1. Anasayfa
  2. Anime

Death Note Nedir?

Death Note Nedir?
Death-Not
0

Death Note genellikle ilginizce adıyla tanınsa da orijinal adı Desu Noto‘dur. Türkçe adı da Ölüm Defteri ‘dir. Novel Light uyarlaması anime eseridir.

Manga ve Anime ‘nin yanı sıra Live Action filmleri de olan bu alanın kült eserleri arasındadır. Yazar Tsugumi Ooba tarafından yazılıp çizer Takeshi Obata tarafından çizilmişitir.

13 ciltlik manga 37 bölümlük anime eserine dönüştürülmüştür. Death Note ‘nin Imdb puanı 9.0 ‘dır. Türkçe olarak basılıp ve Arka Bahçe Yayıncılık tarafından dağıtılmaktadır.

Death Note ile ilgili (yazar, çizer, seslendirme, yönetim) bilgi için buradan bilgi alabilirsiniz. Lakin kaynak İngilizcedir.

Konusu

Light Yagami, 17 yaşında genç bir lise öğrencisidir. Bir gün ders esnasında gökyüzünden okulun bahçesine bir defterin düştüğünü görür. Defteri bulduğunda üstünde DEATH NOTE yazdığını görür.

Light defteri alıp eve götürür. Defterin içinde bazı kurallar ve talimatlar yer almaktadır. Death Note Kuralları, defterin çalışacağı ve çalışmayacağı durumları genel olarak özetleyen kurallarıdır. Örneğin “780 günden küçük çocuklarda çalışmaz” gibi. Defterin en önemli kuralı “Deftere adı yazılacak kişinin adı ve yüzü bilinmelidir.” bu sayede aynı isme sahip başkaları ile karışıklık olmaz.

Light tesadüfen TV ‘de bir habere denk gelir. Bir terörist bir gurup insanı esir almıştır. Adı ve yüzü TV de yayınlanan terörist üzerinde deneme yapan Light başarıya ulaşır ve defterin gerçek olduğunu anlar.

Light artık kendisini bu işten hiç suçlu görmemeye başlar. Hatta karşısına çıkan kişi suçlu olmasa bile sadece yoluna çıktığı için öldürülmüştür.

Ben Adaletim.

Yagami Light

Kısa bir süre içerinde onlarca yüzlerce isim yazar. Hepsi de ölür. Sonra birden ortaya ölüm meleği Ryuk ortaya çıkar. Ryuk defterin gerçek sahibidir. Sadece deftere dokunan kişi ve ya kişiler Ryuk ‘u görebilir.

Light artık kendisine Kira diyen bir katil ve bakış açısına göre kahramana dönüşmüştür. Bu dönemde Light kendisini ölüm tanrısı sıfatında görmeye başlamıştır.

Sonunda polis bu meçhul ölümlerin peşine düşer. Bu iş için de Bay L ‘den yardım isterler. Bay L hali hazırda dünyanın en iyi üç dedektifi arasındadır. Adı ve yüzü bilinmeyen gizli bir kaynaktır.

Kısa bir süre içinde Yagami Light ve Bay L arasında bir zeka savaşı çıkar. Ta ki Bay L ve Kira aynı okula gitmeye başlayana kadar. Sonunda L kendisini Yagami ‘ye söyler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. 26 Şubat 2023

    Ölüm defteri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir