1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Excel’de Açılır Liste Nasıl Oluşturulur?

Excel’de Açılır Liste Nasıl Oluşturulur?
excel
2

MS Excel hepimizin hayatında oldukça önemli ve yine kolaylaştırıcı bir programdır. İhtiyaçlarımızı gidermesi ve onu daha etkin bir şekilde kullanabilmemiz için sadece hesaplama yapması yetmez. Bazı kullanışlı özellikleri bu yüzden barındırır. Bunlardan biride açılır pencere özelliğidir. Açılır pencereleri kullanarak veri girişini çok daha hızlı, doğru ve kolay yapabiliriz.

Aşağıda ki adımları izleyerek basit bir şekilde açılır liste oluşturabilirsiniz.

  1. Önce istediğiniz herhangi bir yere açılır listede görünecek değerleri girin.İsimler ve ya şehirler olabilir. Sayı ve ya tarih her ne isterseniz. Daha sonra da açılır listeye dönüşmesini istediğiniz kutucuğa tıklayın.
  2. Excel üst menüsünden “VERİ” sekmesini seçin. Daha sonra da “VERİ DOĞRULAMA” butonuna tıklayın.
  3. Açılan kutucuktan önce 1 numara ile gösterilen küçük oka tıklayın. Açılan menüden 2 numara ile gösterilmiş olan “LİSTE” seçeneğini seçin.
  4. Daire içerisine alınmış olan işarete tıklayarak kutucuğun çoğunu görünmez yapıyoruz. Siz sadece oluşturduğunuz ve açılır listede görünmesini istediğiniz listeyi seçin. Eğer isterseniz daire ile gösterilen butona tıklamadan yanında ki kutucuğa istediniz hücreleri de yazabilirsiniz. Örneğin A1:A6 gibi.
  5. Artık hücrenizi açılır listeye dönüştürdünüz. İsterseniz hücreyi kopyalayıp özelliğiniz başka yerlere kolayca yayabilirsiniz. Böylece bu işlemi her defasında tekrar tekrar bu işlemi yapmanıza gerek kalmaz. Ayrıca kutucuğun sağ alt tarafından çekerek de aşağı doğru otomatik kopyalanmasını sağlayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 18 Nisan 2022

    Kullanım kolaylığı sağlayan bir Excel formülü. Bu adımlar ile hiç bilmeyenler bile kolayca yapabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir