1. Anasayfa
  2. Anime

Novel Nedir? Nasıl ve Nereden Okunur?

Novel Nedir? Nasıl ve Nereden Okunur?
1

Novel kelime anlamı itibari ile hikaye demektir. Hikaye ama sırdan hikayeler değildir. Bir seri olarak uzun bir macerayı anlatan profosyonel ya da amatör hikayelerdir. Novel hikayelerin bazıları sonradan Visual Novel yani Görsel Hikaye ‘ye (Bir tür oyun sayılır) uyarlanır.

Novel genellikle Asya kültürünün bir eseri olsa da dünyanın her yerinde hikaye yazarları vardır. Amatör bir biçimde hikayesini anlatan ya da yüzlerce bölüm devam ettiren de vardır. Bazı amatör romanların bu şekilde balayıp diziye uyarlandığını, animesinin ya da oyunun çıktığına şahit olduk.

Novel okumak itiyorsanız önce hikaye türüne karar vermelisiniz. Sevmediğiniz bir türü okursanız kısa sürede sıkılabilirsiniz.

Türkiye de en iyi uzak doğu noveli okuyabileceğiniz kaynaklar “Seri Novel” ve “Epik Novel” dir. Bu kaynaklarda pek çok Türk yazarın eseri de mecuttur. Buna rağmen Google abiye “Novel Oku” yazarak pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz.

İngilizce olarak (bir kısmı yine Türkçe) okumayı istiyorsanız o zaman “Wattpad” sitesine yönelmelisiniz. Okuyabileceğinizden daha fazlasını ve daha büyük bir kitleyi bulabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Novel okuyanlar genellikle daha kültürlü oluyor. Sahsi düşüncemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir