1. Anasayfa
  2. Anime

Bunny Girl Senpai Animesi Nedir?

Bunny Girl Senpai Animesi Nedir?
bunny girl senpai
4

Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai (青春ブタ野郎はバニーガール先輩の夢を見ない, lit. Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai) Manga olarak aslen Hajime Kamoshida tarafından yazılmış bir seridir. Light Novel’i 2014’ten beri ASCII Media Works tarafından yayınlandı ve manga serisi 2016’dan beri Dengeki G’s Comic tarafından yayınlandı. Karakter çizimleri Keeji Mizoguchi tarafından yapılırken, manga Tsugumi Nanamiya tarafından çizilir. CloverWorks’ün anime televizyon dizisi uyarlaması prömiyeri 4 Ekim 2018’de yapıldı.

Bunny Girl Senpai Konusu:

Ergenlik sendromu isimli bir olay yüzünden gençler kısa süreli bazı tuhaflıklara maruz kalırlar. Örneğin Sakuta isimli genç aniden kütüphanede diğer kimsenin göremediği tavşan kostümlü giymiş bir kız görmeye başlar. Bu kız kendisinden bir yaş büyük senpaisi olan Mai Sakurajima‘dır.

Sakuta Azusagava isimli gencin ailesi kız kardeşinin yaşadığı Ergenlik Sendromu yüzünden dağılmıştır. Annesi akıl hastanesine yatırılmış ve babası da sürekli onunla ilgilenmek zorundadır. Kız kardeşinin Ergenlik Sendromu dolayısıyla kendisine zarar vermesi ve kendi hafızasını silmesi olaylarından sonra Anneleri akıl sağlığını yitirmiş ve bir kliniğe kaldırılmıştır. Babaları ise sürekli onların yanındadır.

Sakuta’nın kız kardeşi Kaede’nin kendi hafızasını sildiği gece Sakuta’nın göğsünde üç dev yara izi belirmiş ve o da hastaneye kaldırılmıştır. Bundan dolayı okulda bir çok söylenti çıkmıştır. Sakuta iki arkadaşı hariç soyutlanmıştır. Kaede ise dışarı çıkmaktan korkar hale gelmiştir.

Sakuta’nın Mai ile tanışması sonucunda başlarda Mai görünmezlik olayına inanmayacağını düşünmüş ama Sakuta’nın geçmişte yaşadıklarını öğrenince inanmasının mantıklı olacağına karar vermiştir.

Mai Sakurajima ülke çapında ünlü bir kızdır. Bir sebepten insanlar onu görmezden gelmeye başlamış ve bu durum Mai’nin tümden görünmez olmasıyla sonuçlanmıştır. Sakuta’nın Okulun bahçesinden haykırarak aşkını itiraf etmesi sonucunda artık kimse Mai’yi görmezden gelemez olmasını sağlamıştır.

Önerilen içerik: En iyi 50 Romantizm Anime Önerisi

Bunny Girl Senpai Karakterleri:

Sakuta Azusagava

Sakuta Azusagava

Dizinin ana karakeridir. Mai’nin (Bunny Girl’ün) sevgilisi ve Kaede’nin abisidir. Son derece sakin ve aklı başında bir karakterdir. Arkadaşları için yardımdan çekinmez. Son derece açık sözlü olmasından dolayı bazen cinsel içerikli düşüncelerini son derece normal bir biçimde pat diye söyler.

Mai Sakurajima

Mai Sakurajima

Sakuta’nın bir üst sınıfında okuyan senpaisdidir. Ünlü bir film yıldızıdır. Annesi ile problemler yaşadığı için tek başına yaşamaktadır. Okulda ve işte son derece başarılı zeki ve çalışkan bir karakterdir. Görünmez olmuş ve zamanla kontrolden çıkmıştır. Sonunda Sakuta okulun önünde kendisini ve onu utandıracak şekilde aşkını itiraf edince düzelmiştir.

Kaede Azusagava

Kaede Azusagava

Okulda arkadaşları tarafından dışlanmış ve sosyal medyada zorbalık görmüştür. Bunun sonucunda güçleri kendi kendine zarar vermiştir. Sonra da kendi benliğini silmiştir. O günden sonra yeniden bir kişilik ile yaşamaya devam etmiştir. Dizinin sonunda eski hafızasını kazanınca son üç yılda yaşadığı benliği de yok olmuştur.

Shouko Makinohara

Shouko Makinohara

Sakuta’nın ortaokulda iken tanıştığı bir kızdır. Lisede karşılaştığında hala orta okuldadır. Arada genç bir yetişkin olarak gelir ama küçük hali büyük halini hatırlamaz. Kendisi bilmese de zamanda yolculuk yapabilir. Ara sıra görünen yetişkin Shouko gelecekten gelmiştir.

Rio Futaba

Rio Futaba

Dizinin dahi karakteridir. Her olayı Quantum Fiziği ile açıklamaya çalışır ve mantıklı fikirler sunar. Tek üyeli bir kulüpte (Bilim Kulübünde) takılır. Deney malzemeleri ile yemek ya da kahve yapar. Aslında çok zengindir ve ailesi sürekli seyahatte olduğundan yalnız yaşar. Sakuta’nın arkadaşına olan aşkını itiraf edemeyince girişken ve çekingen olacak şekilde kişiliğini ve bedenini ikiye bölmüştür. Sakuta’nın yardımıyla sonradan düzelmiştir.

Tomoe Koga

Tomoe Koga

Sakuta’nın bir alt sınıftan Kohai’sidir. Aynı restoranda birlikte çalışırlar. Bir yanlış anlaşılma sonucunda Saktuta ile çıktıkları dedikodusunu yaymak zorunda kalmış ve Sakuta’ya yalvararak onu da yalanına dahil etmiştir. Birlikte ayrılma günü planlamışlardır ama o güne kadar Tomoe gerçekten aşık olmuştur. Bunun sonucunda ayrılma gününü tekrarlamaya başlamış ve sürekli zamanla oynayıp aynı günü yaşatmıştır. Sakuta’nın ikna etmesi sonucu her şey düzene girmiştir.

Nodoka Toyohama

Nodoka Toyohama

Mai’nin kız kardeşidir. Babaları farklı olduğundan Soyadı farklıdır. Mai’ye çok özenir. Onun gibi ünlü olmaya ve falan çalışır. Sonucunda da Mai ile bedenlerini değiştirilmiştir. Bir süre birbirlerinin hayatını yaşamışlardır. Mai’nin hayatının ne kadar zor olduğunu ve kendisi olarak da onun gibi birisi olabileceğini anladığında düzelmiştir.

Resmi Dizi Bilgileri:

Kategori : TV
İngilizce : Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai
Diğer Adları : AoButa
Japonca : 青春ブタ野郎はバニーガール先輩の夢を見ない
Anime Türü : Romantizm, Okul, Doğaüstü Güçler, Komedi
Bölüm Sayısı : 13 / 13
Başlama Tarihi : Ekim 2018
Bitiş Tarihi : Aralık 2018
Yaş Sınırı : PG-13 – 13 Yaş üstü
Yapımcı : ABC Animation, Aniplex, BS11, Hakuhodo DY Music & Pictures, Kadokawa, Nagoya Broadcasting Network, Tokyo MX
Stüdyo : CloverWorks
Bölüm Süresi : 24 dakika
Özet:
Puberte Sendromu; söylentilere göre yalnızca ergenlik çağındakilerde görülebilen gizemli bir sendrom. Örneğin; Sakuta Azusagawa’nın önünde aniden ”tavşan kostümlü kız” belirir. Bu kızın gerçek kimliği Mai Sakurajima adında, bugünlerde pek bir durgun, gençler arasında şöhret sahibi bir lise son sınıf öğrencisidir. Nedeni bilinmez, baştan çıkarıcı cazibesini onun dışında kimse göremez.

Zihinde canlanan bu ilginç olayın arkasındaki gerçeği ortaya çıkartırken; Sakuta, Mai’ye karşı olan hislerini fark etmeye başlar. Gökyüzünün ve dalgaların parladığı bu şehirde, Sakuta farklı kadınlar ile de karşılaşır. Sakuta bahsi geçen sendromdaki tuhaf kadınlarla karşılaşmasının ardındaki gerçeği ortaya çıkartabilecek mi?

Notlar:

  • Mai Sakurajima, Bunny Girl olsa da ana karakter değildir. Bir sonra ki film Shouko üzerinden ilerlemektedir.
  • Sakuta’nın gösünün yara olmasının sebebi Shouko’dur.
  • Ergenlik Sendromuna sadece kızlar yakalanır.
  • Dizinin Türkçe adı, “Vahşi Tavşan Kız Rüyası Rüya Değildi” ‘dir.
  • Devam filminin adı “Seishun Buta Yarou wa Yumemiru Shoujo no Yume wo Minai” dir. Anlaımı, “Rüyada Gördüğün Kız Rüya Değildi”dir.

Yorum:

Her açıdan mükemmel bir yapımdır. Ana karakterler ve yan karakterler mükemmel tasarlanmış ve gereksiz bölüm harcanmamıştır. Final filmi ile birlikte konusu da mükemmel ve tatmin edici bir şekilde bağlanmıştır. Dizinin sonunda müzikleri de inanılmaz güzel olmuştur. Sıradan bir okul animesinden çok fazladır.

Kaynakça:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. Ergenlik sendromuna yanlız kızlar yakalanmıyor. Gelecek şeytanı tTmoe değil. Asuzagava nın kendisidir.

  2. Tam anlamıyla anlatılmış gerçekten ne eksik ne fazla ancak izleyicilere aktardığı duygu yoğunluğu göz yaşı olarak vücuttan atılıyor yani izleyenlerinde bileceği üzere ağlamadan izlemek imkandızdır eğer bunu başardıysanız tebrikler duygularınızı artık hissedemiyorsunuz geçmiş olsun dilerim bu kişilere

    • Hem anime hem de filminde inanılmaz şekilde aynı oranda romantizm ve dramı yakalamış. Berbat etmeden bitirmiş mükemmel bir şeydir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir