1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Minecraft Nedir ?

Minecraft Nedir ?
minecraft
0

Minecraft, İsveçli video oyun geliştiricisi Markus Persson tarafından 2009 yılında geliştirilmiş bir oyundur. Aşırı derecede basit kodlanmış oyunun kodlanması 1 hafta sürmüştür. Aslında tam olarak bir oyun bile denemez çünkü bir hikaye örgüsü ya da görev yoktur. Oyun karakteri etrafında ki eşyaları madde olarak kullanarak bir şeyler inşa eder. Küçük evlerden gerçek boyutlu ülkelere kadar her şey inşa edilebilir.

Oyunda ki her şey blok şeklindedir. Sertlikleri ve renkleri değişkendir. Onun içerisinde kullanıcılar bunları baltaları ile kırarak depolarlar. Depoladıkları parçaları istedikleri şekilde bir araya getirerek yapılar inşa ederler. Minecraft da bazı şeyler hareket edebilir. Bu hareket mekanizmasını kullanarak ilginç yapılar meydana getirilebilir. Oyunda hareket eden ve oyuncuyu öldüren bazı canlılar vardır. Zombiler ve başka canlılar geceleri ve aniden ortaya çıkar.

Bir grup olarak çalışma ve inşa etme deneyimi sunan Minecraft çok kısa zamanda çok popüler olmuştur. Bir süre sonra da dünyanın en büyük teknoloji firması olan Mİcrosoft Minecraft’ı satın almıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir