1. Anasayfa
  2. Dizi ve Film

Televizyonlarda yer alan reklamlar sizi nasıl etkiliyor?

Televizyonlarda yer alan reklamlar sizi nasıl etkiliyor?
tv reklamı
1

Hiç Televizyon reklamlarının sizi nasıl etkilediğini merak ettiniz mi? Pek çok TV reklamı tamamen ürün dışı şeyler anlatır. Kola reklamı izliyorsanız aile ve eğlence ile ilgili pek çok şey izlersiniz ama kola ile ilgili bir şey anlatmazlar. Deterjan reklamı izliyorsanız eğlenmek ve gezmek anlatılır ama deterjan ikinci planda kalır. Bu reklamlar sizi nasıl etkiliyor merak ettiniz mi?

Reklam ve Pazarlama bölümleri gücü sonradan anlaşılmış ve giderek daha çok yatırım ile büyüyen sektörlerdir. Üzerine istatistik, kamuoyu araştırmaları ve daha pek çok bilimsel teknik kullanılarak hazırlanmış reklamları bize sunarlar. Başta tamamen gereksiz gibi gelse de etkisi tahmin ettiğimizden çok daha fazladır.

Bir kolanın formülü genellikle, Su, Karbonat, Şeker ve Karbondioksit’dir. Şimdi bu bilgi ile kola markaları arasında seçim yapmanız gerekse yine en fazla iki seçeneğe düşersiniz çünkü size ve bize aynı şeyler öğretiliyor. Bir TV reklamının bir saniyesi binlerce TL olabilir. Her kanalda ve her reklamda verilen bu mucizevi kolada ne var o zaman? Bu kola o kadar çok mu kazandırıyor? Kesinlikle kola üreticisi reklam ve üretim giderlerini karşıladıktan sonra bile çok kazanıyor. Bunu da siz aldığınız için başarıyor. Örneğin daha ucuz olduğunu ve formülünün aynı olduğunu bildiğiniz halde bir zincirmarket kolası alır mısınız?

Muhtemelen TV reklamını görmediğiniz için adı bile kulağınıza uydurma ve kötü gibi geliyor. Piknik ve Sinema ile bağdaştırmadınız. Bu yüzden de almayacaksınız. TV reklamları o ürünleri belli şeyler ile bağdaştırıp aklınızda bir portre yaratıyor bu yüzden de diğer marka hem adi geliyor hem de yerini tutmuyor. İnanmıyorsanız TV reklamını görmediğiniz ve gördüğünüz bir kaç ürünü kıyaslayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 26 Nisan 2022

    Bence etkiliyor ki sürekli veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir