1. Anasayfa
  2. Anime

Yuri vs Yaoi: En İyi ve En Popüler Anime Türü Hangisi?

Yuri vs Yaoi: En İyi ve En Popüler Anime Türü Hangisi?
0

Günümüzde çok popüler olan Yuri ve Yaoi mangaları okurlar tarafından büyük bir kitleye sahip. Birbirlerine zıt olsalar da içerik açısından neredeyse aynı temayı içerirler. Romantizm, aşk üçgenleri gibi temaları seviyorsanız bu içerikler sizin için uygun olabilir. Diğer bir konudan bahsedecek olursak bu mangalarla ilk defa karşılaşıyor olabilirsiniz. En popüler anime türü arasında yer alan Yuri ve Yaoi animelerinden bahsetmeden önce gelin sizlere anlamlarından bahsedelim.

Yuri ne demek?

Yuri, Japon kültüründen gelen, özellikle mangalarda ve edebi içerikler içinde kullanılan bir kelimedir. Anlamı ise, kadın kadına ilişkilerin romantizm veya duygusal içeriklerini ifade etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak karşınıza Girls Love (GL) olarak karşınıza çıkabilir.

Yaoi ne demek?

Yaoi, aynı Yuri kelimesi gibi Japon kültüründen gelen, mangalar ve edebi içeriklerde kullanılan terimlerden biridir. Yaoi kelimesinin anlamından bahsedecek olursak erkek erkeğe yaşanan ilişkilerin romantizm veya duygusal içeriklerini ifade etmek için kullanılır. İngilizce ismiyle Boys Love (BL) olarak karşınıza çıkabilir.

Yuri vs Yaoi

Yuri ve Yaoi kelimesi aslında aynı anlamı ifade etmektedir fakat aralarındaki tek fark ilişkilerin erkek erkeğe veya kız kıza olmasıdır. Bu içerikleri kıyaslayacak olursak karar tamamen izleyicinin ne istediğine bağlı olarak değişmektedir. Sizlere bu konuda yardımcı olmak adına işte en popüler anime türü arasında yer alan Yuri ve Yaoi içerikleri sizinle!

En İyi Yuri Animeleri

Kızların arasında geçen romantizm dolu en iyi Yuri animeleri sizlerle.

Bloom Into You

en popüler anime türü

Diğer bir ismiyle Yagate Kimi ni Naru, 2018 de yayınlanmış bir animedir. Hikâyesinden bahsedecek olursak ana karakterimiz Yuu Koito, genç kızlar için yazılan bir manga türünü çok sever ve sürekli onu okur. Bu manga genel olarak içerisinde romantizm hikâyeleri anlatan bir türdür. Ancak Yuu kendi hayatında romantik ilişkilere karşı pek ilgisizdir ve kendisinin bir sevgilisi olmayacağını düşünür. Ortaokuldaki sınıf arkadaşı ona hislerini söyleyince bile ilgisizdi. Günlerden birinde okulun öğrenci konseyinden biri Yuu’nun içindeki bir şeyleri tetikler ve karakterimiz ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Ana karakterimizin bu karmaşık duygu ve ruh hâline rağmen Yuu aşkı bulabilecek mi?

Valkyrie Drive

en popüler anime türü

En popüler anime türü arasında listenin başlarında olan Yuri animelerinden en popülerlerinden birisi olan Valkyrie Drive, 2015 yılında yayınlanmaya başlanmıştır. Serinin içeriğinden bahsedecek olursak Valkyrie Drive adlı virüsün bulaştığı kızların arasındaki hikâyeyi anlatır. Ana karakterlerimiz günlerden birinde kendilerini bir adada bulurlar ve hayatta kalmaya çalışırlar.

Kuzu no Honkai

en popüler anime türü

Romantizm ve psikoloji türünün kaliteli bir şekilde işlendiği bu animede ana karakterlerimiz olan liseli Hanabi Yasuraoka ve Mugi Awaya’nın yaşadıklarını anlatır. Dışarıdan ne kadar iyi bir ilişkileri varmış gibi gözükse de ikisi de başka birine aşıktır. Ana karakterlerimiz birbirlerine aşık olmasa da birlikte fiziksel bir ilişki yaşarlar. Ana karakterlerimiz her şeye rağmen duygusal boşluklarını dolduramaz ve hâlâ aklında gerçekten aşık oldukları kişi dolanıp durur. Eee ne demişler yanındaki ile yaşar aklındaki ile ölürsün. Mugi ve Hanabi’nin sonu böyle mi olacak?

Akebi’s Sailor Uniform

en popüler anime türü

Ana karkaterimiz Yū Akebi, orta okuldan liseye geçmektedir ve çevreye uyum sağlamakta zorlanır. Çekingen olan karakterimiz Akebi lisedeki çeşitli gruplara katılır ve gittikçe uyum sağlamaya başlar. Yeni arkadaşlar edinen Akebi, okuldaki klasik müzik grubuna katılır ve kendini müzik konusunda geliştirmeye başlar. En popüler anime türü olan Yuri animeleri arasından hikâye olarak diğerlerinden farklı bir yapıya sahiptir diyebiliriz.

En İyi Yaoi Animeleri

En popüler anime türü deyince aklımıza ilk gelen temalardan birisi Yaoi olabilir. Bu durumda erkeklerin arasında geçen aşk ve flört ilişkilerinin yaşandığı en iyi Yaoi animeleri sizler için hazırladık!

Love Stage!!

en popüler anime türü

Ana karakterimiz Sena Izumi’nin aliesinden ve geçmişinden bahsetmeye başlayacak olursak, babası şarkıcı, annesi oyuncu ve abisi de popüler bir grubun vokalistidir. Böylesine ünlü ve popüler bir ailenin içinde büyüyen karakterimiz bir manga serisinden çok etkilenir ve kendisi de manga yazarı olmak ister. Günlerden birinde çok güzel bir teklifle reklam filminde oynar. Sena reklam filminde kız rolüne girmiştir ve rol arkadaşı ise çok popüler olan Ichijou Ryouma’dır. Bundan 10 sene sonra Sena ve Ryouma tekrar karşılaşır ve hikâye başlamış olur.

Junjou Romantica

en popüler anime türü

Animenin hikâyesinde, 3 farklı ilişkinin olduğu karmaşık bir romantizm rüzgarı ile izleyiciyi ilişkilerin arasında savurmaktadır. Animedeki ilk ilişki bir üniversite öğrencisi ve ünlü bir yazarın arasında geçer. Üniversite öğrencisi ünlü yazarın evinde takılmaya başlar ve bu süreçte aralarında bir takım duygusal bağlar gelişmeye başlar. İkinci ilişkiden bahsedecek olursak bir veteriner ve bu veterinerin eski bir eğitmeni olan iki karakter arasında geçer. Üçüncü ve son ilişkiden bahsedecek olursak, çocukluk arkadaşı olan bir yazar ve üniversite öğrencisi arasında geçer. Uzun süredir ayrı kalan çiftlerden biri tekrar beraber olmak isterken diğerinin düşünceleri farklıdır.

Banana Fish

en popüler anime türü

Bir manga serisinden uyarlama olan Banana Fish, en popüler anime türü arasında yer alan Yoai temasının dışında, suç, drama ve polisiye gibi konuları da işler. Ana karakterimiz Ash Lynx, New York City’de yaşayan suçlu bir insandır. Küçük yaşlarda suç dünyasına karışan karakterimizin başından ilginç olaylar geçer ve günlerden birinde Eiji Okumura ile tanışır, o günden sonra Ash’ın hayatı değişir ve ikili arasında güçlü bir bağ oluşur.

Given

en popüler anime türü

Ana karakterimiz Ritsuka Uenoyama bir lise öğrencisidir ve gitar çalma konusunda yetenekli birisidir. Günlerden birinde kırık gitarıyla oturan Mafuyu Sato ile karşılaşır ve ona gitar çalmayı öğretir. Mafuyu’nun sesinden etkilenen Ritsuka yavaş yavaş ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Zamanla birlikte müzik yaptıkça aralarındaki ilişki zamanla yoğunlaşmaya devam eder.

En popüler anime türü arasında yer alan Yuri ve Yaoi animelerinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sizler için seçtiğimiz en iyi Yuri ve Yaoi animelerini tanıtmış olduk. Bu tarz içeriklere ilginiz varsa sitemizdeki diğer içeriklere göz atabilirsiniz.

Önerilen içerik : En İyi 30 Yuri (Girls Love) Anime Önerisi

Önerilen içerik : En İyi 100 Yaoi (Boys Love) Anime Önerisi

Sizlerin de sevdiği Yuri veya Yaoi içerikler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Ayrıca bizleri Telegramdan takip edip güncel içeriklerimize ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir