1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Spiderman Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Spiderman Nasıl Ortaya Çıkmıştır?
spiderman örümcek adam
3

Süper kahramanların altın çağında Hem DC Comics Hem de Marvel Comics sürekli yeni kahramanlar üretmeye çalışıyordu. Bu yarış o dönem için şimdi olduğundan daha ateşliydi. Şimdilerde tüm Hollywood süper kahraman filmi yapmaya odaklanmış durumda.

Stan Lee ‘de o zamanlar genç bir çizer olarak sürekli yeni kahramanlar yaratmaktaydı. Tabi ki şimdiki efsane karakterler o zamanlar yeni yaratılıyordu.

Stan Lee bir gün odasında bir sinek görür. Sinek bir kahramanın nasıl olacağını aklından geçirmeye başlar. Sinekten çıkan fikir sonunda örümcekte biter ve bir Örümcek Adam taslağı çıkar ortaya.

Stan Lee ‘nin ilk fikri bunun komik olmasıydı. Genel anlamda düşününce Spiderman gerçekten de esprili bir kahramandır.

Stan Lee bu fikri tasarlayıp patronuna götürür. Patronu bu fikri saçma bulur. Şöyle der “Birincisi kahramanlar olgun insanlardır, İkincisi ise insanlar örümceklerden nefret eder.” Bu cümle Stan Lee ‘ye de çok mantılı gelir. Mantılı gelse de çizmeyi bırakmaz.

Stan ‘in dediğine göre “Hakikaten mantıklı dedim” Buna rağmen olaylar hem Stan ‘in hem de patronunun düşüncesinin tersine ilerler. Okuyucu Spiderman ‘i çok sever ve giderek popüler bir kahraman halini almaya başlar.

Yine bir gün Stan Lee şöyle der. “İnsanlar yine de sevdi. Niye mi sevdi? Bunu ne o ne de ben anladık” bazen iyi fikirler yaratıcısına bile direniyor işte.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. İyiymiş sevdim.

  2. İyiymiş sevdim.

  3. Örümcek adamın doğuşunu hiç böyle olduğu aklıma gelmezdi ilginç bir varoluş hikayesi diyebilirim. Bazen hayatta böyle dir tesadüfen yaptığınız bir şeyle bir bakmışsınız mükemmel sonuçlar almışsınız çok kıymetli birşey gerçekten

  4. 18 Nisan 2022

    Spiderman hep merak etmiştim bu konuda çok yazı var ama böylesi hiç yok harika bir yorum katmissiniz çok beğendim devamını bekliyorum heyecanla teşekkür ediyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir