1. Anasayfa
  2. Anime

En İyi 50 Ödüllü Anime Önerisi – 2023 Güncel

En İyi 50 Ödüllü Anime Önerisi – 2023 Güncel
2

Ödüllü Anime, Başta japonya olmak üzere bir ya da birden fazla yerde başarısı ile belli resmi bir ödül kazanmış animelerdir. Hiç şüphesiz bir yönü ile diğerlerinden ayrılırlar. Listenin başından itibaren mutlaka birkaçını izlemenizi önerdiğimiz ve muhtemelen izlediğiniz animlerdir. Bu animelerin sırası MyAnimeList’in milyonlarca kullanıcısının oylaması ile belirlenmiştir.

ÖNERİLEN İÇERİK: Anime Nedir? Tam Kapsamlı Anime Rehberi

Ödüllü Anime Nedir?

Japonya’da prestijli veya profesyonel ödüller kazanan başlıklar. Örnekler arasında Tokyo Anime Ödülü veya Japonya Medya Sanatları Festivali ödülleri yer alır.

50- Kono Sekai no Katasumi ni

image 220

Suzu Urano, çizmeyi ve kafasını bulutların içinde tutmayı seven, saf ve iyi kalpli bir kızdır. Hiroşima’nın varoşlarında ailesiyle birlikte büyümüş, büyükannesinin nori işine yardım etmekten fazlasıyla mutludur. Ancak Suzu reşit olduğunda çok az tanıdığı Shuusaku Houjou ile evlenmek için çok sevdiği evinden ayrılır. Yeni kocasının evine entegre olan sıla hasreti çeken gelin, savaş çabaları geri dönüşü olmayan noktanın çok ötesine geçerken, alışılmadık ortama uyum sağlamakta zorlanır.

49- Coquelicot-zaka kara

image 221

Dahil limanına bakan bir tepenin üzerinde Coquelicot Manor adlı bir pansiyon bulunur. Bina ailesi tarafından işletildiği için Umi Matsuzaki, pansiyon arkadaşlarına yemek hazırlamak gibi küçük işletmeyi yönetmeyle ilgili birçok görevi yerine getiriyor. Evde olmadığı zamanlarda yerel bir lisede öğrencidir ve şu anda küçük bir krizle uğraşmaktadır. Yaklaşan Olimpiyat Oyunları beklentisiyle, sevilen eski bir kulüp binası modern bir binaya yer açmak için yıkılacak. Sonuç olarak, öğrenci kitlesinin büyük bir kısmı, bunun olmasını önlemek için yorulmadan çalışarak bir araya geldi.

48- Colorful (Movie)

image 222

Ölüm tren istasyonuna vardığında, saf olmayan bir ruha, iradesi dışında ikinci bir yaşam şansı verilir. Yakın zamanda intihar eden 14 yaşındaki Makoto Kobayashi’nin bedenine reenkarne olan ruh, altı aylık bir süre içinde çocuğun hayattaki en büyük günahını tespit etmekle görevlendirilir. Makoto olarak hayata devam etme konusunda isteksiz olsa da, ruh kısa sürede insanların duygu ve eylemlerinin karmaşıklığını fark etmeye başlar.

47- Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho

image 223

Hiroki Fujisawa ve Takuya Shirakawa, hayatlarında iki şeye hayranlık beslerler: sınıf arkadaşları Sayuri Sawatari ve Tsugaru Boğazı’nın karşısında sınırsızca duran uçsuz bucaksız Ezo Kulesi. Ulaşamayacakları sınırsız yapının büyüsüne kapılan Hiroki ve Takuya, bir gün kulenin gökleri kazıyan zirvesine ulaşma hayallerini gerçekleştirmek için keşfettikleri düşmüş bir insansız hava aracından bir uçak inşa etmeye başlarlar – ona Bella Ciela adını verirler. Daha sonra sevdikleri kızla birlikte Hiroki ve Takuya, Sayuri’ye onunla birlikte görünüşte dünya dışı zirveye uçma sözü verir.

46- Kaguya-hime no Monogatari

image 224

Kırsal kesimin derinliklerinde, Okina adında bir adam bir ormanda bambu kesici olarak çalışıyor ve her gün içi boş bitkileri kesiyor. Bir gün, parlayan bir sürgünün içinde küçük bir bebek keşfeder. Cennetten ilahi bir lütuf olarak Dünya’ya gönderilen bir prenses olduğuna ikna olarak onu hemen evine götürür. Okina ve eşi Ouna, bebeği kendilerininmiş gibi büyütme görevini üstlenirler ve bebek hızla enerjik bir genç kıza dönüşürken ona göz kulak olurlar. Kaguya adı verildiğinde, diğer çocuklarla maceralara atılarak ve gençliğin sunduğu şeylerin tadını çıkararak, evim olarak adlandırdığı köye tam olarak uyuyor.

45- Kurenai no Buta

image 225

Bir lanet onu domuza dönüştürdükten sonra, Birinci Dünya Savaşı’nın en iyi oyuncusu Marco Pagot, Adriyatik Denizi’nde gök korsanlarını alt eden gizemli bir ödül avcısı olan Porco Rosso’ya dönüşür. Günlerini tenha bir adada geçiriyor, ödül toplamak veya Hotel Adriano’nun sahibi ve şarkıcı güzel Gina’yı ziyaret etmek dışında nadiren ayrılıyor. Bir gün, arızalı motorunu tamir etmek için seyahat ederken Porco Rosso, Donald Curtis adlı genç bir Amerikalı usta tarafından vurularak öldürülür. 

44- Neko no Ongaeshi

image 226

Lise öğrencisi Haru Yoshioka hayatın monotonluğundan sıkılmıştır. Bir gün, Kedi Krallığı Prensi Lune’u bir kamyonun altında kalmaktan kurtarır. Bir minnettarlık göstergesi olarak, Kedi Kral ona “hediyeler” gönderir ve onu Lune’un karısı olması için Kedi Krallığına davet eder. Haru’nun kedilerle düzgün bir şekilde iletişim kuramaması, onun teklifi kabul ettiği konusunda yanlış anlaşılmalara yol açar. Haru bu çıkmazdan kurtulmanın yollarını düşünürken gizemli bir ses ona Kedi Bürosunu aramasını söyler. Ancak, nihayet büroya vardıktan kısa bir süre sonra, bir kedi sürüsü içeri girer ve onu, Cat Bürosu’nun bir üyesiyle birlikte zorla Cat Kingdom’a götürür. 

43- Sonny Boy

image 227

Otuz altı öğrenci kendilerini ve okul binalarını bir anda boşluk benzeri bir boyutta sürüklenirken bulur. Bazılarında doğaüstü güçler uyandığında, bir kopukluk duygusu grubu bölmeye başlar. Öğrenci konseyinin düzen getirme girişimlerine rağmen, katı kontrollerine isyan eden özel yeteneklere sahip öğrencilerle çatışırlar. Bu çatışma, onların bu dünyanın kendi kuralları olduğunu ve hayatta kalmak için bunlara uymanın gerekli olduğunu keşfetmelerine yol açar. Öğrencilerden biri bir adım atmaya karar verdiğinde, okul bir kez daha boyut değiştirir.

42- Tokyo Godfathers

image 228

Bir Noel Arifesi, Hana, Gin ve Miyuki, soğuk kış gecesinde terk edilmiş bir bebeğe tesadüfen rastlayınca çöp yığınlarını karıştırırlar. Acınası manzara karşısında dehşete düşen Hana’nın annelik içgüdüleri devreye girer ve bir açıklama talep etmek için bebeğin biyolojik annesini bulmakta ısrar eder. Bebeğe – saf çocuk anlamına gelen – Kiyoko adını vererek, onun yanında bırakılan olası ipuçlarını kullanarak aramaya başlarlar: gizemli bir anahtar ve tek bir not. Ancak, bir dizi benzeri görülmemiş olaya yakalandıkları için planları çok geçmeden alt üst olur.

41- Sakasama no Patema

image 229

Patema, inanılmaz bir tünel ağına sahip bir yeraltı uygarlığından gelen cesur bir genç kızdır. Gizemli bir şekilde kaybolan bir arkadaşından esinlenerek, kraliyet statüsü nedeniyle bu tünellerde sürekli gezinmesi nedeniyle sık sık azarlanır. “Yasak bölge” olarak bilinen bölgeye girdikten sonra, garip bir yaratık tarafından ürktükten sonra yanlışlıkla dipsiz dev bir çukura düşer. Kendini yüzeyde bulan, kelimenin tam anlamıyla alt üst olmuş bir dünya, gökyüzüne doğru düşmeye başlar, ancak Aiga olarak bilinen totaliter ulusun hoşnutsuz bir öğrencisi olan Age tarafından kurtarılır. Aiga halkına, Patema gibi “Tersine Dönenlerin” “gök tarafından yutulacak” günahkarlar olduğuna inanmaları öğretilir, ancak Age bu propagandaya direnir ve yeni arkadaşını korumaya karar verir. 

40- Tokyo Magnitude 8.0

image 230

Ortaokul öğrencisi Mirai Onozawa, ailesinin durumundan memnun değildir ve bir anlık hüsran anında her şeyi paramparça etmek ister. Ne yazık ki, bu yıkıcı düşünceler, sadece birkaç dakika sonra 8.0 büyüklüğünde bir deprem şeklinde gerçekleşecek gibi görünüyor. Yaz tatili başladığında Mirai isteksizce küçük kardeşi Yuuki’yi gitmek istediği bir robot sergisinin düzenlendiği Odaiba’ya götürür. Ancak onlar sergi merkezindeyken büyük bir depremin hiddeti Kanto bölgesini sallar; Çaresiz kalan iki çocuk da bu doğal afetin şehre diz çöktüren yıkıcı gücüne tanık olur.

39- Kaze Tachinu

image 231

Jirou Horikoshi’nin miyopluğu onun pilot olmasını engellese de, tek bir amaç için Tokyo İmparatorluk Üniversitesi’nde havacılık mühendisliği okumak üzere memleketinden ayrılır: tıpkı kahramanı İtalyan uçak öncüsü Giovanni Battista Caproni gibi uçaklar tasarlamak ve inşa etmek. Başkente gelişi, Naoko Satomi adlı genç bir kızın ailesine hizmet eden bir hizmetçiyi kurtardığı 1923 Büyük Kanto Depremi ile aynı zamana denk gelir; Bu feci olay, Japonya’nın II. Jirou için, kötü şöhretli Mitsubishi A6M Zero savaş uçağının üretimine kadar geçen yıllar, varlığının her zerresini test edecek.

38- Eizouken ni wa Te wo Dasu na!

image 232

Midori Asakusa dünyayı biraz farklı görüyor. Her zaman bir eskiz defterine burnunu sokan Asakusa, hem etrafındaki dünyanın hem de sınırsız hayal gücündeki dünyanın ayrıntılı manzaralarını ve arka planlarını çiziyor. Duvara basit bir karalama yapmak bile, uzay gemisinin dış gövdesinde acil bir onarıma dönüşür. O sadece en iyi arkadaşı Sayaka Kanamori tarafından gerçeğe döndürülür. Asakusa’nın çocuksu harikası ile Kanamori’nin hayata hesaplı yaklaşımının tezat oluşturduğu ikili, taban tabana zıttır. İkisinin genç model Tsubame Misuzaki’yi aşırı korumacı korumasından “kurtardığı” tesadüfi bir karşılaşmanın ardından, Asakusa ve Misuzaki arasında sanat ve animasyona karşı yoğun bir tutku paylaşan bir bağ anında parlar.

37- Karigurashi no Arrietty

image 233

Yazı teyzesinin evinde geçiren genç ama hastalıklı Shou, inanılmaz bir keşifte bulunur: Evin kedisini çalıların arasında takip ettikten sonra, parmağı büyüklüğünde minyatür bir kız görür! Kendi türüne “Ödünç Alanlar” diyen kız, insanların sahip olduğu küçük parçalarla hayatta kaldıklarından, kendisini Arrietty olarak tanıtır. Shou, onun ebeveynleri Pod ve Homily ile evin bodrumunda yaşadığını keşfettiğinde, böylesine eşsiz komşular fikri hayal edilemeyecek kadar heyecanlanmaya başlar. Ancak, günlük olarak karşılaştıkları olumsuzlukları anlayamıyor. Varlıklarını gizli tutmanın yanı sıra, geçimlerini sağlamak için evden dışarıya kadar insan topraklarında tehlikeli maceralara atılmak zorundadırlar.

36- Fullmetal Alchemist: The Conqueror of Shamballa

image 234

Çaresizlik içinde, Edward Elric kardeşi Alphonse’u kurtarmak için bedenini ve ruhunu feda etti ve şimdi Almanya’nın Münih kentinin kalbinde yerinden edilmiş durumda. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından gelen ekonomik krizin ardından kendisine tamamen yabancı bir dünyaya uyum sağlamakta zorlanır. İzole olan ve simya becerileriyle eve dönemeyen Edward, meslektaşlarıyla birlikte hapishaneden kaçmanın başka yollarını araştırmaya devam eder. geride bıraktığı birçok insanla çarpıcı benzerlikler taşıyan. 

35- Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time

image 235

NERV’nin Longinus’un Mızraklarını geri alma ve İnsan Aracılığı Projesini gerçekleştirme konusundaki başarısız girişiminin ardından, Dördüncü Etki’nin neden olduğu yıkım büyük ölçüde önlendi. Bir kargaşa halinde, Shinji Ikari, Asuka Langley Shikinami ve Rei Ayanami, Dünya’nın yıkımından kurtulmuş bir hayatta kalan yerleşim yeri olan Köy 3’e seyahat ediyor. Orada, Shinji yavaş yavaş geçmişiyle hesaplaşır ve Evangelion pilotu olduğu günlerinden tamamen farklı bir hayat geliştirir. Bu arada NERV, Instrumentality Projesi’ne yeni bir Impact ile devam etmek için hazırlıklar yapıyor. 

34- Kaze no Tani no Nausicaä

image 236

Dünyadaki neredeyse tüm yaşamı yok eden, “Ateşin Yedi Günü” olarak adlandırılan yıkıcı nükleer savaşın üzerinden bin yıl geçti. İnsanlık, insanlığın neden olduğu yıkıma tepki olarak gelişen hain ormana karşı artık sürekli bir mücadele içinde yaşıyor. Zehirli sporlar ve muazzam böceklerle dolu orman hızla Dünya’ya yayılıyor ve insan ırkının kalıntılarını yutmakla tehdit ediyor. Ormandan uzakta, deniz kenarına yerleştirilmesi onu ormanın ölümcül toksinlerinin yayılmasından kurtaran “Rüzgar Vadisi” olarak bilinen barışçıl bir çiftçilik krallığı var. Vadinin karizmatik genç prensesi Nausicaä, Tolmekia krallığından gelen bir zeplin Vadiye şiddetle çarptığında sakin krallığının altüst olduğunu fark eder. Nausicaä ve Vadi vatandaşları enkazda titreşen uğursuz bir nesne bulduktan sonra, Yedi Gün Ateşinden tehlikeli bir silahı yeniden canlandırmayı amaçlayan Tolmekian ordusu Vadiyi birdenbire işgal eder.

33- Tamako Love Story

image 237

Mevsimler geçtikçe, Mochizou Ooji’nin üçüncü ve son okul yılının sonu hızla yaklaşıyor. Tokyo’da bir üniversitede okumayı hedefliyor, ancak bunun bedeli çocukluk aşkı Tamako Kitashirakawa da dahil olmak üzere sevdiklerini geride bırakmak. Gelecek için böyle bir planı olmayan Tamako, ailesinin mütevazi mochi dükkanında çalışmak için kasabada kalacak. Mochizou’nun ayrılış zamanı yaklaşırken, içine kapanık genç adam, aşkının sonsuza dek fark edilmemesi için çok geç olmadan duygularını Tamako’ya itiraf etmek için cesaretini toplamalıdır.

32- Odd Taxi

image 238

Eksantrik ve kör, mors Hiroshi Odokawa nispeten normal bir hayat yaşıyor. Geçinmek için taksi şoförlüğü yapıyor ve orada birkaç benzersiz kişiyle tanışıyor: viral olmaya kararlı işsiz Taichi Kabasawa, gizemli hemşire Miho Shirakawa, mücadele eden komedi ikilisi “Homo Sapiens” ve kuyusu olan Dobu. bilinen suçlu Ancak Odokawa’nın basit yaşam tarzı alt üst olmak üzeredir. Polisin takip ettiği kayıp bir kız vakası, ona geri dönüyor ve şimdi hem yakuza hem de bir ikili yozlaşmış polis onun peşinde. 

31- Ping Pong the Animation

image 239

Zıt kutuplar olmalarına rağmen, Makoto “Smile” Tsukimoto ve Yutaka “Peco” Hoshino çocukluktan beri en iyi arkadaşlardır. Kendine fazlasıyla güvenen Peco, dünyanın en iyi masa tenisi oyuncusu olmaya çalışsa da, sık sık antrenmanı atlar ve Katase Lisesi masa tenisi takımındaki takım arkadaşlarının öfkesini kazanır. Bu arada Smile, spora yönelik doğuştan gelen yeteneğine rağmen, diğerlerine karşı oynarken tüm gücünü elinde tutmaktan kendini alamaz. Masa tenisine olan karşılıklı sevgileri sayesinde ikisi, görünüşte kırılmaz bir bağ geliştirdi. Peco, Çin’den eski bir milli takım oyuncusunun Japonya’ya geleceğini duyduğunda, onları gözlemlemek için Smile’ı rakibi Tsujido Lisesi’ne sürükler.

30- Nakitai Watashi wa Neko wo Kaburu

image 240

Miyo Sasaki, kendine güvenmeyen babası ve aşırı bağlı üvey annesinden oluşan parçalanmış bir aileden gelen enerjik bir liseli kızdır ve Miyo ile bağlantı kurma girişimleri rahatsız edicidir. Kento Hinode’u tüm kişisel sorunlarından bir sığınak olarak gördüğü için, alışılmışın dışında aşk gösterilerini aşkına zorlamaktan kendini alamaz. Miyo, Kento’nun dikkatini kendisi olarak çekemezken, Kento tarafından sevgiyle “Tarou” lakaplı beyaz bir kedi şeklinde onunla etkileşime girerek başarılı olmayı başarır. 

29- Koukaku Kidoutai: Stand Alone Complex

image 241

Çok da uzak olmayan bir gelecekte insanlık, etten makineye tüm vücut nakillerinin mümkün olduğu bir duruma geldi. Bu, hem fiziksel hem de sibernetik hünerde büyük artışlara ve iki dünya arasındaki çizgilerin bulanıklaşmasına izin verir. Bununla birlikte, suçlular da bu tür teknolojilerden tam olarak yararlanarak yeni ve bazen çok tehlikeli suçlara yol açabilir. Bu tür yenilikçi yöntemlere yanıt olarak, Japon Hükümeti, bu tür son derece hassas suçlarla ilgilenen, bağımsız olarak çalışan bir polis birimi olan Bölüm 9’u kurmuştur. 

28- Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo

image 242

Üçüncü Darbe’den on dört yıl sonra, Dünya kıyamet sonrası bir çorak arazidir, insan uygarlığı harabeye dönmüştür ve Shinji Ikari’nin tanıdığı insanlar neredeyse tanınmaz durumdadır. Evangelion Unit-01’de mahsur kalan Asuka Langley Shikinami ve Mari Illustrious Makinami tarafından uzaydan kurtarıldı, ancak kendisini eski koruyucusu Misato Katsuragi liderliğindeki askeri bir grup olan WILLE’nin tutsağı olarak buldu. Soğuk ve acı, eski müttefikleri ona şüpheyle bakıyor ve eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşirken onu desteklemeyi reddediyor. 

27- Yojouhan Shinwa Taikei

image 243

Bir sonbahar akşamı, Shimogamo Mabedi’nin arkasındaki gizemli bir ramen standında, yalnız bir üçüncü sınıf üniversite öğrencisi, kendisine evlilik tanrısı diyen patlıcan kafalı bir adama çarpar. Bu adamla tanışmak, öğrencinin üniversitede geçirdiği son iki yılını düşünmesine neden olur – hayatını olabildiğince perişan etmeye kararlı görünen korkunç görünümlü bir adam olan tek arkadaşı Ozu ile kampüste çiftleri ayırmaya çalışmakla acı bir şekilde geçen iki yıl. Üniversite hayatının geri kalanından en iyi şekilde yararlanmaya karar veren öğrenci, asosyal ama iyi kalpli alt sınıf öğrencisi Akashi’ye çıkma teklif etmeye çalışır, ancak bunu başaramaz ve üniversite hayatını farklı bir şekilde yaşamadığı için pişman olmasına neden olur.

26- Shirobako

image 244

Her şey Kaminoyama Lisesi’nde, en iyi beş arkadaşın (Aoi Miyamori, Ema Yasuhara, Midori Imai, Shizuka Sakaki ve Misa Toudou) anime ile ilgili her şeye olan ortak sevgilerini keşfetmeleri ve animasyon kulübünü kurmalarıyla başladı. Birlikte ilk amatör animelerini yapıp kültür festivalinde sergiledikten sonra grup, bir gün birlikte çalışmayı ve kendi ana akım şovlarını yaratmayı hedefleyerek sektörde kariyer yapmaya ant içer. İki buçuk yıl sonra, Aoi ve Ema ünlü Musashino Animation yapım şirketinde iş bulmayı başardılar.

25- Tenkuu no Shiro Laputa

image 245

Uçaklar ve hava gemileriyle dolu bir dünyada Sheeta, gizemli kristal tılsımını arayan hükümet ajanları tarafından kaçırılan genç bir kızdır. Bir hava gemisinde mahsur kaldığında, kendini umutsuz bulur – ta ki gemi korsanlar tarafından basılana kadar. Ardından gelen kafa karışıklığından yararlanan Sheeta, onu tutsak edenlerden kaçmayı başarır. Kaçtıktan sonra, efsanevi uçan kale Laputa’ya ulaşmayı hayal eden Pazu ile tanışır. İkili, gökyüzündeki bu şatoyu keşfetmek için birlikte bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ancak, onlar da kendi açgözlü amaçları için Laputa’ya ulaşmaya çalışırken, kısa süre sonra hükümet ajanlarını tekrar peşlerinde bulurlar. 

24- Zombieland Saga

image 246

Uçaklar ve hava gemileriyle dolu bir dünyada Sheeta, gizemli kristal tılsımını arayan hükümet ajanları tarafından kaçırılan genç bir kızdır. Bir hava gemisinde mahsur kaldığında, kendini umutsuz bulur – ta ki gemi korsanlar tarafından basılana kadar. Ardından gelen kafa karışıklığından yararlanan Sheeta, onu tutsak edenlerden kaçmayı başarır. Kaçtıktan sonra, efsanevi uçan kale Laputa’ya ulaşmayı hayal eden Pazu ile tanışır. İkili, gökyüzündeki bu şatoyu keşfetmek için birlikte bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ancak, onlar da kendi açgözlü amaçları için Laputa’ya ulaşmaya çalışırken, kısa süre sonra hükümet ajanlarını tekrar peşlerinde bulurlar. 

23- Summer Wars

image 247

İnternete bağlı sanal bir dünya olan OZ, kullanıcı tarafından oluşturulan ve özelleştirilebilen avatarlar aracılığıyla insanların spor yapmak veya alışveriş yapmak gibi çok çeşitli etkinliklerde bulunduğu bir yer olarak dünya çapında son derece popüler hale geldi. OZ ayrıca güçlü şifrelemesi sayesinde neredeyse aşılmaz bir güvenliğe sahiptir ve ağlar aracılığıyla iletilen tüm kişisel verilerin onu kullananları korumak için güvende tutulmasını sağlar. Kullanışlı uygulamaları nedeniyle, toplumun çoğunluğu simüle edilmiş gerçekliğe büyük ölçüde bağımlı hale geldi, hatta sisteme insansız asteroit kaşif Arawashi’yi geri getirmeyi emanet edecek kadar ileri gitti. Kenji Koiso, aşık olduğu Natsuki Shinohara tarafından bir yaz gezisine davet edilen 17 yaşında bir matematik dehası ve yarı zamanlı OZ moderatörüdür. 

22- Violet Evergarden Movie

image 248

Büyük Savaş’ın sona ermesinden bu yana birkaç yıl geçti. Leidenschaftlich’teki radyo kulesi inşa edilmeye devam ederken, telefonlar yakında daha alakalı hale gelecek ve bu da “Otomatik Hafızalı Bebeklere” olan talebin azalmasına yol açacak. Buna rağmen, Violet Evergarden, mektup yazmaktaki sürekli başarısından sonra ün kazanmaya devam ediyor. Ancak bazen özlediğiniz tek şey görünmeyen tek şeydir. Violet Evergarden Filmi, Violet’in duygu kavramını ve aşkın anlamını kavramaya devam etmesini konu alıyor. Aynı zamanda, bir zamanlar ona “Seni seviyorum” diyen adamın aradan yıllar geçmesine rağmen hala hayatta olabileceğine dair bir umut ışığının peşine düşer.

21- Gake no Ue no Ponyo

image 249

Japon balığı evden gizlice uzaklaşır ve bir denizanasının sırtında süzülür. Bir cam kavanoza sıkışıp kaldıktan sonra, babası Koichi bir balıkçı teknesinde çalışırken annesi Lisa ile deniz kenarında bir evde yaşayan beş yaşındaki Sousuke tarafından kurtarıldığı kıyıya sürüklenir. Sousuke’nin parmağındaki bir kesiği yalayarak iyileştirdikten sonra japon balığına yeni arkadaşı tarafından Ponyo adı verilir. Sousuke’nin bilmediği Ponyo’nun zaten bir adı ve ailesi vardır. Su altında yaşamak için insanlığından vazgeçen büyücü babası Fujimoto, çılgınca kızı Brunhilde’yi arar. Ponyo bulunup yakalandığında, doğum adını reddeder ve insan olmak istediğini beyan eder. 

20- Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone

image 250

Kıyamet sonrası bir dünyada, Japonya’da kalan son insan yerleşimi, yoğun bir şekilde güçlendirilmiş Tokyo-3 şehridir. On dört yaşındaki Shinji Ikari, görüşmediği babası Gendou tarafından yönetilen bir yeraltı örgütü olan NERV’nin genel merkezine getirilir. Shinji’den, gezegeni kasıp kavuran ve geri kalan insan ırkının hayatta kalmasını tehdit eden “Melekler” olarak bilinen canavarca ve yıkıcı uzaylı yaratıklara karşı savaşmak için inşa edilmiş devasa bir android olan “Evangelion” un pilotu olmasını ister. Başlangıçta isteksiz olsa da Shinji, babasıyla barışma fikrinden etkilenir ve Evangelion Unit-01’in pilotu olarak, insanlığın uzaylı tehdidine karşı tehlikeli çabasına yardım etmeyi kabul eder. Tehlikeli bir savaş alanının ortasına atılan Shinji, çok geç olmadan Meleklerin saldırılarıyla yüzleşmek için gerekli cesareti ve kararlılığı bulmalıdır.

19- Majo no Takkyuubin

image 251

13 yaşında eğitim gören bir cadı olan Kiki’nin tam teşekküllü bir cadı olabilmesi için uzak bir kasabada tek başına yaşayarak bir yıl geçirmesi gerekir. Ailesini ve arkadaşlarını geride bırakan Kiki, kara kedisi Jiji ile süpürgesinin üzerinde açık dünyaya uçarak bu geleneği sürdürür. Kiki, sahil kasabası Koriko’ya yerleşirken uyum sağlamakta zorlanır ve sonunda kalacak yeri olmayan sokaklarda dolaşmaya başlar – ta ki küçük fırınına teslimat yapması karşılığında Kiki’ye binmeyi teklif eden Osono ile karşılaşana kadar. 

18- Serial Experiments Lain

image 252

Garip ve içine kapanık on dört yaşındaki Lain Iwakura, okulundan sınıf arkadaşı Chisa Yomoda’dan rahatsız edici bir e-posta alan birçok kızdan biridir – yakın zamanda intihar eden Chisa’nın aynısı. Lain’in temel teknolojiyi bile idare edecek ne arzusu ne de tecrübesi var; yine de, teknofobik e-postayı açtığında, onu doğruca bizim internet olarak bildiğimize benzer iletişim ağlarından oluşan sanal bir dünya olan Wired’a yönlendirir. Birbiri ardına şifreli gizemlerle karşılaşmaya başlayan Lain’in hayatı alt üst olur. Siyah Giyen Adamlar olarak adlandırılan garip adamlar, gittiği her yerde ortaya çıkmaya başlar, ona sorular sorar ve bir şekilde onun hakkında kendisinin bile bildiğinden daha fazlasını bilir.

17- Toki wo Kakeru Shoujo

image 253

Makoto Konno lisenin son yılında ama geleceğiyle ilgili ne yapacağına karar vermekte zorlanıyor. Öğretmenlerinin baskısına katlanmakla en iyi arkadaşlarıyla zaman öldürmek arasında kalan Makoto’nun hayatı, yanlışlıkla zamanda tam anlamıyla sıçrayabileceğini keşfettiğinde aniden değişir. Toki wo Kakeru Shoujo, yeni keşfettiği gücüyle oynayan Makoto’yu takip ediyor. 

16- Ookami Kodomo no Ame to Yuki

image 254

Çalışkan bir üniversite öğrencisi olan Hana, gerçek bir öğrenci olmadığı halde onun sınıflarından birine devam eden gizemli bir adama aşık olur. Görünüşe göre o da gerçek bir insan değil. Dolunay gecesinde dönüşerek hayatta kalan son kurt adam olduğunu ortaya çıkarır. Buna rağmen Hana’nın aşkı güçlü olmaya devam ediyor ve ikisi sonunda bir aile kurmaya karar veriyor. Hana, babalarından miras kalan bir özellik olan kurda dönüşme yeteneğine sahip iki sağlıklı çocuk doğurur – yağmur sırasında doğan Ame ve kar yağışı sırasında doğan Yuki. Ancak çok geçmeden sevgilisinin ani ölümü Hana’nın hayatını mahveder ve onu tamamen kendi başına tuhaf bir aile kurmak zorunda bırakır. 

15- Hotarubi no Mori e

image 255

Altı yaşındaki Hotaru Takegawa, büyükbabasının evinde yaz tatili sırasında ruhların yaşadığı söylenen bir ormanda kaybolur. Çaresizlik içinde haykırırken, ona yardım etmeyi teklif eden maskeli gizemli bir çocuk olan Gin Hotaru’ya yaklaşır. Başka bir kişiyi görünce çok sevinen Hotaru, sadece kaba bir şekilde savuşturulmak için kollarını açarak Gin’e koşar. Ancak, davranışının ardındaki ciddi nedeni çabucak öğrenir: Gin’e korkunç bir lanet atılmıştır. Bir insan ona dokunursa, sonsuza dek yok olacaktır. Gin onu asla geri dönmemeye teşvik etse de Hotaru tam tersini yapar ve çok geçmeden ikisi, onun hassas durumuna rağmen yakın arkadaş olur.

14- Yuri!!! on Ice

image 256

Grand Prix Finali’ndeki ezici yenilgisinin ardından sersemleyen Yuuri Katsuki, bir zamanlar Japonya’nın en umut verici artistik patinajcısı, gelecekle ilgili seçeneklerini değerlendirmek için ailesinin evine döner. 23 yaşında, Yuuri’nin patende başarı penceresi hızla kapanıyor ve domuz pirzola sevgisi ve kilo alma yeteneği de yardımcı olmuyor. Ancak Yuuri, daha önce beş kez dünya şampiyonu olan Victor Nikiforov tarafından gerçekleştirilen bir rutini gerçekleştirdiği bir video aniden viral olunca kendini ilgi odağında bulur. 

13- Tenki no Ko

image 257

Tokyo şu anda orada yaşayan herkesin olağan temposunu sonsuza dek bozacak gibi görünen sağanak yağmurlar yaşıyor. Bu sonsuz gibi görünen sağanak yağmurun ortasında, kendini mali açıdan desteklemek için mücadele eden ve sonunda küçük çaplı bir yayıncıda iş bulan lise öğrencisi Hodaka Morishima gelir. Aynı zamanda yetim kalan Hina Amano da kendisinin ve küçük erkek kardeşinin geçimini sağlamak için iş bulmaya çalışmaktadır. Hodaka, Hina’yı karanlık adamlardan kurtarmaya çalışıp birlikte kaçmaya karar verdiğinde her iki kader iç içe geçer.

12- Tonari no Totoro

image 258

Tokyo şu anda orada yaşayan herkesin olağan temposunu sonsuza dek bozacak gibi görünen sağanak yağmurlar yaşıyor. Bu sonsuz gibi görünen sağanak yağmurun ortasında, kendini mali açıdan desteklemek için mücadele eden ve sonunda küçük çaplı bir yayıncıda iş bulan lise öğrencisi Hodaka Morishima gelir. Aynı zamanda yetim kalan Hina Amano da kendisinin ve küçük erkek kardeşinin geçimini sağlamak için iş bulmaya çalışmaktadır. Hodaka, Hina’yı karanlık adamlardan kurtarmaya çalışıp birlikte kaçmaya karar verdiğinde her iki kader iç içe geçer.

11- Mononoke Hime

image 259

Bir Emishi köyü vahşi bir yaban domuzu tarafından saldırıya uğradığında, genç prens Ashitaka kabilesini savunmak için hayatını tehlikeye atar. Canavar, son nefesiyle prensin kolunu lanetler ve ona şeytani güçler verirken, yavaş yavaş hayatını sifonla çeker. Köyün yaşlıları tarafından bir tedavi için batıya doğru seyahat etmesi talimatı verilen Ashitaka, Demir Kasabası Tatara’ya varır ve burada kendisini şiddetli bir çatışmanın içinde bulur: Tatara’lı Leydi Eboshi, sürekli ormansızlaşmayı teşvik ederek, Prenses San’a ve kutsal ruhlara karşı durur. insanların getirdiği yıkıma öfkeli orman. 

10- Mahou Shoujo Madoka★Magica

image 260

Madoka Kaname ve Sayaka Miki, düzenli hayatları olan sıradan ortaokul kızlarıdır, ancak kedi benzeri büyülü bir tanıdık olan Kyuubey ve yeni transfer öğrenci Homura Akemi ile karşılaştıklarında her şey değişir. Kyuubey onlara bir teklif sunar: Dileklerinden herhangi birini yerine getirecek ve karşılığında her biri büyülü bir kız olacak ve hayallerini gerçekleştirecek kadar güç kazanacak. 

9- Howl no Ugoku Shiro

image 261

O karmakarışık mimari, tıslayan buhar ve eklem gıcırdayan, kendi kendine hareket ederken içinden duman çıkan o kakofoni… O şato, hem büyülü hüneriyle hem de çapkınlığıyla ünlü muhteşem büyücü Howl’un evidir. – ya da Sophie Hatter’ın küçük kasabasında söylenti var. Bir şapkacının sade kızı olan Sophie, gelecekten pek bir şey beklememektedir ve dükkânda çok çalışmaktan memnundur. 

8- Tengen Toppa Gurren Lagann

image 262

Simon ve Kamina, efsanevi yüzeyden gizlenmiş derin bir yeraltı köyünde doğup büyüdüler. Kamina, kendine bir isim yapmaya kararlı özgür ruhlu bir serseri top, Simon ise gerçek özlemleri olmayan ürkek bir genç çocuk. Simon, bir gün dünyayı kazarken, ikilinin Lagann adını verdiği eski bir savaş eserinin kontak anahtarı olduğu ortaya çıkan gizemli bir nesneye rastlar. Yeni silahlarını kullanan Simon ve Kamina, yukarıdaki dünyayı dolaşan devasa bir silah kullanan ateşli kızıl saçlı Yoko Littner’ın yardımıyla yüzeyden gelen sürpriz bir saldırıyı savuşturur.

7- Neon Genesis Evangelion

image 263

İkinci Etki olarak bilinen felaket niteliğindeki bir olaydan on beş yıl sonra, dünya yeni bir tehditle karşı karşıyadır: “Melekler” adı verilen canavarca göksel varlıklar birer birer Tokyo-3’ü işgal eder. İnsanoğlu, en gelişmiş cephanelerini ve askeri taktiklerini kullanmasına rağmen, Meleklere karşı kendilerini savunamaz. İnsan kurtuluşu için tek umut, soğuk Gendou Ikari liderliğindeki gizemli bir organizasyon olan NERV’nin elindedir. NERV, Meleklerle son teknoloji gelişmiş silahlar ve Mutlak Terör Alanları olarak bilinen koruyucu bariyerlerle savaşmak için “Evangelions” adlı dev insansı robotları çalıştırıyor.

6- Sen to Chihiro no Kamikakushi

image 264

İnatçı, şımarık ve naif 10 yaşındaki Chihiro Ogino, ailesiyle birlikte yeni evlerine giderken terk edilmiş bir eğlence parkını keşfettiklerinde pek de mutlu olmaz. Dikkatli bir şekilde içeri girdiğinde, alacakaranlık çöktüğünde garip şeyler olmaya başladığından, bu yerde göründüğünden daha fazlası olduğunu fark eder. Anne babasını domuza çeviren hayaletler ve yiyecekler sadece başlangıç; Chihiro farkında olmadan ruhlar dünyasına geçmiştir. Şimdi kapana kısılmış, esrarengiz Haku’nun ve yol boyunca tanıştığı benzersiz karakter kadrosunun yardımıyla ruhlar arasında yaşama ve çalışma cesaretini toplaması gerekiyor.

5- Koe no Katachi

image 265

Vahşi bir genç olan ilkokul öğrencisi Shouya Ishida, can sıkıntısını en acımasız yollarla yenmeye çalıştı. Sağır Shouko Nishimiya sınıfına geçtiğinde, Shouya ve sınıfının geri kalanı eğlenmek için düşüncesizce ona zorbalık yapar. Ancak annesi okula haber verdiğinde, kendisine yapılan her şeyden o seçilir ve suçlanır. Shouko’nun okuldan nakledilmesiyle Shouya, sınıf arkadaşlarının insafına kalır. Öğretmenler görmezden gelirken, ilkokul ve ortaokul boyunca kalpsizce dışlanır. Şimdi lisenin üçüncü yılında olan Shouya, hala genç bir çocukken yaptığı yanlışların peşini bırakmamaktadır.

4- Jujutsu Kaisen

image 266

Occult Club’da asılsız paranormal aktivitelere kendini kaptıran lise öğrencisi Yuuji Itadori, günlerini ya kulüp odasında ya da yatalak büyükbabasını ziyaret ettiği hastanede geçiriyor. Ancak, bu rahat yaşam tarzı, bilmeden lanetli bir nesneyle karşılaştığında kısa sürede tuhaf bir hal alır. Bir dizi doğaüstü olayı tetikleyen Yuuji, “Lanetlerin Kralı” iblis Sukuna Ryoumen’e ait bir parmak olduğu ortaya çıkan söz konusu öğeyi yuttuktan sonra kendini birdenbire Lanetler dünyasına -insan kötülüğü ve olumsuzluğundan oluşan korkunç varlıklar- itilmiş halde bulur. .” Yuuji, kendi yeni keşfettiği güçlerini keşfederken, bu Lanetlerin toplum için oluşturduğu tehdidi ilk elden deneyimliyor. 

3- Kimi no Na wa.

image 267

Liseli bir kız olan Mitsuha Miyamizu, hareketli Tokyo şehrinde bir erkek çocuğunun hayatını yaşamayı özlüyor – bu, kırsal kesimdeki şimdiki hayatıyla taban tabana zıt bir rüya. Bu sırada şehirde yaşayan Taki Tachibana, yarı zamanlı işiyle uğraşırken bir lise öğrencisi olarak yoğun bir hayat yaşıyor ve mimarlıkta bir gelecek umut ediyor. Bir gün Mitsuha kendisine ait olmayan bir odada uyanır ve birden kendini Tokyo’da rüya gibi bir hayat yaşarken bulur – ama Taki’nin vücudunda! Taki, başka bir yerde kendini Mitsuha’nın hayatını mütevazı kırsalda yaşarken bulur. 

2- Kimetsu no Yaiba

image 268

Babasının ölümünden beri, aileyi geçindirme yükü Tanjirou Kamado’nun omuzlarına binmiştir. Uzak bir dağda yoksul bir şekilde yaşamalarına rağmen, Kamado ailesi nispeten huzurlu ve mutlu bir hayatın tadını çıkarabiliyor. Bir gün Tanjirou, odun kömürü satarak biraz para kazanmak için yerel köye gitmeye karar verir. Dönüş yolunda gece çöker ve Tanjirou, onu geceleri ormanda pusuya yatan et yiyen iblislerin varlığı konusunda uyaran garip bir adamın evine sığınmak zorunda kalır. Nihayet ertesi gün eve döndüğünde korkunç bir manzarayla karşılaşır – bütün ailesi katledilmiştir. Daha da kötüsü, hayatta kalan tek kişi, kana susamış bir iblise dönüşen kız kardeşi Nezuko’dur. 

1- Shingeki no Kyojin

image

Yüzyıllar önce insanlık, Titanlar adı verilen canavarca insansı yaratıklar tarafından neredeyse yok olma noktasına kadar katledildi ve insanları korku içinde muazzam eşmerkezli duvarların arkasına saklanmaya zorladı. Bu devleri gerçekten ürkütücü yapan şey, insan etine olan zevklerinin açlıktan değil, zevk gibi görünen şeylerden doğmasıdır. Hayatta kalmalarını sağlamak için, insanlığın kalıntıları savunma bariyerleri içinde yaşamaya başladı ve bu da yüz yıl boyunca tek bir titan karşılaşması olmadan sonuçlandı. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 26 Şubat 2023

    Ödüllü hepsi iyi demek o zaman ????

  2. (Dram X Dram)² = Ödüllü anime.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir