1. Anasayfa
  2. Anime

Dövüş Sanatları Anime Önerileri

Dövüş Sanatları Anime Önerileri
1

Özellikle günümüzde animelerin popülerleşmesi ile birlikte dövüş animeleri de yoğun ilgi görüyor. Bu tarz animelerin konusu genellikle ana karakterin gelişimini ve hayat hikayesini anlatıyor, ayrıca heyecan verici görsellerle izleyicilere akıcı bir içerik sunuyor. Ayrıca çoğu dövüş sanatları animeleri dövüş sporunun önemini ve insan üzerindeki psikolojik etkilerini anlatır. Gelin dövüş sanatları anime önerilerime göz atalım.

1 – Baki

Dövüş Sanatları Anime Önerileri

2018’de animesi çıkan seri Baki, güncel grafikleri ile izleyicisine görsel şölen sunuyor. Ana karakterimiz Baki Hanma’nın asıl amacı dünyanın en güçlü dövüşçülerinden olan Yujiro Hanma ile rekabet etmek ve dünyanın en güçlü dövüşçüsü olmaktır. Tabi hikaye sadece bununla sınırlı kalmıyor. Baki Hanma bu serüveninde birçok engelle karşılaşıyor. Bu engeller sırasında farklı dövüş sitilleri ve farklı insanlarla tanışıyor. Gittikçe kendini geliştiren Baki Hanma bize çok güzel bir karakter gelişimi sunuyor.

2 – Hajime no Ippo

Dövüş Sanatları Anime Önerileri

Gelmiş geçmiş en iyi dövüş sanatı animelerinden biri olan Hajime no Ippo boks ve seri dövüş sanatı temasını işliyor. Anime 2000 yıllarında çıktığı için biraz eski bir havası var fakat sunduğu içerik gerçekten etkileyici diyebiliriz. Ana karakterimiz olan Makunouchi Ippo lise döneminde okuluna yakın olan boks salonu ile tanışıyor. Çocukluğundan beri dışlanmış olan Makunouchi Antrenörü ile çalışmaya başlar ve böylece boks dünyasına adımını atmış olur. Ayrıca bu serinin anlattığı tek şey Makunouchi Ippo’nun hayatı değildir, seri insanın içindeki gücü keşfetme yolları ve sporun insan üzerinde etkisini anlatır.

3 – Tomorrow’s Joe

Dövüş Sanatları Anime Önerileri

Tomorrow’s Joe serisi dünya çapında bilinen ve Japonya’da boks sporunun popülerleşmesine büyük katkıda bulunmuştur. Ana karakterimiz Joe sokaklarda yetişmiş olduğu için suç ile iç içe hayatını sürdürür. Bir gün profesyonel boksör olan Danpei Tange ile karşılaşınca Joe’nin hayatı değişir. Joe’nin doğal yeteneğini keşfeden Danpei Tenga, Joe’nin boks dünyasına girmesi için teşvik eder ve Tomorrow’s Joe’nin boks kariyeri başlamış olur. Seri Joe’nin hayatını ve boks kariyerinde karşılaştığı insanları anlatır. Çoğu Dövüş sanatları animesinde olduğu gibi bu seride de sporun öneminden, boksun duygusal ve fiziksel yönlerini izleyicisine anlatır.

4 – Katanagatari

Dövüş Sanatları Anime Önerileri

Katanagatarinin kahramanı olan Shichika Yasuri çok değişik bir sitilde savaşır. Samuray döneminde yaşayan ana karakterimiz Shichika Yasuri dövüş sanatlarında üstün yeteneği olduğundan kılıç kullanmadan dövüşür. Vücudunu kılıç gibi kullanan Shichika karşılaştığı düşmanlara karşı korkusuzca saldırır. Serinin ana konusu Stratejist olan Togome’nin, Shog’un isteği üzerine Japonya’da bulunan 12 kılıcı bulmak için Shichika Yasuri’yi görevlendirmesi ile başlar. Seride karakterin duygusal gelişimi, hikayenin derinliği ve çeşitli düşmanlara karşı verdiği mücadele ile ilgi çeker. Her kılıç arayışı bir bölüm kapsar ve her bölüm farklı bir dövüş sitili içerir. Bu stratejik savaşlarda kullanılan teknikler izleyicisine dolu dolu bir içerik sunar.

5 – Kenichi: The Mightiest Disciple

Dövüş Sanatları Anime Önerileri

Japonca ismiyle Shijou Saikyou no Deshi Kenichi çoğu anime gibi manga serisinden uyarlanmıştır. Ana karakterimiz olan Kenichi Shirahama, zayıf çelimsiz bir lise öğrencisidir. Hikayenin başlangıcında Kenichi Shirahama lise döneminde çok yoğun bir şekilde zorbalığa uğrar. Ezik öğrenci Kenichi Shirahama bir gün okulda, dövüş sanatları efsanesi olan Hayato Furijni’nin dövüş okuluna denk gelir. O günden sonra Kenichi içindeki dövüş sanatlarına olan ilgisini fark eder ve Hayato Furiji’nin öğrencisi olmaya karar verir. Seride Kenichi’nin karakter gelişiminden aşk hayatına kadar birçok şeyi anlatır. İzleyicisine sürükleyici ve ilgi çekici içeriği ile dövüş sanatlarını keyifli bir şekilde aktarır.

6 – Yawara!

Dövüş Sanatları Anime Önerileri

Yawara! dövüş sanatları animelerinde alışılmışın dışında bir konuyu izleyicilerle buluşturur. Animenin konusu alışılmışın dışında olmasına rağmen Japonya’da büyük ilgi ile karşılanmıştır. 1986 yılında çıkan ve dergide yayınlanan manga serisi 1989 yılında anime serisine uyarlanır. Animenin ana karakteri olan Yawara Inokuma narin bir kız olarak gözükse de Judo sporunda asil bir yeteneğe sahiptir. Bu asil yeteneğini en başarılı Judo ustalarından biri olan büyükannesi Jigoro Inokuma’dan alır. Liseli olan Yawara Inokuma aslında Judo sporu ile ilgilenmek istemez, Yawara’nın asıl tutkusu moda ve popüler kültürdür, fakat doğal niteliği sayesinde Yawara Judo sporunda önemli figürlerinden biri olmuştur. Ayrıca anime serisinde sadece dövüş sanatları değil toplumsal cinsiyet eşitliği ve aile ilişkileri gibi psikolojik konuları da içerir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Güzel içerik ve öneriler için teşekkürler :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir