1. Anasayfa
  2. Oyun

Steam Başlangıç Videosu Nasıl Ayarlanır?

Steam Başlangıç Videosu Nasıl Ayarlanır?
Steam Başlangıç Videosu Ayarlama
0

Steam başlangıç videosu, son zamanlarda Steam dükkanında sıkça karşılaşabileceğiniz puanlarla alınabilen bir animasyon olarak karşımıza çıkmaktadır. Aralarında birçok güzel oyuna ait animasyonlarla oyuncuların dikkatini çekmeyi başarmış durumda. Genel olarak 3000 puan değerinde olan bu animasyonlar verilen puanlara değer mi? Steam başlangıç videosunu nasıl ayarlayabileceğiniz gibi birçok konuya değineceğiz.

Steam Başlangıç Videosu Ayarlama

Steam oyun platformunda kullanıcıların Steam’i başlatırken gördükleri bir giriş animasyonudur. Steam’de puan dükkanından alınabilen bu animasyonları Steam Deck’iniz için kullanabileceğiniz gibi bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz. Fakat çoğu oyuncu da bu videoyu nasıl, nereden ayarlayabileceği konusunda zorlanmış olabilir çünkü tahmin edilenin aksine Steam başlangıç videosu PC’de geniş ekran modu için kullanılabilmektedir.

ADIM 1: Bir Steam Başlangıç Videosu Alın

Steam menüsündeki Mağaza’nın altında yer alan Puan Dükkanı’nda Steam başlangıç videoları başlığından ilgili animasyonlar görüntülenebilir ve aralarından hoşunuza gideni alarak devam edebilirsiniz.

Bu animasyonlara göz atmak için: Steam Başlangıç Videoları

ADIM 2: Geniş Ekran’a Giriniz

Steam Başlangıç Videosu Nasıl Ayarlanır

Bu animasyonlardan birinde karar kıldıktan sonra geçerli kılmak için geniş ekran modunu açmanız gerekecektir. İlk olarak Windows barında bulunan Steam iconuna sağ tıkladıktan sonra Geniş Ekran seçeneğine tıklayınız.

ADIM 3: İlgili Animasyon Videosunu Geçerli Kılınız

Sırasıyla sol alttan Steam Menü > Ayarlar > Özelleştirme seçeneğine gidiniz. Yeni alınan başlangıç videosu indirilmediği için klasik başlangıç menüsünün altında indirilecek başlığı altında gösterilecektir. Burada ilgili animasyon videosuna bir kere tıkladığınızda ise indirmenin ardından videoyu da seçecektir.

ADIM 4: Artık Hazır!

Geniş Ekran modundan çıkıp tekrar Geniş Ekran moduna girebilir ya da bir Steam Deck’e sahipseniz Steam Deck’inizi açabilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde bu seçtiğiniz animasyonla başladığını göreceksiniz.

genis ekran animasyon

Steam Başlangıç Videosu İade Edilebilir Mi?

Bazı kullanıcılar için tahmin edilenin aksine geniş ekran moduyla sınırlı kalması çoğu zaman iade edilme nedeni olabilmektedir. Fakat Steam puan dükkanından alınan ürünler iade edilmeye uygun değildir. Fakat yine de şansınızı denemek isterseniz Steam Destek aracılığıyla iletişime geçerek yapılan puan harcamasının beklenenin dışında olduğu ve puan iadesi denenebilir.

Bazı kullanıcılar için bu gerçekleşmiş olsa da bu puanların harcanması sırasında iadenin mümkün olmadığının altının çizildiğini de belirtmekte fayda var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir