1. Anasayfa
  2. Dizi ve Film

V for vendetta İncelemesi

V for vendetta İncelemesi
1

Bilgiler:

V for Vendetta, 2005 yapımlı bir filmdir. Almanya ve Amerika ortak yapımlı bir filmdir. Aan Moore ve David Lloyd’un çizdiği aynı isimli çizgi roman dan uyarlanmıştır. 2006 yılında gösterime girmiştir.

Filmin başrollerini Hugo Weaving ve Natalie Portman oynamaktadır. Hikaye gelecekte ve İngiltere de geçmektedir. Diktatör bir rejime sahip İngiltere toplumsal baskının odak noktası haline gelmiştir. Film de ki kahraman rejimden büyük zararlar görmüş şahsı ve ülkesini kurtarmak için çaba göstermektedir.

V for Vendetta filmi ABD de 70 milyon dolar uluslar arası 60 milyon dolar toplamda 130 milyon dolardan fazla hasılat yapmıştır. Film ilk haftasında ABD de 8 dünyada ise 25 milyon dolar gelire ulaşmıştır.

Konusu:

Rahibe Marry isimli bir virüs ile dünya kırıldıktan sonra İngiltere de rejim eğişmiş ve politik baskıya dayalı bir sitem kurulmuştur. Parti lideri güç kazandıkça daha fazlasını istemiş ve sonunda ülkeyi bir distopya ya dönüştürmüştür. İsmi bilinmeyen bir kahraman ilaç deneylerinde büyük zararlar görmüştür.

İlaç deneyleri parti lideri ile aynı kişi tarafından organize edilmiştir. Ülkeyi ele geçirmek için yapılmış bir komplodur. Sonucunda ise V doğar. Adı ya da yüzü olmayan sadece idealden oluşan bir karakter. 20 yılını öfke ve planlar ile geçirdikten sonra sonunda V planını devreye sokar.

Kendisine ve ülkesine yapılanları ödetmek için geri dönmüştür.

Alıntılar:

Hatırla, 5 kasım gecesini hatırla
Barutu, ihaneti ve komployu
Hiçbir neden bilmiyorum ki gerektirsin
Barut komplosunun unutulmasını

V

“Bu maskenin altındaki et ve kemiklerden oluşan yüz, benim benliğime ait değil.”
“Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 26 Şubat 2023

    Güzel film. Herkesin izlemesi gerekiyot bence.

  2. Hatırla…. Hatırla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir