1. Anasayfa
  2. Anime

Mecha Anime Önerileri

Mecha Anime Önerileri
1

2007 yılında çıkan ilk Transformers filminden bu yana günümüzde hâlâ oldukça sevilen bir tür olan Mecha (Robot) teması büyük bir izleyici kitlesine hitap ediyor diyebiliriz. Anime sektöründe de oldukça kullanılan bu tema genel olarak insanların robotlar ile etkileşimi, insanların robot formunda savaşması, uzayı keşfetmek gibi konuları ele alır. Tema hakkında ufak detaylar verdiğimize göre sizler için hazırladığımız mecha anime önerilerine bir bakış atalım.

Code Geass

mecha anime önerileri

Mecha (Robot) anime önerilerine başlayacak olursak Code Geass, listedeki en iyi serilerden birisi diyebiliriz. Alternatif bir evrende geçen animenin hikayesinden bahsedecek olursak, Japonya’ya savaş açan Britanya İmparatorluğu kullandığı teknolojik silahlarla Japonya’yı yener. Savaştan sonra Japonya’nın ismi Alan 11 olarak değişir ve burada yaşayan insanlara 11’ler adı verilir. Ana karakterimiz Lelouch ise Japonya’da yaşayan bir Britanyalı olarak Britanya İmparatorluğunu yok etmeye yemin eder. Savaştan bir süre sonra lisede okuyan Lelouch günlerden birinde bir olaya karışır. Bu olay sonrasında özel bir güç kazanan karakterimizin macerası başlamış olur. Lelouch bu gücü kullanarak yapmak istediği şeyi başarabilecek mi acaba?

Star Driver

mecha anime önerileri

2010 yılında çıkış yapan anime, aksiyon ve bilim kurgu temasını güzel bir şekilde işleyerek seyir zevkini yükseltiyor. Hikâyesinden bahsedecek olursak ana karakterimiz Takuto Tsunashi’nin yaşadıklarını anlatır. Ana karakterimiz bütün gece boyunca yüzer ve bilincini kaybeder, kendine geldiğinde bir adaya varmıştır ve bir kız tarafından kurtarılır. Takuto bu kızın özel güçleri olduğunu ve adadaki bazı kişiler bu güçten faydalanmaya çalıştığını fark eder. Hikâye, aksiyon dolu sahneler ve karakterler arasındaki ilişkileri anlatarak devam eder.

Bilim kurgu temasını sevenler için önerilen içerik : En İyi 50 Bilim Kurgu Anime Önerisi

Brave Bang Bravern!

mecha anime önerileri

Son zamanlarda oldukça popüler olan Brave Bang Bravern! 2024 yılında yayınlanmaya başlanmıştır. Mecha anime önerileri arasında en yeni animelerden biri olan seri, teknolojik bir evrende geçmektedir. Titatonostrider’ler (TS) savaş esnasında önemli bir yere sahiptir. Dünyadaki çeşitli birlikler Hawaii’deki Oahu adasında bir araya gelirler fakat bir anda bilinmeyen bir düşman tarafından saldırıya uğrarlar. Bu saldırı sonrasında aksiyon dolu sahneler başlamış olur.

FLCL

mecha anime önerileri

Japonya’da çokça popüler olan ve Gainax stüdyosu tarafından yayınlanan anime 2010 yılında çıkış yapmıştır, ayrıca 2018 ve 2021 yılında yayınlanmış ayrı serileri de vardır. Ana karakterimiz Naota Nandaba, dedesi ve babasıyla birlikte aile fırını işleten 12 yaşında bir çocuktur. Naota’nın abisi beyzbol fenomenidir ve Amerika’da yaşamaktadır, ana karakterimiz Naota ise sıradan bir hayatı olan normal bir çocuktur. Fakat bir gün bu sıradan hayatı Haruhara Haruko isimli genç bir kız tarafından değişir. Haruko, Naota’nın kafasına gitarla vurur ve o darbe ile dünyada bazı şeyler değişmeye başlar. Ana karakterimizin kafasında garip bir şişlik oluşur ve tuhaf olaylar yaşamaya başlar. Diğer mecha anime önerilerimize göre değişik bir hikayesi olan FLCL (Fooly Cooly) bu tarz animeleri sevenlerin hoşuna gidebilecek bir anime diyebiliriz.

Broken Blade

mecha anime önerileri

2014 yılında yayınlanan Broken Blade, petrolün olmadığı bir dünyada geçer. Bu dünyanın Cruzon kıtasında insanlar özel güçler ile doğmaktadır. Bu özel güçler Kuvartz mineralini şekillendirmeye yarar ve hiçbir enerji kaynağının olmadığı bu dünyada bu yetenek insanların yaşam kaynağı olmuştur. Bu güç sayesinde çeşitli teknolojik cihazlar ve araçlar yapılabilmektedir. Ayrıca Broken Blade animesinin birçok farklı serisi vardır.

Full Metal Panic!

mecha anime önerileri

Mecha anime önerileri arasında en iyi animelerden biri olan Full Metal Panic! 2002 yıllarında yayınlanmaya başlamıştır. 17 yaşındaki ana karakterimiz Sousuke Sagara, gizli bir askeri teşkilatın üyesidir. Bilinmeyen bir güç tarafından kaçırılma tehlikesi bulunan Kaname Chidori’nin özel güvenliği olarak görevlendirilmiştir. Daha önce hiç sivil hayatı yaşamamış olan Sousuke, lise öğrencisi kılığına girip sivil hayatı yaşamak zorunda kalır. Ne kadar yetenekli ve donanımlı bir asker olsa da bu görev aldığı görevler arasından en zoru olabilir.

Sizler için özenle seçtiğimiz mecha anime önerileri listemizin sonuna geldik. Mecha teması eskiden beri yayınlanan ve birçok kişi tarafından sevilen birçok serinin konusu olmuştur. Teknolojinin gelişmesi de bu temanın çokça ilgi görmesinin sebebi olabilir. Sizin de önerilerimiz arasından veya kendi izlediğiniz animelerden sevdiğiniz seriler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Ayrıca güncel içeriklerimizden haberdar olmak için Telegram kanalımızı takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Sousou no Frieren ve Kino no Tabi’yi de dahil edebiliriz bu listeye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir