1. Anasayfa
  2. Anime

Shingeki no Kyojin (Titana Saldırı) Bir Efsanenin Doğuşu

Shingeki no Kyojin (Titana Saldırı) Bir Efsanenin Doğuşu
Eren titan
2

Hakkında Bilgisi:

Shingeki no Kyojin, 2009 yılında Hajime Isayama tarafından çizilmeye başlanan bir Japon mangasıdır. Japonya ve Dünyada gördüğü yoğun ilginin ardından animeye ve Live-Action’a uyarlanmıştır. Japonca olarak Shingeki no Kyojin, İngilizce olarak Attack on Titan ve Türkçe olarak Titana Saldırı şeklinde çevrilmiştir.

Konusu:

AShingeki no Kyojin, Apokoliptik bir dünyada Titan ismi verilen dev canavarlar ortada gezmektedir. Bu canavarlar insansı görünüme sahip akılsız devlerdir. Mideleri ya da cinsel organları yoktur. Beyinleri sadece bir şeyler daha dorusu insanları yemeye odaklı biçimde çalışır. İnsanlar dıştan içe doğru üç duvar örüp içinde yaşamaya başlayalı 100 yıl geçmiştir. Her şey yolunda gitmektedir. İnsanlar neredeyse Titan tehlikesini unutmuştur.

Eren ve ailesi duvarın içinde bir hayat sürer. Bir gün Colossal Tittan yani Muazzam Titan isimli diğerlerinden çok daha büyük olan bir titan ortaya çıkar ve duvarı parçalar. Bu hasardan içeri doluşan titanlar şehri istila eder. Hannes isimli bir asker Eren ve Mikasa’yı kurtarırken bir yıkıntının altında kısılan Eren’in annesini orada bırakmak zorunda kalır.

Eren, Mikasa ve Armin isimli üç arkadaşa bu titanlardan kurtulmak için orduya katılır ve insanlığı özgürleştirmek için çalışmaya karar verirler.

Evren Modeli:

Shingeki no Kyojin, Genel anime dünyası yaratma stilinden ve genel çizimlerden oldukça uzak gerçekçi ve acımasız bir dünyayı işlemektedir. Olaylara diğer animelerdekine nazaran çok çok daha zordur. Hikayesi gerçekçi ve acımasızdır. Her ne kadar 10-100 metrelik canavarlar olsa da çizimler mümkün mertebe ciddi yapılmıştır.

Ortaçağ havasında geçen bir hikaye olarak teknoloji büyük ölçüde kısıtlıdır. Top ve Üç eksen manevra teçhizatından daha gelişmiş bir teknoloji yoktur. Genellikle açlık ve ölüm ile mücadele verilir. Dünyanın haritası ya da tarihi büyük ölçüde gizliliğini korumaktadır.

Karakter Tasarımı:

Konunun geçtiği dünya bakımından bir ülke standardı yoktur. Bu sebeple karakterler hep Japon değildir. Bir ülke modeli olmadığından Japon, İngiliz, Alman ya da Türk olabilirler. Ortam biraz ortaçağ Avrupası gibi olsa da karakterlerin ismlerinden karma bir model ortaya konulduğu söylenebilir.

Attack on titan
Shingeki no Kyojin

Genel anime karakter tiplemeleri yani –dere’ler bu animede çok az kullanılmıştır. Karakter yaratımında genel modeller yerine detaylandırılmış ciddi standartlar kullanılmıştır. Karakterin karakterinin yanında çizimleri de oldukça anime standardının dışındadır. Mavi saçlı ya da 5 cm gözlü birisi yoktur.

İlginç Bilgiler: (SPOLIER İÇERİR)

  1. Serinin ilk modelinde insanlar üç eksen manevra cihazı kullanmıyor çok yükseğe zıplayabiliyorlardı ama daha ciddi olsun diye çıkarılmış.
  2. Çizer en çok Jean Kirstein karakterini sevmektedir.
  3. Eren ismine rağmen Türk değildir. Muhtemelen Alman.
  4. Çizer, Levi’nin kadınlardan hoşlanıp hoşlanmadığını doğrulamadı.
  5. Bazı titanlar çizer’in arkadaşlarına benzer.
  6. Levi günde birkaç saat uyuyor.
  7. Sasha’nın öldürülmesi planlanmıştır. Bu fikirden vazgeçseler de sonradan yine de öldürmüşlerdir.
  8. Titana Saldırı Çin’de yasaklanmıştır. Sebebi gençlerin ahlakını bozmak.
  9. Petra’nın ölmeden son pişmanlığı “Levi’ye olan aşkını itiraf edememiş” olmasıdır.
  10. Final’de Eren yoldan çıkar ve kafası kesilerek öldürülür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Bi de BİR EFSANENİN BATIŞI yaz.

  2. senden nefret ediyorum 10. ilginç bildeğil spolier hemde mangadan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir