1. Anasayfa
  2. Anime

En iyi 10 Superhero Anime

En iyi 10 Superhero Anime
0

En iyi 10 superhero anime önerilerine başlamadan önce genel olarak bu tarz animelerin içeriğine bir bakış atalım. Marvel gibi yapımların popülerleşmesi ile çoğunlukla batıdan ilham alınarak ortaya çıkan superhero teması büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Superhero yani süper kahraman temalı bu animeler, genel olarak karakter gelişimini ve kahramanların fantastik maceralarını anlatır. Karakterlerin doğa üstü güçleri ve bu güçler üzerine kurgulanan hikaye sayesinde izleyiciler gerçek dünyadan koparak serinin dünyasına kapılır. Temadan az çok bahsettiğimize göre kemerlerinizi bağlayın, en iyi superhero animeleri sizlerle.

1 – One Punch Man

En iyi 10 Superhero Anime

Japonya’da ve dünyada en popüler animelerden biri olan One Punch Man, 2012 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Komik tipli, kel ve ciddiyetsiz bir surata sahip olan karakterimiz Saitama, hikayenin başında pek bir özelliği olmayan sıradan ve saçları olan bir insandır. Bir gün yaşadığı bir olay sayesinde spor yapmaya başlar. Sporu abartan ana karakterimiz inanılmaz bir güç edinir fakat saçlarını kaybetmiştir. Animenin ismini gururla taşıyan karakterimiz, karşısına çıkan düşmanları tek yumrukta alt etmeyi başarır. Aksiyon ve komedi dolu sahnelerle One Punch Man en iyi superhero animelerinden biri diyebiliriz.

Önerilen içerik : OnePunch Man Nedir?

2 – Tiger & Bunny

En iyi 10 Superhero Anime

Superhero animeleri arasında değişik bir türe sahip olan Tiger & Bunny, kurgusal bir şehir olan Sternbild şehrinde geçmektedir. Hikayeden kısaca bahsedecek olursak “Hero TV” isimli bir televizyon kuruluşu tarafından desteklenen süper kahramanlar, hem şehri koruyup hemde TV kanalı sayesinde izleyicilere şov yapar. Yaptıkları şov sayesinde puan toplarlar veya sponsorluk kazanlırlar. Ayrıca bu şovun başka bir olayı da sezon sonunda izleyicilerin oylarına göre sezonun kahramanı seçilmekte. Yani ilginç ve fantastik kurgusuyla diğer superhero animelerinden ayrılan Tiger & Bunny izlemeye değer gibi duruyor.

3 – Zetman

En iyi 10 Superhero Anime

2012 yılında bir mangadan uyarlanan animenin hikayesi, temel olarak çocukluğu fakir bir mahallede geçmiş, insanlara yardım ederek para kazanmaya çalışan bir çocuğun sonrasında yaşadığı trajik olaylar ve süper güçler edinmesini anlatır. Ana karakterimiz Jin, bu olağanüstü güçlerini nasıl kullanacağını öğrenip, güçlerini kötü amaçlar için kullanan insanları durdurmak zorundadır.

4 – Bungou Stray Dogs

En iyi 10 Superhero Anime

Mangadan uyarlama olan Bungou Stray Dogs 2016 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Hikayemiz suçla mücadele eden bir ajansın yetimhanedeki özel güçlere sahip olan çocukları toplaması ile başlar. Ana karakterimiz Atsushi Nakajima, da yetimhaneden kaçırılıp bu gruba katılır ve maceraya atılmış olur. Animedeki bazı özellikler, gerçek edebi eserlerden ve yazarlardan alınmıştır. Kurgusu ve taması ile ilginç bir hikaye sunan Bungou Stray Dogs, en iyi 10 supherhero animeleri arasından en farklısı olabilir.

5 – My Hero Academia

En iyi 10 Superhero Anime

En iyi 10 superhero animelerine devam edecek olursak, My Hero Academia listenin başlarında olmayı hak ediyor. Genel olarak animeden bahsedecek olursak, dünyanın birçok yerinde süper güçlere sahip insanların olduğu kurgusal bir evreni anlatır. Bu kurgusal evrende ana karakterimiz Midoriya’nın hiç özel gücü yoktur. Nadir olan bu durumda Midoriya, özel güçleri olmamasına rağmen süper güçler kazanıp, kahramanlar akademisine katılmak ister. Bir gün, sürekli severek izlediği ve en sevdiği kahraman olan All Might ile tanışır ve Midoriya’nın hayatı o gün değişmiş olur.

6 – Heroman

En iyi 10 Superhero Anime

İsminden de belli olduğu gibi superhero animesi olan Heroman, lisede bir öğrenci olan Joey’in yaşadıklarını anlatır. Amerika’nın batı sahilinde yaşayan Joey, bir gün çöplükten bir robot bulur. Çöplükten bulduğu robotu tamir ettikten sonra robot Heroman’a dönüşür. Joey, dünyayı tehdit eden varlıklarla savaşmak için adaletin koruyucusu olan Heroman’ı kontrol eder. Kötü güçlerle birlikte mücadele eden ikili adaletin tadını düşmanlara göstermeye hazırdır.

7 – Marvel Future Avengers

En iyi 10 Superhero Anime

Süper kahraman filmleri ile tanıdığımız Marvel, Walt Disney Japan ile iş birliği yaparak 2017 yılında Marvel Future Avengers isimli animeyi yayınlıyor. Hikayeden bahsedecek olursak bir grup yetim çocuğun genetik deneyler sonucunda süper güçler kazanmasını anlatıyor. Hydra tarafından yapılan bu deneyler sonrasında çocukları S.H.I.E.L.D kurtarıyor ve yetenekleri üzerinde geliştirilmeleri için özel bir programa dahil ediliyor. Yetim çocuklar dışında Marvel filmlerinden tanıdığımız birçok karakteri de seride görüyoruz.

8 – Samurai Flamenco

En iyi 10 Superhero Anime

Herhangi bir süper teknoloji veya biyolojik bir güç olmadan kendi kendine süper kahraman olan ana karakterimiz Masayoshi Hazama, genç ve zaman zaman mizahi bir adamdır. Başlangıçta kahraman kostümü giyerek sokaklarda suçluların peşinden koşan karakterimiz bir gün kendini gerçekten bir süper kahraman olarak görür. Hikaye, ana karakterimiz gerçek bir kahramana dönüşürken yüzleştiği zorlukları dramatik bir şekilde işler.

9 – Astro Boy

En iyi 10 Superhero Anime

Animenin hikayesi Doktor Tenma tarafından insan görünümlü robot olan Astro’nun yaratılması ile başlar. Robotun yaratıcısı olan Tenma Astroyu reddeder ve Astro, Ochanomizu tarafından evlatlık olarak alınır. Süper güçlere sahip olan Astro, dünyada insanlarla iyi geçinmeye ve adaleti sağlamak için mücadele eder.

10 – Gatchaman Crowds

CROWDS | atelier emily

En iyi 10 superhero anime listemizde son sırayı kapan Gatchaman Crowds, 2013 yılında yayınlanmıştır. Modern bir Japonya’da Lise öğrencisi olan ana karakterimiz Hajime Ichinose, Gatchman isimli süper kahraman grubuna dahil olur. Teknolojik güçlere sahip olan bu grup dünyayı tehdit eden varlıklara karşı savaşmakla görevlidir.

En iyi 10 superhero anime listemiz burda bitiyor fakat sizin de sevdiğiniz superhero temalı animeler varsa yorumlarda belirtmekten çekinmeyin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir