1. Anasayfa
  2. Oyun

Nintendo, Chip Kıtlığı Nedeniyle %20 Daha Az Oyun Konsolu Üretecek

Nintendo, Chip Kıtlığı Nedeniyle %20 Daha Az Oyun Konsolu Üretecek
Ninntendo-Switch-2100x1200-1
1

Nintendo, Nikkei Asia Salı günü yaptığı açıklamada, Nintendo’nun Mart 2022’de sona eren mali yıl için önceden planlanan 30 milyon adetlik üretim tahmininden yaklaşık %20 daha az olan yaklaşık 24 milyon adet Nintendo Switch üretebileceğini bildirdi. daha yeni Switch OLED modeli ve Switch Lite konsolları.

Yarı iletkenlerin ve diğer elektronik parçaların kıtlığı ve Switch’e olan güçlü talep, düşük üretimin nedenidir. Elektronik cihazlar için malzeme eksikliği çeşitli endüstrileri etkiledi. Sony ayrıca daha önce PlayStation 5’in lansmanından bu yana kısmen yarı iletkenler gibi bileşenlerdeki eksiklikler nedeniyle stokta tutmanın zor olduğunu belirtmişti.

Switch’in OLED Modeli, daha büyük bir 7 inç (18 santimetre) OLED ekrana, önceki versiyonun destek ayağından daha fazla görüş açısını destekleyen daha geniş bir standa, kablolu LAN bağlantı noktasına sahip bir yuvaya, 64 GB dahili depolamaya ve gelişmiş sese sahiptir. Yeni model beyaz ve neon kırmızı/neon mavi renklerde mevcuttur. Orijinal Switch modeli daha küçük 6,2 inç (16 santimetre) ekrana sahiptir ve Switch Lite modeli 5.5 inç (14 santimetre) ekrana sahiptir.

Hibrit ev ve el konsolu 3 Mart 2017’de piyasaya çıktı. 30 Haziran itibariyle Nintendo, dünya çapında toplam 89.04 milyon Switch birimi taşıyarak Nintendo 3DS ve Game Boy Advance’in yaşam boyu sayılarını aştı. Switch, şirketin Nintendo DS, Nintendo Wii ve Game Boy’dan sonra en çok satan dördüncü konsolu.

Kaynak: ANN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 22 Şubat 2023

    Bitti mi o sorun. Son durum ne.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir