1. Anasayfa
  2. Anime

Solo Leveling Güç Sıralaması

Solo Leveling Güç Sıralaması
1

Yeni çıkan animelerden biri olan Solo Leveling, 2018 yılında yayınlanmaya başlanıp 2021 yılında sonlanan bir webtoon serisinden uyarlamadır. Solo Leveling serisinin yazarı ise Chugong’dur, webtoon serisinde emeği geçen Jang Sung-Rak ise serinin çizimlerini yapmıştır. Ayrıca sadece Kore’de değil dünya çapında büyük bir kitleye ulaşıp popülerlik kazanmıştır. Solo Leveling güç sıralamasına geçmeden önce Webtoon nedir? diye soruyorsanız sizlere birkaç bilgi verelim.

Webtoon Nedir?

Webtoon genel olarak Güney Kore’de yaygın olarak kullanılan, internet üzerinden kolayca erişilebilen çizgi roman tarzında dikey bir şekilde herhangi bir akıllı cihazdan okunabilen serilerdir.

Webtoon ile Manganın Farkları Nedir?

Aralarındaki farklardan bahsedecek olursak, webtoon çizimlerinin daha modern olması ve okunuş tarzıdır. Tâbi aralarında daha birçok fark var. Eğer webtoonlar veya mangalar ilginizi çekiyorsa sitemizdeki diğer konulara da göz atabilirsiniz.

Önerilen içerik : Webtoon Nedir?

Önerilen İçerik : Manga Nedir?

Birkaç bilgi verdiğimize göre asıl konumuza devam edebiliriz. Serinin içeriğinden bahsedecek olursak avcılar, dünyayı ve insanları tehlikeli canavarlardan korumakla görevlidir. Her bir avcı güç seviyesine göre bir sıralamaya girer. Ana karakterimiz ise avcılar arasında en düşük seviyeye sahip insanlardan biridir. Zamanla karşısına çıkan düşmanları zorlanarak yenmeye çalışan karakterimiz günlerden birinde ölüme çok yaklaşır. Ancak Solo Leveling evreninde gizemli bir sistem ona “Seviye Yükseltme” seçeneğini sunar ve karakterimiz bu teklifi kabul eder. Bu sayede tek başına seviye atlayıp güçlenme fırsatını yakalar. O günden sonra ezik karakterimiz hızlı bir şekilde güçlenir ve artık S seviyedeki düşmanlarla mücadele etmeye başlar.

Hikâyesi ve karakter gelişimi ile etkileyici olan seri Solo Leveling ayrıca azim ve kararlılık gibi çoğu bu tarz animelerde gördüğümüz konuları işler. Ayrıca animedeki görsel efektler ve karakter tasarımları oldukça etkileyici diyebiliriz. Tüm bu içerikleri ile son dönemlerde oldukça popüler olması anlaşılabiliyor.

Solo Leveling Anime Kaç Bölüm Olacak?

Animenin kaç bölüm olacağını merak ediyorsanız 2 sezondan oluşup 23 – 25 bölüm olacağı tahmin ediliyor. Tâbi ilerleyen dönemlerde bu bilgiler değişiklik gösterilebilir, daha uzun veya daha kısa olabilir.

Animenin içeriğinden, hikâyesinden ve seri hakkında birkaç bilgiden bahsettiğimize göre sizler için hazırladığımız çok merak edilen Solo Leveling güç sıralamasını yapabiliriz. İşte serinin en güçlü karakterleri sizinle!

Solo Leveling Güç Sıralaması

Solo Leveling Güç sıralamasına başlamadan önce belirtmek gerekir ki bu sıralama yorumlara açık olabilir. Bu nedenle kişiden kişiye göre kimin güçlü olup kimin güçsüz olduğu değişkenlik gösterebilir. Eğer sıralama hakkında bir yorumunuz varsa yazmaktan çekinmeyin. Ayrıca bu sıralamayı okurken sizler için spoiler olan bilgileri edinebilirsiniz. Eğer mangayı tam olarak bitirmediyseniz ve spoiler almak istemiyorsanız okumanızı tavsiye etmem. Başka bir konudan bahsedecek olursak webtoondaki gücü gösterilmeyen karakterleri çıkardık.

Spoiler ne demek?

Bir yapımın konusu veya içeriği hakkında okuyucunun, izleyicinin veya dinleyicinin seriyi bitirmeden önce öğrenildiği durumda kişinin seri hakkında düşüncelerinin değişmesine veya alacağı hazzın azalmasına sebebiyet verecek ipucuna spoiler denir.

17 – Christopher Reed

Christopher Reed

Solo Leveling güç sıralamasının sonunda olmasına rağmen serideki güçlü diyebileceğimiz karakterlerden biridir. Ayrıca sayılı ulus seviye avcılarından biridir. Özelliklerini sayacak olursak, ateşi kontrol etme gücü, ruh dönüşümü gibi özelliklere sahiptir. Ne kadar yetenekli olsa da hakkında pek bir şey bilinmediğini söyleyebiliriz.

16 – Go Gun-Hee

gunhee

Go Gun-Hee Kore avcı birliğinin başında S seviyeli bir avcıdır ve ışığın en parlak parçasına sahiptir. Ayrıca ana karakterimiz olan Sung Jin Woo için baba figürü gibidir.

15 – Thomas Andre

tomas

Ulus seviyeli avcılar arasından en güçlü avcıdır. Çoğu avcı ondan korkar ve dünyadaki en güçlü loncaya sahiptir. Özellikleri ise, dönüşüm geçirme, dayanıklılık ve üstün fiziksel güç gibi özelliklere sahiptir.

14 – Kamish

kamish

Dünyada ortaya çıkan ilk S seviyeli canavardır. Bir şehri yok etmiştir ve öldükten sonra dişleri ile kılıç yapmışlardır. Birkaç S seviye avcı ancak durdurabilmiştir.

13 – Monarch Of White Flames

beyaz

Serideki yalnız karakterlerden birisi olan Monarch of White Flames, Monarch of Shadows ile savaşırken müttefikleri tarafından ihanete uğrar ve bu ihanet ölümü ile sonuçlanır ama bu yine de onun güçsüz olduğu anlamına gelmez, sadece dostları tarafından ihanete uğrayan şansız karakterlerden birisidir… Yeteneklerinden bazıları ise, acımasız ve kurnaz olması, beyaz alevlere hükmedebilir ve Demon Castle’nin patronudur.

12 – Monarch Of Plagues

bocek

Serideki ana kötüler arasında olan Monarch of Plagues, böceklere ve zehre hükmetmesi ile bilinir. Kişisel özelliklerinden bahsedecek olursak acımasız ve kana susamış bir karakterdir. Ancak böceklere karşı bir nevi anne şefkati göstermektedir.

11 – Igris

igris

Serinin çok sevilen karakterlerinden birisi olan Igris, bir şövalyedir. Yetenekleri ise pelerininden geçit açmak, üstün kılıç ustalığı ve ciddi bir karaktere sahip olmasıdır. Ayrıca kendisi çok sadık bir karakterdir. Sung Jin Woo’nun her istediğini yerine getirir ve gerçekten sadık şövalye olma görevini güzel bir şekilde yaptığını söyleyebiliriz.

10 – Monarch Of The Iron Body

demirvucut

Solo Leveling güç sıralamasında üst sıralarda yer almasa da anime için önemli bir karakterdir. Güçlü olsa da kibir ve kaba kuvvetine güvenmesi, Sung Jin Woo’ya yenilmesi ile sonuçlanır. Sung ise bu mücadeleden ders alır ve yolculuğuna devam eder. Özelliklerinden birkaçı ise demir bir zırhı olması, telepati ve stratejik düşünme gibi yeteneklerdir.

9 – Beru

beru

Animede en sevilen karakterlerden biri olan Beru, ana karakterimiz Sung Jin Woo’nun sadık gölge askerlerinin en güçlülerinden birisidir. Yeteneklerinden bahsedecek olursak, yüksek seviyeli dayanıklılık, iyileştirme yeteneği, zehirli dişler, hızlı uyum sağlama gibi güzel yeteneklere sahiptir. Ayrıca çok az gölge askerinin yapabildiği konuşma yeteneğine sahiptir. Çoğu asker konuşamaz.

8 – Monarch Of The Beginning

solo leveling güç sıralaması

Animede kısa süreli gözüken fakat önemli bir yere sahip olan kurnaz karakterimiz Monarch of The Beginning, Sung Jin Woo’nun hayatında bazı şeyleri fark etmesini sağlamıştır diyebiliriz. Özelliklerinden bahsedecek olursak, kurnaz, dayanıklı, mana manipülasyonu ve gerçekleri açığa çıkarma gibi özelliklere sahiptir.

7 – Sung II Hwan

solo leveling güç sıralaması

Solo Leveling güç sıralamasının başında olan ana karakterimiz Sung Jin Woo’nun babası olan Sung ll Hwan, zindana sıkışıp kalır ve orada birileri tarafından eğitilerek güç kazanır. Seride özellikleri hakkında pek bilgi verilmese de Monarchlar ile kafa kafaya mücadele edip Sung Jin Woo’ya yardım etmiştir. Sadece savaşlarda değil motivasyon amaçlı da Sung’un yanında olmuştur. Bu nedenle önemli bir yere sahiptir.

6 – Bellion

solo leveling güç sıralaması

Monarch Of Shadows’un sağ kolu olan Bellion, seride önemli karakterlerden birisidir. Yeteneklerinden bahsedecek olursak, hileli kılıç, üstün hız ve çeviklik, ordunun generali gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca Sung Jin Woo ile ilişkisine bakacak olursak birbirlerine tam olarak düşman değildirler, sadece birbirlerini deneme amaçlı mücadele ederler.

5 – Monarch Of Beastly Fangs

solo leveling güç sıralaması

Diğer Monarch’lar gibi serideki kötü karakterlerden birisi olan Monarch Of Beastly Fangs, canavar dönüşümü yapabilen bir karakterdir. Özelliklerinden bazıları ise, yakın dövüş başarıları, keskin diş ve pençeler gibi özelliklere sahiptir. Monarch of Frost ile serinin ana karakterlerinden olan Sung Jin Woo’yu ağır yaralayıp hayâl âlemine yollamışlardır. Bu nedenle animede önemli bir yere sahiptirler.

4 – Monarch Of Frost

solo leveling güç sıralaması

Monarch of Frost adından anlaşılacağı üzere buz hükümdarı olması ile bilinir. Serideki ana kötü karakterlerden birisidir. Özelliklerinden birkaçı, buz manipülasyonu, soğuk yayma gücü, kılıç ustası gibi birçok özelliği vardır.

3 – Monarch Of Destruction

solo leveling güç sıralaması

Yıkım ve ejderlerin hükümdarı olan Monarch of Destruction, Solo Leveling güç sıralamasındaki en güçlü karakterlerden birisi diyebiliriz. Ayrıca serideki baş kötü karakterlerden birisidir. Özelliklerinden bahsedecek olursak, imha gücü, canavar ordularının komutanı, ölümcül saldırılar, stratejik zekâ gibi özelliklere sahiptir.

2 – Monarch Of Shadows

solo leveling güç sıralaması

Solo Leveling animesinin en güçlü karakterlerinden birisi olan Monarch of Shadows, serideki tanrının en güçlü askerlerindendir. Ana karakterimiz olan Sung Jin Woo’nun ana güç kaynaklarından biridir. Monarch of Shadows, gücünü öldükten sonra sistem yardımıyla Sung Jin Woo’ya bırakmıştır. Özelliklerinden bahsedecek olursak, geliştirilmiş gölge kopyalama, gölge büyüsü ustası, ileri seviye iyileşme gibi özelliklere sahiptir. Aslında ana karakterin özelliklerinin çoğu bu karakterden gelmektedir.

1 – Sung Jin Woo

solo leveling güç sıralaması

Solo leveling güç sıralamasının başında tahmin edebileceğiniz gibi ana karakterimiz olan Sung Jin Woo var. Başlangıçta çok güçsüz olsa da zaten makalenin başında bahsettiğimiz gibi bir özellik kazanıp kendi başına seviye atlayabilir. Bu sayede serideki en güçlü karakter olmayı başarmıştır. Özelliklerinin birkaçından bahsedecek olursak, telekinezi, necromancer, gölge kopyalama, hızlı iyileşme, sistem, canavar zihni okuma gücü, boyutlar arası seyehat etme gibi birçok özelliğe sahiptir.

Solo Leveling güç sıralamasının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Elimizden geldiğince serideki karakterleri araştırıp sizler için en objektif şekilde sıraladık diyebiliriz. Her bir karakterin ayrı özelliği ve güçlerini teker teker değerlendirmeye ve hangisinin daha güçlü olduğunu seçmeye çalıştık. Sizlerin de listede olmasını istediğiniz veya sevdiğiniz karakterler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Ayrıca Telegram kanalımıza katılarak güncel içeriklerimizi takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. İgris ya adamım çok güçlü olmasanda senin yerin ayrı <3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir