1. Anasayfa
  2. Anime

Webtoon Nedir?

Webtoon Nedir?
0

Asya kültürünün bir anda popülerleşmesi ile beraber karşılaştığımız şeylerden biri olan webtoonları görünce akla gelen ilk sorulardan biri webtoon nedir? Olması çok normal. Güney Kore kökenli, Japonların mangası varsa bizim de webtoonumuz var diye ortaya çıkmış web çizgi romanı için kullanılan terimdir. Kore mangası olarak da adlandırılabilir. 2000’lerin başında çıkış yapan webtoonların günümüzden bu yana popülerleşmesi ile birçok hayranı vardır. Çoğu animeler mangadan uyarlandığı gibi webtoonlardan uyarlanan animeler de vardır, çoğu kore animesi webtoonlardan uyarlanmıştır.

Önerilen içerik : En iyi Kore Yapımı Animeler

Webtoon Çizenlere Ne Denir?

Webtoon nedir? Sorusundan sonra akla ilk gelen sorulardan biri, webtoon çizenlere ne deniyor? Olabilir. Manga çizenlere Mangaka dendiğini az çok duymuş olabilirsiniz. Webtoonların tasarımı ve yapılış şekli daha modern olduğundan dolayı webtoon yazanlara Karikatürist denir.

Webtoon ile Manga Arasındaki Farklar

Mangalar sağdan sola doğru okunurken webtoonlar dikey olarak kaydırılıp okunabilecek türdedir. Mangalar genelde yayın evleri tarafından basılarak dağıtımı yapılır, webtoonlar ise dijital platforma yüklenir ve webtoon severler akıllı cihazlarından hızlıca içeriklere ulaşabilir. Aralarındaki en büyük fark ise çizim türleridir. Mangalar renksiz olur ve geleneksel Japon çizim tarzı ile basılır, webtoonlar ise renkli ve daha modern bir çizim tarzına sahiptir.

En iyi Webtoonlar

Webtoon nedir? Sorusuna cevap verdiğimize göre, sizler için özel olarak seçtiğim webtoonlara bir bakış atalım.

1 – Tower of God

Webtoon nedir

Güney Kore yapımı olan Tower of God, 2010 yılından beri yayınlanmaktadır. Hikaye, Beam adındaki bir gencin Rachel adındaki bir kızı araması ile başlar. Rachel’i bulmak için devasa bir kuleye giren Beam kuleye tırmanmaya başlar ve yolculuğunda farklı engellerle karşılaşır. Bu kule insanların dileklerini gerçekleştirebilen bir kule olarak bilinir. Kulede farklı insanlarla tanışan Beam, kulenin dinamiklerini keşfeder ve çeşitli sınavlara katılıp kendini geliştirir. Etkileyici bir evren teması ve sınavlarla dolu maceralar okuyucuya akıcı bir hikaye sunar.

2 – Noblesse

Webtoon nedir

2007 yılında yayınlanan Noblesse, Koreli bir yazar olan Son Jeho ve webtoonun çizimlerini yapan Lee Kwangsu tarafından kaleme alınmıştır. 820 yıldır uyuyan bir vampirin uyanması ile hikayemiz başlar. Vampirimiz, Cadis Etrama Di Raizel, kısa ismiyle Rai uzun yıllar uyuduğu için modern dünyayı pek tanımaz ve bu yeni dünyaya uyum sağlamaya çalışır. Sadık bir arkadaşı olan Frankestein’in kurduğu liseye kayıt olur. İnsanlığın ve iyi vampirlerin arasındaki dengenin tehlikeye girdiğini keşfeden Rai, okulda tanıştığı yeni arkadaşlarla beraber dünyayı tehdit eden varlıklara karşı savaşır.

3 – Eleceed

Webtoon nedir

Bilim kurgu, komedi ve aksiyon dolu hikayesi ile dikkat çeken Eleceed, 2018 yılında okuyuculara sunulmuştur. Liseli genç bir çocuk olan Jiwoo, iyi kalpli ve utangaç bir kişiliği vardır. Günlerden birinde gizemli bir kediyle tanışan ana karakterimiz o gün seçilmiş kişi olduğunu anlar. Aslında uzaylı olan bu kedi, kötü niyetli ve insanlar için tehdit olan uzaylılar ile savaşmasına yardım etmek için Jiwoo’yu seçmiştir. Birlikte savaştıkları sırada Jiwo kendi güçlerini fark eder ve arkadaşlıklar gelişir.

4 – unOrdinary

Webtoon nedir

İnsanların doğuştan özel yeteneklere sahip olduğu bir dünyada geçen hikayemiz güç ve ön yargı gibi temaları etkileyici bir biçimde işler. Başka bir okuldan gelen ana karakterimiz Jhon, “Sakatlar” yani yeteneği olmayan insanların dışlandığı bu dünyada, çok yetenekli olmasına rağmen bu yeteneklerini gizler. Güçsüz gözüken ana karakterimiz garip bir şekilde okulun en güçlülerinden olan Seraphina ile yakın arkadaştır. Yavaş yavaş gizli kimliği açığa çıkan karakterimiz okulda ve toplumda büyük değişimlerin yaşanmasına neden olur.

5 – Bastard

Webtoon nedir

Hikayemiz, Babası katil olan genç bir lise öğrencisinin yaşadıklarını anlatır. Gerilim dolu ve psikolojik bir webtoon olan Bastard, insanların karanlık yanını ve ahlaki yönden birçok konuyu işler. Ana karakterimiz olan Jin, sessiz ve çekingen bir çocuktur. Jin’in babası kağıt şirketinin üst yetkililerinden biridir ayrıca mahkum ettiği kadınları vahşice işkence edip öldüren bir seri kaltildir. Jin sessiz ve çekingen bir çocuk olmasına rağmen bir arkadaş edinmiştir. Babasının işlediği suçlara sesini çıkarmayan Jin, bir gün babasına karşı çıkmak zorunda olduğunu anlar.

Webtoon nedir? sorusuna cevap verdik ve daha birçok webtoon önerilebilir fakat şimdilik bu kadar. Sizin de beğendiğiniz webtoonlar varsa yorumlarda belitrebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir