1. Anasayfa
  2. Anime

En Uzun Anime Serileri

En Uzun Anime Serileri
0

Geçmişten günümüze her gün yeni bir anime çıkıyor. Bazı animeler güncelliğini yitirse de eskiden beri güncelliğini koruyan animeler de var. Peki en uzun anime serileri ne olabilir? diye soruyorsanız bugün size en uzun anime serilerinden bahsedeceğim.

1 – One Piece

ranking every one piece character best to worst u1?fit=crop&fm=pjpg&q=80&dpr=2&w=1200&h=720Tabiki de dünya çapında sevilen ve uzun anime bölümleri ile bilinen One Piece animesi listenin başında. One Piece serisi 1997 yılında Haftalık Shōnen Jump dergisinde yayınlanarak ortaya çıkmıştır. Dünyanın en çok satan manga serilerinden olan One Piece 1998 yılında anime serisi olarak uyarlanmıştır. Animenin ana karakteri olan Monkey D. Luffy çocukluk yıllarında kendisini kurtaran korsana özenerek Korsanlar Kralı olmak ister. Hikaye genç korsan Luffy’in, One Piece denilen hazineyi araması ile başlar. Luffy’in çıktığı yolculukta kendisine yardım edecek bir tayfa toplar ve hikaye böyle devam eder. Tüm zamanların en uzun anime serisi olan One Piece’de konuya sığdıramayacağımız daha birçok detayı var. Ne kadar eski ve uzun bir anime olsa da hâlâ yeni bölümleri çıkan bu animeyi izlemeye değer gibi duruyor.

2 – Ojarumaru

En Uzun Anime Serileri

En uzun anime serilerinden biri olan Ojarumaru genel olarak çocuklara hitap eden, komedi türünde bir anime serisidir. Hikâyesi Japonya’dan 5 yaşındaki bir prensin maceralarını konu alır. Yetişkin anime severler tarafından pek beğenilmese de çocuklar arasında büyük popülerliğe sahip olan Ojarumaru 2037 bölümle en uzun anime serilerinden biri olmuştur.

3 – Doreamon

En Uzun Anime Serileri

Çoğumuzun severek izlediği Doreamon serisi 1979 yılında Japon televizyon kanallarında yayınlanmış bir anime serisidir. Çıktığı yıllarda Japonya’da çok popüler olan bu anime serisi Dünya çapında da popülerlik kazanmıştır. En uzun anime serilerinden olan Doreamon 3000 fazla bölümden oluşmaktadır. Doreamon’un hikayesine bakacak olursak gelecekten gelen bir robot kedi olan Doreamon, Nabito isimli bir çocukla tanışır. Doreamon teknolojik aletlere sahiptir ve Nabito’ya günlük hayatta yardım eder.

4 – Naruto

En Uzun Anime Serileri

En sevdiğim anime olan Naruto serisi, Haftalık Shōnen Jump dergisinde yayınlanarak çıkış yapmıştır. Naruto Shippuden dahil 700 bölümden oluşur. Bu anime serisi Naruto ve çevresindeki arkadaşlarının hikayelerini anlatır. Naruto içine mühürlenmiş olan 9 kuyruklu canavar yüzünden etrafındaki insanlar tarafından dışlanmış bir çocuktur. Yaramaz çocuk Naruto, insanların ilgisini çekmek için köyünde sürekli bir karmaşa çıkarır. Düşük zekâya sahip olan Naruto, okuldan mezun olmak için elinden geleni yapmaya çalışır, bu sırada birçok olayla karşılaşır ve kendini geliştirmeye başlar, hikaye bu şekilde devam eder. 700 bölümle diğer animeler kadar uzun olmasa da izlemeye değer bir anime.

5 – Pokemon

En Uzun Anime Serileri

En çok sevilen animelerden biri olan Pokemon 1997 yılında çıkmıştır. Güzel içeriği ve Pokemon savaşları ile sevilen anime günümüzde hâlâ en bilindik anime serilerinden biridir. 1269 bölümden oluşan Pokemon hikayeside, genç eğitmen Ash Ketchum’un usta olma umuduyla, Pokemon olan Pikachu ile bölgeden bölgeye seyehat emesini anlatıyor. Ash seyehatlerinde yeni pokemonlar yakalıyor, yeni arkadaşlar ediniyor ve maceraya atılıyor. İkonik bir karakter olan Pikachu Ash’in en yakın arkadaşı ve serinin en sevilen karakterlerinden biridir. Eski yıllarda çıkmış olsa da Pokemon her yaştan kitleye hitap eden bir içeriğe sahip ve günümüzde izlemeye değer animelerden biridir.

6 – Ninja Hattori

En Uzun Anime Serileri

Çoğu uzun anime serilerinde olduğu gibi Ninja Hattori animesi çocuklara hitap eden bir anime serisidir. Küçük bir ninja olan Hattori-kun, Mitsuba ailesinin küçük oğlu Kenichi’nin günlük hayatına yardım eder. Kenichi ile maceralara atılan Hattori, ninja becerilerini kullanarak genelde komik durumlara düşer. Çocuklar için uygun olan bu anime serisi 694 bölümden oluşan ve en uzun anime serilerinden biri olan animelerden biridir.

7 – Perman

En Uzun Anime Serileri

Süper kahraman ve komedi temalı bu anime 1983 yılında çıkış yapmıştır. Ana karakterimiz Mitsuo tatlı bir çocuktur. Mitsuo bir uzaylı ile tanışır, bu uzaylı Mitsuo’ya Perman olmasını sağlayacak eşyalar verir. Uzaylıyla yaptığı anlaşmaya göre Mitsuo kimliğini ne olursa olsun gizli tutmak zorunda kalır ve hikaye Perman’ın maceraları ile devam eder. Perman animesi birçok yeniden uyarlama ve devam serileri olduğundan toplamda ne kadar uzun bir seri olduğunu söylemek zor, fakat toplamda 709 bölümden oluşuyor diyebiliriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir