1. Anasayfa
  2. Teknoloji

AutoCAD LT nin Normal AutoCAD den Farkı Nedir?

AutoCAD LT nin Normal AutoCAD den Farkı Nedir?
autocad-lt-nedir-farki-nedir
0

AutoDesk firmasının ürettiği bir çok ürün hem modelleme hem de mühendislik ve mimari sektörlerin vazgeçilmezi arasındadır.

Bu yazılımlardan en popüleri şüphesiz ki AutoCAD ‘dir. Yalnız AutoCAD kendi içinde özelleşmiş bir çok sürüme sahiptir.

AutoCAD 2020

AutoCAD 3D Map 2020

AutoCAD Plan 2020

AutoCAD Civil 2020

gibi bir çok seçeneğe sahip. İkinci takma adlarından amaçları anlaşılsa da anlaşılamayan bir sürümü de mevcuttur. AutoCAD LT sürümü.

Bir çok yeni başlayan AutoCAD LT ‘ni ne amacı olduğunu ve neden farklı olduğunu merak etmektedir.

AutoCAD LT aslında aslında normal AutoCAD ‘in 3D modüllerinin çıkarılmış halidir. AutoDesk sitesinde yer alan AutoCAD yazılımını ki bir çok bilgisayar da görmüşsünüzdür. Sağ altında bulunan 3D çizim bölümünün çıkarılmış halidir.

Peki neden AutoDesk böyle bir şey yapsın. Bunun amacı satılabilir bir ürün ortaya çıkarmaktan çok ucuz bir ürün ortaya çıkarma amacıdır. Bir çok kişinin 3D bölümü hiç işine yaramıyor ve bu özelliklere ekstra para ödemek istemiyor.

Bu sebepten 3D bölümü ihtiyacı olmayan kişilere özgü 3D bölümü olmayan basit yani lite (LT) bir AutoCAD sürümü ortaya çıkarmışlardır.

Yeni başlayanlara genelde önerilse de benim önerdiğim bir sürüm değildir. AutoCAD ‘i öğrenmeye başladıktan sonra 2D ‘nin aslında çok da zor olmadığını anlayıp daha fazlasını isteyeceksiniz. Bunun içinde yazılım sil kur işi işinizi çok zorlaştıracak.

Özellikle AutoCAD ‘i satın almayı amaçlıyorsanız önce ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre alın. O kadar para ödedikten sonra 3D çizim yapamayacağınızı öğrenip yıkılmayın.

Size önerim 3D işiniz yoksa bile 3D içeren versiyonunu alıp öğrenin şimdi işinizin olmaması gelecekte işinizin olmayacağı anlamına gelmez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir