1. Anasayfa
  2. Teknoloji

İnternet Explorer Tamamen Nasıl Kaldırılır?

İnternet Explorer Tamamen Nasıl Kaldırılır?
internet explorer kaldırma
2

Internet Explorer, Microsoft’un Windows için tasarladığı bir internet tarayıcısıdır. Kelime anlamı olarak da Internet Explorerİnternet Gezgini” ya da “İnternet Tarayıcısı” demektir. Microsoft, IE ‘yi yaptıktan sonra tüm Windows sistemlere varsayılan olarak yükledi. Zamanının oldukça gelişmiş bir teknolojisi olarak tüm dünyada çok sevildi.

İnternet teknolojilerinin ilerletmesinden dolayı zamanla yetersiz kalmaya başladı. Her ne kadar Microsoft sık sık güncellese de bazı kaidelerden ödün vermediğinden IE zamanla geride kaldı.

Bu gün kullanıcıların çok az bir kısmına hitap etse de yine de kullanılmaya devam ediliyor. Eski programlar ve web tabanlı uygulamalar onda çalışmaya devam ediyor. Bazı kullanıcılar da oldukça memnun görünüyor.

Microsoft ise en sonunda Edge isimli tarayıcısını çıkararak IE’yi gözden çıkardı. Buna rağmen Windows’dan silmedi. Windows 8, Windows 10 ve hatta çıkmamış olan Windows 11 de bile hala var. Bunun sebebi muhtemelen eski programların çalışmasını sağlamak.

Windows'un "Windows Özelliklerini Aç veya Kapat" ekran görüntüsü
Windows Özelliklerini aç veya Kapat

IE normalde hiç zararı olmayan oldukça güvenli bir tarayıcıdır ama artık sistemimizde istemiyor ve kaldırmak istiyorsak neler yapmalıyız? Tek yapmamız gereken aşağıda ki adımları izlemektir.

Internet Explorer Nasıl Kaldırılır:

  1. Başlat’ı açın.
  2. “Windows Özelliklerini aç veya Kapat” yazıp çıkan uygulamayı çalıştırın.
  3. “Internet Explorer” yazan kutucuğu kapatın.
  4. Tamam tuşuna basarak Windows’u yeniden başlatın.

Sisteminiz yeniden başladığında IE bilgisayarınızdan kaldırılmış olacaktır. Varsayılan tarayıcınızı değiştirmeyi unutmayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 20 Nisan 2022

    Görünce geçmişe gittim internetin ilk kullanıldığı zamanlardı sanırım bu uygulamayı kullanırdik hey gidi zaman simdi değişti tabi kaldirmak için uğraşıyoruz teknoloji işte:)

  2. Bir zamanın çocukları şimdi öldürmenin yollarını arar oldu eyy microsoft….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir