1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Honor Band 6 Akıllı Bileklik Nasıldır?

Honor Band 6 Akıllı Bileklik Nasıldır?
Honor Band 6Honor Band 6
4

Honor Band 6, Çin merkezli teknoloji firması Honor tarafından üretilmiş giyilebilir teknoloji serisine ait bir akıllı bilekliktir. Honor Şirketi bilekliğin haricinde telefon, tablet ve saat gibi pek çok teknoloji ürünü piyasaya sürmektedir. Akıllı bileklik konusunda pek çok yenilik ile birlikte Honor Bant 6 ürününü duyurmuştur.

Honor Şirket Logosu

Band 6, Honor ailesine 2021 yılında katılmıştır. Honor bu modelinde rakiplerinden farklı olarak kavisli bir ekran eklemiştir. Honor 6 model ismi olarak “Honor Band 6 Kavis” olarak da tanıtılmaktadır. Yani bu modelin en öne çıkan özelliklerinden bir tanesinin kavisli ekrana sahip olması söylenebilir.

Band 6 kavisli bir ekrana sahip olsa da tabi ki tek özelliği bu değildir. Band 6 ‘nın rakiplerine kıyasla en büyük özelliklerinden bir tanesi de hızlı şarjdır. Kolayca ve hızlı bir şekilde şarj olan Band 6 bu şarj ile 14 gün kadar çalışabiliyor.

1,47 inçlik Amoled bir ekrana sahiptir. Ailesine göre oldukça kullanışlı bir ekranı vardır. Bileği rahatsız edecek kadar büyük değil ama kullanımı kolaylaştıracak kadar büyüktür. Honor bu ekranı bilerek seçmiş ve yazılım geliştirmesini ve dokunmatik hassasiyetini buna göre ayarlamıştır.

Honor Akıllı bilekliği hayatınızı 7/24 izlemek ve sağlığınızı gözetmek için pek çok takip özelliğine sahiptir. Kalp Atışını (Nabzınızı), Uykunuzu ya da Bisiklet kullanmanızı takip edebilmek için çeşitli fonksiyonlar ile donatılmıştır. Bu özellikler isterseniz çevrim dışı da bırakılabilmektedir. Sağlık ya da spor durumunu takip etmek isteyenler için muazzam özelliklere sahiptir.

Honor Band 6 Teknik Özellikleri

Honor Band 6 Ürün Resmi

Honor Band 6, Android v5.0 ile birlikte gelen akıllı bir bilekliktir. Via USB girişi ile hızlı şarj olabilir ve bu şarj ile 14 güne kadar çalışabilir. Düz dikdörtgenimsi bir ekranı ve kavisli çevresi bulunmaktadır. Ekranı 1,47 inçlik Amoled bir ekrandır. Dijital bilekliğin ekran ölçüleri tam olarak 43 x 25.4 x 10.45 mm şeklindedir. Band 6 ‘nın ağırlığı 18 gramdır. Via USB ile ve Bluetooth ile veri aktarımı sağlar her ikisi ile de akıllı cihazlara ve Bilgisayara bağlanması mümkündür.

Giden Kalori Hesaplama, Adım Sayma, Uyku Kalitesi Hesaplama, Uyku Süresi Hesaplama, Gün İçi Ayakta Kalma Süresi Hesaplama, Aktif Hareketsizlik Tutma, Nabız (Kalp Atışı) Sağlığı verisini tutma gibi en az 8 özelliğe sahiptir. Pek çok sporcu bu özelliklere ve verilere özellikle ihtiyaç duymaktadır.

194 x 368 pixellik kapasitif Amoled bir dokunmatik ekrana sahiptir. Ekranı 1,47 inçlik bir ekrandır ve kenarları kavislidir. İvme ölçme özelliğine sahiptir. Kalori ve ayakta kalma süreleri verileriyle başka verileri de gösterebilir. Ekran ve yapı itibari ile suya dayanıklıdır.

Akıllı telefonlarınıza bağlanarak bilekliğinizden, Mesaj Bildirimi, Arama Bildirimi, Alarm Bildirimi, Zamanlayıcı Bildirimi ve diğer bildirimleri takip edebilirsiniz. Aktif olarak çağrı alma özelliği mevcuttur. Ayarladığınız hatırlatmalar için bildirim alabilirsiniz.

Honor Band 6 Kullanıcı Deneyimi

Honor Band 6 Deneme Görüntüleri

Honor Band 6 cihazını piyasaya sürülmeden önce test etme fırsatım oldu. Bu süre içerisinde hem kullanıcılara hem de gelecekteki Honor ürünlerine katkı sağlaması için bol bol test ettim. Test ederken bir yandan da notlarımı alıp size ürünün teknik özelliklerini ve kullanım detaylarını sunmak istedim. Spor, Bisiklet kullanımı, Koşu gibi pek çok alanda cihazı test etme fırsatım oldu. Bu süre içerisinde öncesinde sahip olduğum diğer bileklik ile de kıyaslama fırsatım oldu.

Bir haftalık test sürecinde elde ettiğim izlenimlere göre Honor pek çok veriyi daha doğru tutuyor. Diğer bilekliğim arada aynı mesafe için farklı ve anlamsız sayısal değerler verirken Honor Band 6 bu konuda beni tatmin etti. Algılayıcı ve sensörlerinin gayet iyi çalıştığına şahit oldum.

Bir haftalık test sürecimde şarjı hiç bitmedi şu anki durumuna göre 1 hafta daha dayanır. 14 günlük çalışma süresini de gerçekten tecrübe ettim. 1 haftalık yoğun kullanımıma rağmen şarjı ancak %68‘e kadar düştü.

Sağlık uygulaması ve ayarları oldukça anlaşılır ve güzel bir ara yüzle kontrol ediliyor. Tüm verilerimi ayrı ayrı kayıt edebiliyor ve hatırlatıcı özelliğiyle spor, deneme ve iş vakitlerini ayarlayabildim.

Öğrenebildiğim kadarıyla 3 farklı renk ile sunuluyor. Kullanıcının yaşına ve cinsiyetine göre renk seçeneklerinin olması çok hoşuma gitti. Teknoloji kullanışlı olduğu kadar şık da olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta bileğimize takıp aynı zamanda aksesuar olarak da kullanıyoruz.

Band 6 ‘nın gelişmesi gereken bazı özellikleri olduğunu da belirtmek isterim. Benim gözlemime göre 3 tane özellik gelişirse gerçekten muazzam olur. Spor modları artmalı, Tema desteği gelmeli ve ürün renk sayısı artmalı. Bu özelliklerin çıkana kadar eklenmesini umut ediyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. 26 Şubat 2023

    En son ürün hangisi?

  2. Alacaktım vaz geçtim. Son anda gereksiz gibi geldi.

  3. O kadar iyi değil gençler. Özelliklerin hepsi boş. Akıllı saat alın.

  4. Honor hem tasarım hem de fiyat olarak gayet güzel bence en iyisi de diyebilirim honor yapıyor bu işi 👍👍👍

  5. Gerçekten ilginçmiş bu bilekliği yeni gördüm daha önce haberim yoktu süper bir alet yapmışlar,yapmadığı bir iş var mı bu aletin,hayran kaldım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir