Genellikle Japonya’ya özgü olsa da animeler tüm dünyada sevilerek izlenilen popüler kültürün bir parçası haline geldi. Japonya da ve dünyada genel bir takipçi kitlesi kazanan anime sektörü zamanla diğer türler ile kıyaslanmaya başladı. Sürekli anime izleyen kişilerin zaruriyetle fark ettiği bir durum var. O da anime karakterlerinin neden mücadeleleri kayıp ettiğidir.
Pek çok hikaye ve filmde ana karakter biraz kayıp biraz kazanç elde eder. Mücadele ve zafere giden yolda çekilen çile izleyicinin hoşuna gider. Anime de ise ana karakter bazen savaşı kayıp edebilir, son ana kadar durmadan kayıp edebilir hatta tamamen bir yenilgi yaşayıp anime kötü sonla bitebilir.
Fullmetal Alchemist gibi bizi finalde güldürmek varken Akamega Kill gibi neden yüreğimizi elimizden alıyorlar? Bu sorun en başta yaptığımız tanımlamadan kaynaklanıyor.
Anime izleyicilerine bir beğeni ortamı sunmaya çalışmıyor. Genellikle daha önce sunulmamış bir şey ortaya koymaya çalışıyor. Pek çok hayranın asıl izlemek istediği şey de budur.
Daha önce görmediği durumları ve ilişkileri görmek. Çünkü izleyici kitlesinin genelliği bazı izleyicilerin alışılmışın dışında bir şeyler istediğini gösteriyor.
Karakterin kayıp etmesi hatta ölmesi hikayeyi daha gerçekçi kılıyor. Bir lise öğrencisi için bu durum saçma gelirken fabrika işçisi için çok mantıklı gelebiliyor. Çünkü iyi adamlar bazen kayıp ederler.
Bazı animeler bir kaç bölümdür bazıları yüzlerce bölümdür. Bazısı bir kaç dakika sürer bazısı saatler sürer. Tıpkı konu, tür ve sonuç bakımından değiştiği gibi anime süre bakımından da görecelik içerir. Bu da kişilerin vakit ayırma sürelerinin göreceliğinden kaynaklanır.
Çünkü dram her şeyi gerçekçi kılar.