1. Anasayfa
  2. Anime

Cyberpunk Temalı Anime Önerileri

Cyberpunk Temalı Anime Önerileri
0

Modern dünyanın karmaşası ve toplumun teknolojiye olan ilgisi arttıkça popülerleşen cyberpunk teması, insanları gelişen teknolojinin etkileyici dünyasına sürüklüyor. Cyberpunk temalı anime önerileri anime severler tarafından çoğu zaman merak edilebilmektedir. Bu anime türünden bahsedecek olursak, gelecekte geçen ve genelde kaotik bir ortamda, insanların birden gelişen ileri düzey teknolojiye entegre olma gibi şeyleri anlatır. Bu temanın işlendiği animeler, teknolojik silahlar, aletler hatta insanlara entegre edilmiş teknolojik cihazların bulunduğu distopik bir dünyada geçen bilim kurgu tarzındaki animelerdir. Genel olarak içerik konusunda bilgi verdiğimize göre cyberpunk temalı anime önerilerine geçebiliriz.

Cyberpunk: Edgerunners

Cyberpunk: Edgerunners is the Perfect Dystopian Tragedy

Cyberpunk temalı anime önerileri arasında favorim olan bu anime, Cyberpunk 2077 isimli popüler bilgisayar oyunundan uyarlaması yapılmıştır. Oyunun da yapımcılığını yapmış olan CD Project Red tarafından yapılan anime, ne kadar oyundan bağımsız bir hikâye anlatsa da, cyberpunk temasını işleyişi ve görsel efektleri ile seyir zevkini üst düzeylere taşıyor. Seri, aynı oyundaki gibi 2077 yılında Night City’de geçiyor. Ana karakterimiz serseri ama teknoloji dahisi bir çocuktur. Ne kadar iyi kalpli olsa da annesini kaybeden karakterimiz kirli işlere bulaşır ve suç hayatına bulaşır. Şuç hayatında çeşitli zorluklarla karşılaşan karakterimiz Night City’de hayatta kalabilecek mi?

Önerilen içerik : Cyberpunk: Edgerunners Anime İncelemesi

Cowboy Bebop

Cyberpunk Temalı Anime Önerileri

Japonya’da 1998’de çıkış yapmış Cowboy Bebop’un hikâyesi 2071 yılında geçer. 50 yıl önce yani 2021 yılında gezegenler arasında yolculuk mümkün hale gelmiştir fakat ihmal edilen atlama ağındaki problemler sistemde büyük bir felakete yol açar. Ayda bulunan atlama geçidi büyük bir patlamaya sebep olur ve aydan kopan parçalar dünya üzerine düşer. Milyonlarca insanın ölmesine sebep olan bu olay sonrasında hayatta kalmayı başaran insanlar Mars, Venüs, Jüpiter ve bazı asteroid uydularına yerleşirler. Bu olaydan 50 yıl sonra gerçekleşen olayları konu alır. Ana karakterimiz Spike Spiegel ise bu yıllarda ödül avcılığı yapmaktadır. Ödül avcılığı sırasında Spike’ye yardım eden birkaç ekip arkadaşı vardır ve ekip arkadaşlarıyla beraber her bölümde farklı bir hedefin peşinden koşup, görevlerini tamamlamaya çalışır.

Neon Genesis Evangelion

Cyberpunk Temalı Anime Önerileri

Cyberpunk temalı anime önerilerine devam edecek olursak çoğu kişinin severek izlediği Neon Genesis Evangelion animesinden bahsetmek isterim. 1995 yılında Japonya’da yayınlanmaya başlayan anime, bilim kurgu temasını çok iyi bir şekilde işliyor. Sadece robotların savaştığı bir anime değil, ayrıca psikolojik bazı temaların da işlendiği bölümler bulunuyor. Hikâyesinden bahsedecek olursak, 2015 yılında dünyada büyük bir nükleer felaket olmuştur, Bu nükleer felaket sonrasında Birleşmiş Milletlere bağlı olan kuruluş Nerv, kadim metinlerde olan Angel’lerin dünyaya gelişine hazırlanmaktadır. Nerv’in başkanı Gendo Ikari, yıllardır görmediği 14 yaşındaki ana karakterimiz Shinji Ikira’yı yanına çağırır. Babasının yanına giden Shinji’nin o gün hayatı değişir ve Nerv’e katılır. Nerve katılan karakterimiz artık Evangelion pilotluğu yapan bir çocuktur.

Ghost In The Shell

Cyberpunk Temalı Anime Önerileri

2029 yılında çok gelişmiş teknolojik bir dünyada yaşayan insanlar, yaşamın her yerine sıçramış elektronik bir ağ ile beraber birbirlerine bağlıdır. Cyborglar, robotlar ve yapay zekalar gibi unsurların yer aldığı bu evrende insanların tek ayırt edici yanı ruhlarıdır. Ruha sahip olan her canlı insan sayılır. Ancak siber suçlular, bu ruhları kötü amaçlar için yönlendirebilir, hafızaları ile oynayabilir ve buna benzer çeşitli şeyler yapabilir. Ana karakterimizden bahsedecek olursak siber ağ suçları biriminde liderlik yapan Major Motoko Kusanagi’dir. Ana karakterimizin çoğu vücut parçası yapay olsa da güçlü bir savaşçıdır. Motoko Kusanagi, ekibi ile beraber siber suçlulara karşı mücadele etmektedir.

Akudama Drive

Cyberpunk Temalı Anime Önerileri

2020 yılında yayınlanan animede, distopik bir gelecekten bahseder. Uzun yıllar önce Japonya’da Kantou ve Kansai arasında bir savaş oluşur ve ülke ikiye bölünür. Suç oranları yüksek olan Kansai şehrinde, Akudama isimli bir suç örgütü vardır. Yüksek seviyeli olan bu suç örgütünün üyeleri, üstün becerileri ile tanınmaktadır. Ana karakterimiz bir gün Akudama ile karşılaşır ve bu suç örgütüne dahil olur. Dahil olduğu bu örgütte verilen görevleri yerine getirmek zorundadır.

İçeriğimizde birbirinden güzel cyberpunk temalı anime önerilerinden bahsettik. Her biri farklı konuları içeren, farklı yılların teknolojik unsurlarını veya olaylarını uçuk bir biçimde anlatan animelerin seyir zevki gerçekten yüksek. Bu tarz animelerin çoğu suç temalı olsa da hikâyeleri ile izleyicisine akıcı bir içerik sunuyor diyebiliriz. Sizin de sevdiğiniz cyberpunk temalı anime önerileriniz varsa tavsiye ettiğiniz animeleri yorumlarda belirtebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir