1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Bebek arabası seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Bebek arabası seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
bebek arabası
0

Çocukları belli bir yaşta kucakta taşımak aşırı zorlaşır bu yüzden bir bebek arabası hayati önem taşır. Maması, bezi, suyu gibi şeyleri de taşımak için idealdir. Bir bebek arabası seçileceği zaman dikkat edilmesi gereken pek çok unsur vardır belli başlı olanlara bakalım.

Arabanın Rengi

Arabanın rengi hayati önem taşır çünkü çocuklar bizden çok daha fazla bu durum ile ilgilenir. Henüz bebekken bile renk konusunda hassas olabiliyorlar. Genel olarak ebeveynler çocuğun cinsiyetine göre seçim yaparlar ama bu pek çok açıdan yanlıştır. Örneğin Pembe bir bebek arabası aldınız ve ikinci çocuğunuz Erkek oldu. Şimdi ya yeni araba alacaksınız ya da ağlamasını dinleyeceksiniz. Bebek nereden bilecek demeyin bir şekilde anlıyorlar. Bu yüzden beyaz bir araç alın. Çünkü bebek araçları kışın kullanılmaz yazın da ısıyı yansıtır. En ideal renk beyazdır.

Konfor ve Güvenlik

Bebek arabasının kesinlikle güvenlik kemeri ve ön tutacağı olmalı. Yokuş inerken ya da merdivenden çıkarırken kemer çok büyük önem taşır. Öne tutacak bir şeyler koymak ya da bebeğin oynaması için çok kullanışlıdır. Arka ve sırt desteğinin olması ve mümkünse yatabilmesi de fazladan güzel özellikler arasındadır.

Bebek arabasının üstünün uyması durumuna karşı kapanabilmesi ve mümkünse annenin bebeği görebileceği şeffaf bir pencerenin olması tercih nedendir. Genellikle standarttır ama altında bir bebek malzemesi koyma yeri olup olmadığını da kontrol ederseniz işinize yarar. Kumaşının plastik katkılı değil de gerçek olduğuna dikkat edin yoksa ter ve nem yapabilir.

Sağlam ve Portatif

Bebeklerin özellikle biraz büyüyünce çok hiperaktif olduğunu bilirsiniz. Bir noktada oyuncak olarak bile kullanılacaktır. Bu yüzden çok sağlam olmalı marketten aldığınız bir kaç parça eşyayı rahatça taşıyabilmeli. Bir kaç yıl ya da daha uzun bir süre ikinci çocuk için sağlamca kalabilmeli. Bu noktada portatif olması da önem taşıyor. Katlanabilir olan modeller tercih sebebi olmalıdır. Uzun bir süre depoda bekleyebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir