1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Dünyalı Yeşil Fenerler Kimlerdir?

Dünyalı Yeşil Fenerler Kimlerdir?
dünyalı yeşil fenerler
3

DC Comics tarafından yaratılan DCMU çizgi roman evreninde Yeşil Fener yani Green Lantern isimli uzaylı güvenlik kuvvetlerinin 7 üyesi dünyalıdır. Bu sayı az gibi görünse de aslında YF kuvvetlerinin toplamda 72.000-+ kişi olduğunu ve bu seçimin tüm evrenden yapıldığını düşünürsek o kadar da fazla değildir.

Şimdi dünyalı YF’leri sırasıyla inceleyelim.

Not: Yeşil Fener’lerin kurucusu ölümsüzler ya da evrenin gardiyanları evreni 36.000 sektöre ayırmışlardır. Her sektör koruyucusu da sektör numarası ile anılır. Dünya ise 2814. sektör‘dür. Aynı sektörden birden fazla seçim yapıldığında 2814 şeklinde anılıyor.

Alan Scott

1940 yıllarında çıkarılan ilk Fener’dir. Zamanla DC yeniden yapılandıkça popülaritesini yitirip yerini Hal Jordan‘a bırakınca üzerinde değişiklikler yapılmıştır. Şu aralar isim olarak YF kuvvetlerine bağlı ama güç olarak bağlı değil diye tanıtılıyor. Hatta bir yerde “Benim yüzüğüm büyü ile çalışıyor” dediğine de şahit olmuştum.

Hal Jordan

Hal Jordan, en tanınmış YF üyesidir. Bilinen en güçlü fener olma özelliğini taşır. İrade gücü inanılmaz fazladır. DC yeniden düzenlendikten sonra ilk dünyalı fener unvanı ile karşımıza çıktı. Yüzük protokollerini aşıp bir koruyucuyu öldürecek kadar iradesi vardır. Star Sapphire’lerin lideri olan Carol Ferris ile ilişkisi vardır.

Guy Gardner

Guy Gardner, Kaba, ağzı bozuk maço birisi olarak tanıtılır. Lakin aynı zamanda YF birliğine en bağlı kişilerden birsidir ve bunun için endişelenir. Kırmızı Fener yüzüklerinden zamanında takmıştır. Ölmeden kırmızı fener yüzüğünü çıkarmış tek kişidir.

Joht Stewart

Orduda görevli birisiyken seçilmiş bir fenerdir. Kararlarını ciddi alır, disiplinli ve ağır başlıdır. Fener olunca “Bu zencinin saklayacak bir şeyi yok” diyerek maske takmayı ret etmiştir.

Kyle Rayner

Geçmişi en karmaşık olan Fener’dir. Öncelikle yüzük tarafından değil de bir koruyucu tarafından bizzat seçilmiştir. Bir dönem deneysel bir teknoloji ile ION isimli varlıkla birleşmiş ve yüzüksüz GL enerjisini kullanabilmiştir. Hayatında başka fener birliklerinin de yüzüğünü takan Kyle bir ara yegane Beyaz Fener olarak tanınmıştır. DC Duvarının arkasına geçen çok ender kahramanlardan bir tanesidir.

Simon Baz

Hem DC hem de tüm çizgi roman aleminde ki ender Müslüman karakterlerden birisidir. Aslında bir mühendis olan Baz, bir yanlış anlama sonucunda kendisini acımasız Amerikan sorgu sisteminin içinde bulmuş ve işkenceden son anda GL yüzüğünün onu seçmesi sonucu kurtulmuştur. Koluna Arapça olarak Cesaret yazar.

Jessica Cruz

GL birliğinden bilinen tek dünyalı kadın Jessica Cruz‘dur. Seçildiğinde başlarda kendine güven problemi yaşamış ama sonradan aşmayı başarmıştır. GL birliğinden Simon Baz ile bir ilişkisi vardır. En son ve en yeni GL’dir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. 26 Şubat 2023

    7 tane mi? Oha yani.

  2. 24 Şubat 2023

    Küçük bir gezegen bu kadar fener fazla. Evren/üye sayısı yapsak. Samanyolundan bile bu kadar çıkmaz.

  3. 26 Nisan 2022

    Bende okudum Simon reis aslında Müslüman.

  4. Harika bir paylaşım olmaz bayıldım resmen hep merak ettiğim bir konuydu yeşil dünyalılara ilgim var güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir