1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Amatör Logo Nasıl Yapılır?

Amatör Logo Nasıl Yapılır?
1

Öncelikle bilmelisiniz ki logo yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Renk, Şekil vs… derken bir ekibin bir haftalık işi olabilir. Bir logonun değeri şu kadardır demek imkansızdır. Facebook’un logosunda F vardır. Microsoft’un logosunda sadece Microsoft yazar. Kısacası Logoyu gösteren şey markadır.

Bu yüzden logodan önce markanıza odaklanmalısınız. Tabi ki logo da bir noktada ihtiyaç ve biz size en kolay yoldan logo yapmayı göstereceğiz.

Öncelikle bir programa ihtiyacınız var. Bu programlar genelde ücretli olduğundan size açık kaynak ve ücretsiz olanını gösterceğiz. Böylece bir logo ya da küçük bir iş için saatlerce uğraşıp durmanıza gerek yok.

Beklentilerimiz:

  1. Küçük olmalı
  2. Png Olmalı
  3. Kalitesi bozulmamalı

1- InkSpace’i İndirin

Windows kullandığınızı varsayarak aşağıda ki resmi hazırladım. Ok ile gösterilen yere tıklayıp indirin. Program açık kaynak ve güvenlidir. İndirme Adresi ( https://inkscape.org/release/1.1.1/windows/64-bit/ )

image 2

2- Yeni Dosya

Programı çalıştırın ve aşağıda ki ok ile gösterilen yere tıklayarak yeni bir çalışma dosyası oluşturun.

image 3

3- Bir şeyler Çizin

Açılan pencerede pek çok araç mevcut. Bunları öğrenmek biraz vakit alacak ve her birini anlatmak için ömrümüz yetmez. Bu yüzden biraz kurcalamalısınız. Aptal muamelesi yapmaya gerek yok zaten her şey şekil ile gösterilmiş. Hemen bir kaç öğe kullanarak bir şekil yaptık. Sizde bir kaç denemede başarabilirsiniz.

image 4

4- Dışarı Aktarın

Yaptığınız öğeleri tek tek seçin ve sağ da ki sekmeden dışarı aktar seçeneğini seçin. Normal şartlarda kendi dosya uzantısı ile kaydedecektir. Dışarı aktarmadan önce isterseniz yanda boyutunu açısını vs… pek çok özelliğini ayarlayabilirsiniz. Bu programın güzel yanı da vektörel olması. Yani çözünürlük sorununuz yok. Sonsuz büyük ve küçük çizim yapabilirsiniz ve asla kalitesi bozulmaz.

image 5

5- Örnek Logo

Aşağıda ki logoyu indirip kontrol edebilirsiniz. Tamamen vektörel ve PNG ‘dir. Üstelik boyutu 13,5 kb ‘dir. Yani çok az yer tutar ve çok hızlı yüklenir

Şimdi de yurl.net ‘in yorumlarının nasıl kullanıldığını anlatayım. Aşağıya gidip bilgileri doldurup yazıyorsunuz. Son. Bu kadar kolay.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 24 Nisan 2022

    Paylaşım için çok tşkler. Benim için çok faydalı oldu. Daha önce okuduğum makalelerde anlatım çok karışıktı. Bu makale ise çok sade anlatmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir