Kısa Animeler: Bir Oturuşta Bitireceğiniz Mini Animeler 2024
  1. Anasayfa
  2. Listeler

Kısa Animeler: Bir Oturuşta Bitireceğiniz Mini Animeler 2024

0

Her birimizin zaman zaman küçük bir kaçamak yapmak istediği bir gerçek. Bazılarımızsa hiçbir zaman uzun serilere gelememektedir. İşte bu listemizde yer alan animeler tam da aradığınız kriterlerde olup uzunluğuyla da sizleri bunaltmayacak ve tadında bırakacak. Kısa animeler listemizdeki tüm seriler bir oturuşta bitirebileceğiniz mini animelerden oluşmaktadır.

Kısa Animeler: Anohana

Bir gün, eski arkadaşlarından birinin hayaleti olan Menma geri döner ve öteki dünyaya geçebilmek için son dileğinin yerine getirilmesini ister. Jinta, bu hayalet olan Menma’nın huzura ermesi ve istediğini elde etmesi için eski arkadaş grubuyla yeniden bir araya gelir. Dokunaklı ve yoğun duygusal etkiye sahip olan Dram türünü seven animeseverler için ismini altın harflerle kalbimize kazıyor. Anohana, toplamda 11 bölümden oluşuyor ve her bir bölümü de zihinlere kazanacak derecede bir etki bırakıyor.

Anime İsmiAnohana: The Flower We Saw That Day
Bölüm Sayısı11
IMDB Puanı8.2
Yapım Yılı2011
Kısa animeler: Anohana

Kısa Animeler: Hellsing Ultimate

Hellsing Ultimate, vampir dizilerini seviyorsanız ve bu yazıyı da okuduğunuza göre animeleri de sevdiğinize göre vampir animeleri konusu altında izleyebileceğiniz en başarılı yapımlardandır. Hellsing adlı özel bir organizasyon, vampirler ve diğer doğaüstü tehditlere karşı koruyucusudur. Hikaye, Hellsing organizasyonunun vampirler ve diğer doğaüstü varlıklarla mücadelesine odaklanmaktadır. Kısaca bu seriyi özetleyecek olursak da karanlık bir atmosfer, çarpıcı görseller ve aksiyon dolu sahnelerden bolca bahsedebiliriz.

Hellsing Ultimate, vampir mitolojisini modern bir perspektiften ele alırken, savaş, ihanet ve kişisel kurtuluş temalarını işler. Hellsing Ultimate serisini tamamladıysanız da burada bir diğer önerimiz devam niteliğinde olan Hellsing Ultimate Abridged izlemeniz olacak.

Anime İsmiHellsing Ultimate
Bölüm Sayısı10
IMDB Puanı8.2
Yapım Yılı2006
Kısa Animeler: Hellsing Ultimate

En iyi 20 okul animeleri listemize göz atmaya ne dersiniz?

Kısa Animeler: Bloom Into You

Kendini keşfetme döneminden geçen genç Yuu Koito farklı arayışlar içerisindedir. Bununla birlikte Yuu, romantik ilişkiler konusunda pek de duygulu olduğunu söylememiz mümkün değil. Gerçek bir aşkın ne olduğunu anlamadığını savunmakla birlikte bu konuda da kapalı kutudur. Ancak Touko ile tanışmasıyla beraber işler değişir. Dışarıdan sorunsuz ve mükemmel duruyor olsa da Touko’nun da kendi iç çatışmaları ve karmaşık duyguları bulunmaktadır. Romantik anime türünde yer alan Bloom into you 13 bölümlük bir seri olarak karşımıza çıkıyor.

Anime İsmiBloom Into You
Bölüm Sayısı13
IMDB Puanı7.8
Yapım Yılı2018
Kısa Animeler: Bloom Into You

Kısa Animeler: Haibane Renmei

Haibane Renmei, alışılmışın dışında ilgi çekici konusuyla 13 bölümlük bir gizem yuvası diyebiliriz. Rakka adıyla tanınan ve gerçek adını hatırlamayan bulunduğu dünyanın gizemlerini çözmeye çalışan genç kız karakterimiz birtakım zorluklara kafa tutmaktadır.

Old Home’da peşi sıra gelen gizem, çözülmesiyle beraber farklı bir gizeme de kapı aralıyor. Serinin ilerleyen bölümlerinde de, Old Home’un gizemleri ve Haibane’lerin geçmişlerinin açığa çıktığını görüyor olacağız.

Anime İsmiHaibane Renmei
Bölüm Sayısı13
IMDB Puanı8.0
Yapım Yılı2002
Haibane Renmei

Kısa Animeler: Sound Of The Sky

Sound of the Sky, Japonca adıyla Sora no Woto post-apokaliptik bir dünyada savaş sonrası kırsal bir alanda geçmektedir. Güzel müzikleri ve içimize dokunacak birtakım duygularla sizlere 12 bölüm gibi kısa ama harika anlar yaşatacaktır.

Genç bir kız Konata Sorami’nin maceralarını konu alan hikayemiz umut ve iyimserliğe dayalı da önemli noktalara parmak basıyor. Yeni bir kasabada hayata başlamasıyla birlikte Helvetia Harekat Birliği’ne katılan Konata Sorami’yi mücadele dolu bir hayat bekliyor.

Anime İsmiSound Of The Sky
Bölüm Sayısı14
IMDB Puanı7.0
Yapım Yılı2010
Sound Of The Sky

Kısa Animeler: Sonny Boy

Serimiz, alternatif bir boyutta tuhaf güçlere sahip bir grup lise öğrencisinin hikayesi etrafında şekillenmektedir. Çarpıcı görsellere sahip olan Sonny Boy konusu da bir o kadar ilgi çekici. Ana karakter Nagara, arkadaşları Nozomi ve Mizuho ile birlikte eve dönüş yolunu bulmaya kararlı olan bu grupta gerçeklik etraflarında bükülüp kırılır gibi görünür. Her geçen bölüm gizemin ve zorlukların katlandığı bu seride öğrenciler, bu yeni boyutta hayatta kalmak ve gerçekliklerini anlamak için mücadele verirler.

Anime İsmiSonny Boy
Bölüm Sayısı12
IMDB Puanı7.6
Yapım Yılı2021
Sonny Boy

Kısa Animeler: Cyberpunk: Edgerunners

Kısa animeler kategorisinde favori animelerimden olarak örnek gösterebileceğimiz Cyberpunk: Edgerunners popülerliğiyle de bilinmektedir. Popüler bir bilim kurgu türü olan “cyberpunk” temalarının üstüne kurulan bir anime serisidir.

Night City’de karanlık ve tehlikeli bir gelecekte geçmektedir. Yılların 2030’u gösterdiği bu gelecekte genç bir sokak yarışçısı olan “Edgerunners” ekibi, büyük bir felaketin ardından bu tehlikeli şehirde hayatta kalmak için mücadele vermektedir. Hızlı tempolu aksiyonlarıyla karşımıza çıkan dizimizde bolca çarpıcı görsellerle de karşılaşacaksınız. Başarılı bu yapıtımız IMDB’den de yüksek bir skor elde ediyor.

Kısa Animeler: Cyberpunk: Edgerunners
Anime İsmiCyberpunk: Edgerunners
Bölüm Sayısı10
IMDB Puanı8.3
Yapım Yılı2022

Böylece bu listemizin de sonuna geldik. Çok daha fazla içerik için bizleri takip etmeyi unutmayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir