1. Anasayfa
  2. Anime

En İyi Nihilist Anime Önerileri!

En İyi Nihilist Anime Önerileri!
0

Herkesin sevdiği bir anime türü veya türleri vardır. Bunlardan bazıları aksiyon, macera, fantastik veya romantizm gibi temalar olabilir. Bugün bu temalardan daha sıradan olan en iyi Nihilist anime önerilerinden bahsedeceğiz. Önerilere geçmeden önce Nihilist kelimesinin anlamından ve anime kültüründeki yerinden bahsedelim.

Nihilizm nedir?

Nihilizm, Latince bir kelimedir ve “nihil” kelimesinden türetilmiş olan felsefi bir akımdır, kelime anlamı ise “hiç” anlamına gelmektedir. Felsefi anlamına bakacak olursak her şeyin anlamdan ve değerden yoksun olduğunu savunan görüşlerden birisidir. Bu görüşe sahip olan kişiler Tanrının var olmadığını ve bilginin ulaşılamaz olduğu görüşündedir. Nihilizm oldukça karmaşık ve daha birçok kavramı da içinde barındıran geniş kapsamlı bir düşüncedir denebilir.

Nihilizmin Anime Kültüründeki Yeri

Nihilizm teması animelerde sıklıkla karşılaşabileceğimiz ve eski tarihlerden beri anime kültüründe yer alan öğelerden birisidir. Genelde animelerde izleyiciyi düşündürmek, ilgisini felsefi yönlere çekmek veya eğlendirmek gibi amaçlarla da yer alabilir. Birçok eserde farklı şekillerde kullanılmıştır ve sizlere bu eserlerin en iyi örneklerinden bahsedeceğiz.

İşte en iyi Nihilist anime önerileri sizlerle!

4 – Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion

Mecha anime türündeki klasik animelerden biri olan Neon Genesis Evangelion, Uzaylılar tarafından istilaya uğramış bir dünyada geçer. Bu uzaylılarla savaşmak için Nerv adındaki bir kuruluş Evangelion ismi verilen robotları inşa eder ve insanlığın uzaylılara karşı direnişi başlamış olur. Evangelion robotlarının pilotları psikolojik olarak uygun olan 14 yaşındaki çocuklardan seçilir. Ana karakterimizden bahsedecek olursak Shinji Ikari bu kaotik dünyada mücadele vermenin anlamını sorgulamaktadır.

3 – Attack on Titan

en iyi nihilist anime önerileri

Dünyanın en çok izlenen animelerinden biri olan Attack on Titan, detaylı bölümleriyle çok başarılı bir iş çıkarıyor diyebiliriz. Hikâyesinden bahsedecek olursak Attack on Titan, devlerin insanları yediği ve insanlar bu devlerden korunmak için kocaman surların arasında kurdukları şehirde ana karakterlerimizin yaşadıklarını anlatan kurgusal bir dünyada geçmektedir.

Ana karakterlerimiz Eren, Mikasa ve Armin’dir. Bu arkadaşların birbirinden farklı özellikleri vardır, Eren güçsüz fakat pes etmeyi bilmeyen, Mikasa güçlü fakat insanlara karşı soğuk ve Armin ise duygusal fakat zeki bir karakterdir. Bu üçlü şehirde yaşanan büyük olaylar sonrasında orduya katılmaya karar verirler ve orda sıkı bir eğitim almaya başlarlar. Bu şekilde asker olarak yaşamlarına devam edip farklı maceralara yelken açarlar. Karakterlerimizin başlangıçta istekleri yeni yerler keşfedip surların arasındaki yaşamlarından kaçabilmeleridir fakat zamanla fikirleri değişecek mi acaba?

Önerilen içerik : Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) İncelemesi

2 – Death Note

en iyi nihilist anime önerileri

Çoğu kişinin anime izlemeye başlama animesi olarak bildiği Death Note en iyi Nihilist anime önerileri arasında en sevilen animelerden birisi olabilir. Genel olarak içeriğinden bahsedecek olursak günlerden birinde okulun bahçesinde Death Note isimli bir defter bulan ana karakterimiz Light Yagami eve gittiğinde defteri inceler. Sonrasında televizyondaki suçluların ismini yazıp onları öldürmeye başlar ve gerçek adaletin bu olduğuna inanır. Tâbi bu şekilde birçok insanın ölmesi bazı kişilerin dikkatini çeker ve dünyadaki en iyi dedektif olan L’yi göreve çağırırlar. Zekâ oyunlarının çokça döndüğü ve yaptıkları stratejileri izlemek oldukça keyifli diyebiliriz.

Önerilen içerik : Death Note Nedir?

1 – Berserk

en iyi nihilist anime önerileri

En iyi Nihilist anime önerileri arasındaki dünyaca sevilen ve popüler animelerden birisi olan Berserk, bu tema için en uygun animelerden birisi diyebiliriz. 1997 yılında çıkış yapan bir manga serisinin uyarlaması olan anime 2016 yılında farklı bir hikâye bölümü işlenerek çıkış yapar. Genel olarak animenin konusu ise tek başına savaşan ve insanüstü güçlere sahip olan ana karakterimiz Guts ve yakışıklı bir lider olan Griffith’in hayatını anlatır. Serinin başlangıcında bu ikili Şahin Takımı isimli paralı asker grubuna katılır ve meydanlarda savaşmaya başlar. Sonrasında Griffith’in hırsı nedeni ile yolları ayrılır ve Guts Şahin Takımından çıkar. Daha sonra ana karakterimiz Guts, Griffith’den intikam almak ister ve hikâye tam anlamıyla başlamış olur.

Sizler için özenle seçtiğimiz en iyi Nihilist anime önerileri burada sonra eriyor fakat üzülmenize gerek yok! Anime içerikleri hoşunuza gidiyorsa sitemizdeki diğer başlıklarımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca en iyi Nihilist anime önerilerimiz hakkında görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın ve bizi Telegram kanalımızdan takip edip güncel içeriklerimize rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir