1. Anasayfa
  2. Kelime ve Dil Bilgisi

İngilizce nedir??

İngilizce nedir??
1

Bizim zamanımızda yabancı dile çok önem verilmezdi 15 yaşından sonra yabancı dil öğrenmeye başladık özellikle İngilizce. Ve tabii ki de çok zorlandık. Kalıplar zamanlar kelimeler telaffuzlar bizi İngilizcede maalesef bir yerlere getirmedi ya da kendi adıma konuşursam bir yerlere gelemedim.

Şimdi ise Anne karnından başlanıyor İngilizce öğrenmeye çocuklar. Okul öncesi eğitimi İngilizce görüyorlar ilkokul bir sınıftan itibaren İngilizce görüyorlar. Tabii ki ortaokul ve lisede de yabancı dil seçeneklerinde hep İngilizce görüyorlar.

Bu yeni nesil için çok büyük bir avantaj. Pratik yapmaya gelince bazı okullarda ya da ailede sürekli İngilizce konuşulması o dilin daha iyi anlaşılması anlamına geliyor. Sosyal medyada da her şey İngilizce olduğu için çocuklar hiç zorlanmıyor lar.

Gönül ister ki dünya dilinin Türkçe olmasını ama maalesef her yerde ingilizce olduğu için ikinci dil olarak muhakkak bilmemiz öğrenmemiz ve pratik yapmamız gerekiyor. Bunun için de geç olmadan her anı değerlendirerek bir kelime dahi olsa yabancı dile ağırlık veriyorum. Yabancı dil ya da İngilizcenin daha da ileri seviyeye gelip gençlere yol göstereceğine inanıyorum herkese kolaylıklar diliyorum…

Not: Bu içerik ERCAN tarafından yazılmıştır. İhlal varsa bildirin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 26 Şubat 2023

    İngilizce, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir dildir. İngiltere kökenli olan İngilizce, İngiltere’de yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Hindistan, Pakistan ve Nijerya gibi birçok ülkede resmi dil veya önemli bir ikinci dil olarak kullanılmaktadır.

    İngilizce, Batı Cermen dilleri ailesinden gelir ve yaklaşık olarak 400 milyon kişi tarafından ana dil olarak konuşulur. Dünya genelinde ise, yaklaşık 1,5 milyar kişi İngilizceyi ikinci dil olarak öğrenmektedir.

    İngilizce, birçok farklı amaç için kullanılmaktadır. Uluslararası iletişim, iş, bilim, teknoloji, eğitim, turizm ve eğlence gibi birçok alanda önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca, İngilizce, birçok ülkede yaygın olarak öğretilen bir yabancı dil olarak da kabul edilmektedir.

  2. 21 Şubat 2023

    Hint -Avrupa dil ailesinden bir dildir. Öğrenmesi kolaydır. Kavramsal değildir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir