1. Anasayfa
  2. Anime

Ninja ve Samuray Anime Önerileri

Ninja ve Samuray Anime Önerileri
0

Ninja ve Samuray anime önerilerine geçmeden önce bu terimler hakkında kısa bir ön bilgi verelim. Eski Japonya’da soylu asker sınıfına Samuray denirken, Ninjalar ise aynı dönemde Samuraylık yaparken efendileri tarafından kovulmuş veya kendi isteğiyle ayrılmış savaşçılardır. Yani Ninjalar aslında samuraydır diyebiliriz, sadece kimseye hizmet etmedikleri için daha özgür bir şekilde etrafta gezinirler. Kısa bir ön bilgi verdiğimize göre şimdi asıl konumuz olan Ninja ve Samuray anime önerilerine geçebiliriz.

Samuray Anime Önerileri

Samuraylardan ve Ninjalardan kısaca bahsettik, işte en iyi samuray animeler sizlerle:

  • Samurai Champloo
  • Samurai 7
  • Dororo
  • Rurouni Kenshin
  • Sengoku Basara
  • Shigurui
  • Afro Samurai

1 – Samurai Champloo

Ninja ve Samuray anime önerileri

Japonya’nın Edo döneminde (1603 – 1868) geçen hikayemiz, temel olarak ana karakterlerimiz olan, Fuu, Mugen ve Jin’in yolculukta yaşadığı maceraları anlatır. Mugen ile Jin arasındaki kavga bir yangına sebep olur, yakalanan Mugen ve Jin idam edilmek üzere hapise girerler ve Fuu’nun yardımıyla hapisten kaçarlar, böylece idamdan kurtulmuş olan karakterlerimiz ayçiçeği gibi kokan gizemli bir Samurayı aramak için yola çıkarlar. Karakterlerin özelliklerinden bahsedecek olursak Jin, geleneklerine bağlı güçlü bir savaşçıdır. Mugen ise kadın düşkünü bir hayduttur. Fuu ise gizemli bir samurayı arayan genç bir kızdır. Anime sadece savaş sahnelerini değil Japon tarihi vb. konuları da sık sık işlemektedir. Samurai Champloo, konusu ve işleniş tarzı ile en iyi Samuray animelerinden biri diyebiliriz.

2 – Samurai 7

Ninja ve Samuray anime önerileri

Akira Kurosawa’nın, 7 Samuray isimli eserinden uyarlanan anime 2004 yılında çıkış yapmıştır. Diğer Samuray animelerinden farklı olarak hikaye gelecekte distopik bir dünyada geçer. Topraklarını zalim isyancılardan korumak isteyen köy halkı bir grup samuray bulmak için yola çıkarlar. Gelecekte oldukları için teknolojik unsurların da bulunduğu bu evrende işlenen, güç, sadakat ve karakterler arasındaki ilişkiler animeye derinlik katmaktadır.

3 – Dororo

Ninja ve Samuray anime önerileri

Ninja ve Samuray anime önerileri arasında en sevdiğim animelerden biri olan Dororo, biraz korku ve fantastik öğeleri ile gerçekten iyi bir anime diyebiliriz. Bir köyün Samuray efendisi yeni doğacak olan oğlunu köyünün topraklarının verimli olması için 12 şeytanlara adar. Şeytanlara adanan ana karakterimiz Hyakkimaru, neredeyse tüm vücut parçalarını kaybetmiştir. Babasının isteği ile küçük bir sandala koyulup göle bırakılan bebeği bir doktor bulur ve Hyakkimaru hayatta kalmayı başarır. Vücut parçalarını geri almak için şeytanlarla savaşmaya başlar ve hikayemiz başlamış olur. Dramatik ve ilginç hikayesi, ayrıca Japon mitolojisine çokça yer vermesi, Ninja ve Samuray temasını sevenler için kesinlikle izlenmesi gereken animelerden biri.

4 – Rurouni Kenshin

Ninja ve Samuray anime önerileri

Diğer adıyla Samurai X olan anime, Japonya’nın modernleşme sürecinde geçer. Hikayemizin ana karakteri, geçmişinde bir suikastçı olan güçlü bir kılıç ustasıdır. Geçmişindeki işlediği suçlardan pişmanlık duyan karakterimiz asla birini öldürmeyeceğine yemin eder ve seyahat etmeye başlar. Yolculuğu sırasında Kaoru Kamiya ile karşılaşır ve Kaoru’nun babasından kalma dojoda kısa süreliğine de olsa yaşamaya başlar.

5 – Sengoku Basara

Ninja ve Samuray anime önerileri

İsminden de anlaşılacağı üzerine Japonya’nın Sengoku döneminde geçen animemizin genel olarak hikayesi, Lordların güç ve daha fazla toprak elde etmek gibi amaçlarla birbirleri ile savaşmalarını konu alır. Animede bazı tarihsel karakterlerde bulunmaktadır. Oda Nobunaga, Sanada Yukimura, Tokugawa Layesu bu tarihsel karakterlerin bazılarıdır. Aksiyon dolu ve savaş sahnelerini ayrıca yer yer komedi unsurlarını da izleyebileceğimiz bu seri Japon tarihi hakkında da bilgi vermektedir.

6 – Shigurui

Ninja ve Samuray anime önerileri

2007 yılında Madhouse tarafından yayınlanan animenin hikayesi, Japonya’nın Edo çağında geçer. Bu çağda insanlar huzurlu bir şekilde yaşarken Lord Tokugawa Tadanaga tarafından bir dövüş turnuvası düzenlenir. Geçmişte bu dövüş turnuvası tahta kılıçlarla yapılırken şimdiki savaşın gerçek kılıçlarla yapılacağı söylenir. İki yetenekli Samuray bu turnuvaya katılır ve birbirlerine rakip olurlar, ayrıca turnuvayı sadece bir kişi kazanabilir. Acaba kazanan kim olacak? Dram türünün animede başarılı bir şekilde işlenmesi izleyiciye akıcı bir hikaye sunuyor.

7 – Afro Samurai

Ninja ve Samuray anime önerileri

Takashi Okazaki tarafından kaleme alınmış bir manga serisinden, anime uyarlamasına dönüşen Afro Samurai, Japonya’nın alternatif bir geleceğinde geçer. Afro’nun babası, efsanelere göre çok başarılı ve tanrısal nitelikte özellikler taşıyan insanlara verilen 1 Numaralı kafa bandına sahiptir. Günlerden birinde düelloda savaşırken vahşi bir şekilde katledilen babasını gören Afro, o günden sonra intikam almayı kafasına koyar. Babasını öldüren kişi artık 1 Numaralı kafa bandının yeni sahibidir. Afro’nun, 1 Numaralı kafa bandına sahip olan adamla dövüşmesi için 2 Numaralı kafa bandına sahip olması gerekir. Ölümle sonuçlanan bu düellolarda Afro intikamını alabilecek mi acaba?

Ninja Anime Önerileri

Samuray animelerini önerdiğimize göre Ninja animelerine geçebiliriz. En iyi Ninja animeleri listemiz şu şekilde:

  • Ninja Kamui
  • Under Ninja
  • Hell’s Paradise
  • Gibiate
  • Ninja Scroll: The Series
  • Ninja Collection
  • Nabari no Ou

1 – Ninja Kamui

Ninja ve Samuray anime önerileri

Son zamanların en iyi animelerinden olan Ninja Kamui, 2024 yılında çıkış yapmıştır. Animedeki aksiyon dolu sahneleri güzel çizimleri ve animasyonları ile birleştirince muhteşem ve akıcı bir izlenim açığa çıkıyor. Sadece tek başarısı güzel gözükmesi değil tabii. Hikayemiz, eski örgütünden, ailesi ile Amerika’ya kaçan bir Ninjayı anlatır. Günlerden birinde ana karakterimizin ailesi ile yaşadığı eve eski örgüt üyeler tarafından baskın yapılır. Çıkan bu savaşta aile üyelerini kaybeden karakterimiz intikamını almak için tüm örgütü öldürme planları yapmaya başlar.

Önerilen içerik : Jujutsu Kaisen’in Yönetmeninden Ninja Kamui

2 – Under Ninja

Ninja ve Samuray anime önerileri

2023 yılında yayınlanan animenin hikayesi, Dünya savaşından sonra Japonya’da teröre karşı bir örgüt kurulur. Devletin yönetmediği fakat devlet yanlısı olan bu örgütün 20.000 Ninja üyesi vardır. Bir gün yarı zamanlı Ninja olma teklifi alan ana karakterimiz 17 yaşında ezik bir liselidir. Ülkeyi savunmakla görevli olan bu örgütte ana karakterimiz Kudo, başarılı olabilecek mi?

3 – Hell’s Paradise

Ninja ve Samuray anime önerileri

MAPPA sütüdyosundan 2023 yılında çıkan Hell’s Paradise, Japonya’nın Edo döneminde geçmektedir. Ana karakterimiz Gabimaru, “içi boş” ve acımasız bir Ninja olarak ünlenmiştir. Bir şekilde yakalanan Gabimaru, ne kadar ölmeyi istese de ölmemek için bazı sebepleri vardır. Ana karakterimiz bir grup mahkumlarla beraber tehlikeli bir adaya gönderilir. Bu adanın özelliği ise gidenin geri dönmemesi ve ölümsüzlük iksirinin orda olduğu söylenmesi. Mahkumları o adaya gitmeye motive eden şey ise ölümsüzlük iksirini bulan kişinin özgür olması. Hikaye boyunca savaş sahneleri ve karakterler arasındaki ilişkiler işlenir.

4 – Gibiate

Ninja ve Samuray anime önerileri

Ninja animeleri arasında popüler bir anime olan Gibiate 2020 yılında yayınlanmıştır. Hikayenin ana konusu ise 2030 yılında bir dünyaya yayılan ve insanları yaşları, cinsiyetleri ve türlerine göre farklı canavarlara dönüştüren Gibia isimli bir virüs ortaya çıkar. Bu kıyamet sonrasında hayatta kalmaya çalışan bir grup insanlar, Ninjalar ve Samurayları anlatır. Dizi ne kadar hikayesi ve bazı unsurları nedeniyle eleştiri alsa da aksiyon sahneleri ve hikayesinin bazı kısımları izleyicilerin ilgisini topladığını söyleyebiliriz.

5 – Ninja Scroll: The Series

Ninja ve Samuray anime önerileri

1993 yılında yayınlanan Ninja Scroll filminin uyarlamasıdır. Filmde olan olaylardan birkaç yıl sonrasını anlatan animenin ana karakteri, Jubei Kibagami’dir. Kiralık Ninja olarak nam salmış ana karakterimiz yetenekli bir kılıç ustasıdır. Günlerden birinde iki Ninja klanı arasındaki kavgaya şans eseri tanıklık eder ve savaştan sonra klanlardan biri Jubei’ye Hiruko Ninjaları adına çalışmayı teklif eder. Fazla seçeneği olmayan karakterimiz teklifi kabul etmek zorundadır, işte Jubei’nin macerası bu şekilde başlamış olur.

6 – Ninja Collection

Ninja ve Samuray anime önerileri

Modern Japonya’da geçen hikayemiz, bir grup Ninjanın insanları tehdit eden doğa üstü varlıklarla mücadele etmesini anlatır. Tehlikeli savaşlara girseler de insanları korumak zorunda olan Toukeshuu grubu, nesilden nesile aktarılan antik özellikleri kullanırlar. Bilim kurgu ve doğa üstü güçlerin sıklıkla işlendiği ayrıca aksiyon dolu sahneleri ve çizim kalitesi ile iyi bir Ninja Animesi diyebiliriz.

7 – Nabari no Ou

Ninja ve Samuray anime önerileri

Diğer adıyla King of Nabari animesi, modern bir Japonya’da geçmektedir. Hikayemiz, İngiliz bir çocuk olan Rokujou Miharu’nin hayatını ve etrafında geçen olayları anlatır, ayrıca geleneksel Ninjaları ve iktidar mücadelelerini de konu alır. Ana karakterimizin içinde Nabari’nin inanılmaz gücü “Omnipotent” saklıdır. Bu güç ile ne yapacağını bilmeyen hatta haberi bile olmayan Mahuri’yi neler bekliyor?

Ninja ve Samuray anime önerilerimiz burada sona eriyor. Ninja animeleri ve Samuray animelerinden ayrı ayrı bahsettik. Bahsettiğimiz her bir animenin ne kadar benzer yanları olsa da hikayeleri, karakterleri ve temaları ile bir o kadar da farklı yönleri vardı. Ninja mı? Samuray mı? sorusuna bir cevap bulamadık fakat en iyi animeleri sizler için bir araya getirdik. Sizlerin de beğendiği bu tarz animeler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir