1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Anecdoche Nedir?

Anecdoche Nedir?
Anecdoche
0

Anecdoche bir konuşmada tarafların birbirini karşılıklı olarak dinlememesi durumuna verilen ortak isimdir. Bir tartışma ortamında her iki taraf da sadece konuşuyor ama diğer tarafı dinlemiyor ise bu duruma Anecdoche denir.

Bu durumu çoğunlukla TV programlarında ya da siyasi çekişmelerde görebilirsiniz. İki taraf da karşılıklı olarak fikirlerini karşı tarafa beyan eder ama ikisinin de amacı beyan edilen fikri dinlemek değil kendi fikirlerini karşıya iletmek ve kabul ettirmektir.

Sadece bir fobi olmanın yanı sıra ciddi ve önlem alınması gereken bir toplumsal bozukluk olarak gözümüze çarpmaktadır. Bu çarpıntı doğrudan iletişim ve empati eksikliğinden doğmaktadır. Bu tür bozukluklar çocuklar için ilerleyen yaşlarda asosyalliğe sebep olablir.

Günümüzde bir de Sessiz Anecdoche vardır. O da taraflardan bir veya her iki tarafında diğerinin düşüncelerini dinliyormuş gibi yapıp, argümanını savunmaya devam etmesine denir. Bu durum politikacıların sıklıkla kullandığı bir şeydir. Böle bir konuşma bir süre sonra iki kişinin farklı iki şeyden bahsetmesine neden olur. Psikolojik ve toplumsal olarak çağımızın önemli sorunları arasında gösterilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir