1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Çocuğun kişilik gelişimini etkileyen faktörler nelerdir?

Çocuğun kişilik gelişimini etkileyen faktörler nelerdir?
çccuk gelişimi
0

Çocuklarımızın gelişimi için özellikle kişilik gelişimi için dikkatli olmalı ve öğrettiğimiz ya da söylediğimiz şeylere çok dikkatli olmalıyız. Yetişkin bireyler olarak bir kişinin kişilik gelişimin çok daha önemli olduğunu anlayabiliyoruz. Bu yüzden sağlığına dikkat ettiğimiz kadar kişiliğinin gelişimine de dikkat etmeliyiz.

Kalıtımsal Sebepler

Her ne kadar bizden öğrendikleri etkili olsa da genellikle insan doğasını etkileyen kalıtımsal sebeplerde vardır. Örneğin vücudu sürekli adrenalin üreten bir çocuk ister istemez daha aktif ve girişken olacaktır. Bu yüzden çocuğu gözlemleyip bu tür özelliklerini pozitif şeylere yönlendirmeliyiz. Çocuk sürekli risk alıyorsa kumarbaz olmasını beklemeden spora yönlendirmek daha iyi olacaktır. Bu noktada ebeveynlerine büyük sorumluluk düşmektededir.

Örnek Çevre

Çocuklarımız bizim birer kopyamız olmayabilir ama çoğu özelliğini bizden alır. Bu yüzden özellikle belli bir yaşta sorumluluklar verilerek karakteri geliştirilebilir. Küçük görevler ve buna bağlı ödüllendirmeler doğru ve iyi kavramlarının gelişmesine yardımcı olacaktır.

Çocukla aynı çevrede bulunan arkadaşları ya da oynadığı ortamlarda ki kişilere de dikkat edilmelidir. Suç ya da Negatif şeylere teşfik edebilecek araç gereç de en az kişiler kadar önemlidir.

Eğitim

Güzel bir eğitim kişinin kişilik gelişiminde her zaman etkilidir. Eğitimli herkesin iyi olduğunu söyleyemeyiz ama eğitimli kişiler özellikle bu eğitimi verenler kişilik gelişimine dikkat ederler. Başta ailede başlayan eğitime profosyonel olarak okulda devam edilir. Bu yüzden kişiliğinin büyük kısmının gelişeceği okul için desteklenmelidir. Okulda yetersiz ya da beceriksiz hissetmemesi için her tür çaba gösterilmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. Mutlaka önce anne baba kendi davranışlarını gözden geçirmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir