1. Anasayfa
  2. Teknoloji

WP 5.8 İle Değişen Bileşenler Nasıl Düzeltilir?

WP 5.8 İle Değişen Bileşenler Nasıl Düzeltilir?
bileşenler wordpress
3

WordPress, Widgets, Eski Bileşenler, Yeni Bileşenler, Nasıl Yüklenir, Bileşenler Değişti, WP Güncellemesi, WP Widgets, Wordpress Classic Widgets, Wordpress Klasik Widgets

Dünyanın en çok kullanılan CMS(İçerik Yönetim Sistemi) olan WordPress her sene bir kaç defa büyük güncellemeler yayınlar. WordPress Vakfı tarafından desteklenen WordPress CMS güncelleme konusunda en sıkıntısız CMS sistemler arasında yer almaktadır.

WordPress ‘in kendi açıklamasına göre dünyada ki web sitelerini %40’ı WordPress’i kullanmaktadır. Hal böyle olunca blog, e-ticaret, forum gibi onlarca özellikle donatılmış pek çok eklenti ve tema ortaya çıkmıştır.

WordPress köklü değişiklikler yapınca bunların da yeni sisteme göre güncellenemesin gerekmektedir. WordPress 5.8 sürümü ile “Bileşenler” kısmı büyük değişiklikler aldı ve bunun sonucunda pek çok tema ve eklenti hata vermeye başladı.

Eski sistemi kullanmak bazı güvenlik açıkları getireceğinden WP bu konuda bir eklenti yayınlamıştır. İsmi “Classic Widgets” olan bu eklenti ile WP sisteminizi hem güncel tutup hem de eski “Bileşenler” özelliklerini kullanabilirsiniz.

wordpress klasik bileşenler eklentisi
Klasik Bileşenler – Classic Widgets

WordPress Klasik Bileşenler Nasıl İndirilir?

Classic Widgets eklentisi iki yolla indirilebilir.

  1. WP panelinden Eklentiler – Yeni Ekle – Classic Widgets yolunu takip ederek doğrudan kurulabilir.
  2. Wp Mağazasından bilgisayara indirilip Eklentiler – Yeni Ekle – Eklenti Yükle yolu ile WP sistemine yükleneiblir.

Aktifleştirme ve Kullanım

Eklentinin özel bir kullanımı yoktur sadece Eklentiler bölümünden aktifleştirmeniz yeterlidir. Bundan sonra Bileşenler bölümü eski haline geri dönecektir.

Classic Widgets Özellikleri Resmi Bilgiler

  • Sürüm:0.2
  • Son güncelleme:2 ay önce
  • Aktif kurulumlar:20,000+
  • WordPress Sürümü:4.9 veya üzeri
  • Şu ana kadar test edildi:5.8
  • Desteklenen Diller: Türkçe ve 18 Dil Daha

Tanım

Klasik Widget’lar, WordPress ekibi tarafından sağlanan ve önceki (“klasik”) WordPress widget’ları ayar ekranlarını geri yükleyen resmi bir eklentidir. En az 2022 yılına kadar veya gerektiği sürece desteklenecek ve sürdürülecektir.

Bu eklenti etkinleştirildiğinde, önceki widget ayarları ekranlarını geri yükler ve blok düzenleyicinin widget’ları yönetmesini devre dışı bırakır. Başka bir yapılandırma yoktur, klasik widget ayarları ekranları, bu eklenti etkinleştirilerek veya devre dışı bırakılarak etkinleştirilir veya devre dışı bırakılır.

S.S.S

Herhangi bir ayar var mı?

Hayır, herhangi bir ayar yok. Bu eklenti etkinleştirildiğinde, önceki (“klasik”) WordPress widget ekranını geri yükler ve blok düzenleyicinin widget’ları yönetmesini devre dışı bırakır.

Katkıda Bulunanlar ve Geliştiriciler

“Klasik Widget’lar” açık kaynaklı yazılımdır. Aşağıdaki kişiler bu eklentiye katkıda bulunmuştur.

Katkıda Bulunanlar;

  • WordPress.org
  • Tonya Mork
  • Andrew Ozz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Çok teşekkürler:o

  2. cidden oldu, teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir