Eren Yeager Kimdir? Attack on Titan
  1. Anasayfa
  2. Anime

Eren Yeager Kimdir? Attack on Titan

0

Eren Yeager (エレン・イェーガー Eren Yēgā), Attack on Titan serisinden tanıdığımız ve kısa sürede en popülerler arasında yer edinmeyi başaran karakterlerimizden birisidir. Sayısız iyiliklerle, tüm çevresindekileri kurtarma çabasıyla tanıdığımız Eren için anlatmakla bitiremeyeceğimiz bir geçmişi var. Peki detaylarıyla birlikte inceleyecek olursak Eren Yeager kimdir?

Eren’in hikayesi, duvarlarla çevrili bir insan topluluğunun yaşadığı yerde başlar. Bu duvarlar, insanları Titanlar olarak bilinen dev yaratıklardan korumaktadır. Ancak, bu duvarlar Titanları sonsuza kadar uzak tutmayacaktır. Bir gün duvarlar Titanlar tarafından saldırısına uğradığında, Eren’in hayatı artık tamamen değişir. Titanların duvarlara ilk saldırısıyla beraber Shiganshina düşer ve annesi Titan’a yenilir. Eren’in bu olayla birlikte nefreti kabarır ve Titanların her birini öldürmek için yemin eder.

Eren Yeager Dış Görünüşü

Eren kaslı bir görünüme sahip, orta boylarda olan bir gençti. Yüz hatları annesi Carla Yeager’a fazlasıyla benzemektedir. Oldukça uzun, yuvarlak bir yüzü ve büyük, gri gözleri vardı. Saçları kısa ve siyahtı. Hafif kakül saç yapısıyla da dikkatleri üstüne çekmeyi başarmaktaydı. Sık sık bol kıyafetler giyen Eren 104. Birlikten mezun olup Keşif Birliği’ne katılır.

Eren Hakkındaki Diğer Tüm Bilgiler

Eren, hikaye boyunca hem fiziksel hem de duygusal açıdan büyük zorluklarla karşılaşır. Eren Yeager çoğu zaman yaptığı iyiliklerle de dikkat çeken karakterlerden biridir. Arkadaşı Armin’e saldıran bir titanın yoluna atar ve burada kolunun kopmasıyla uzvunu kaybeder. Arkadaşları ve çevresi için kendini çoğu zaman tehlikeye atan Eren Rose Wall’u mühürlemesiyle de ikonik bir sahne izlememizde etkili oluyor.

Attack on Titan’da çok daha fazlasını okumak isterseniz bir diğer içeriğimiz; Shingeki no Kyojin (Titana Saldırı) Bir Efsanenin Doğuşu okuyabilirsiniz. Eren, toplamda üç Titan gücü kazanmıştır. Ve tüm bu 3 gücü de kazandığı sahneler izleyicileri büyük şaşkınlığa sokmuştur diye düşünüyorum. İçeriğin Attack on Titan ve Eren Yeager hakkında spoiler içerik bulundurmaması adına bunları nasıl kazandığını aktarmayacak olsam da bu güçlerini kimlerden aldığından bahsedebiliriz. Babası Grisha’dan Kurucu Titan ve Saldırı Titan güçlerini, daha sonra ise Liberio’daki saldırıların ardından Lara Tybur’dan Savaş Çekiçli Titan gücünü elde etmiştir.

Eren, yeminiyle birlikte birçok Titan’ı öldürmüştür, fakat insan formunda sadece bir Titan’ı öldürdüğünü belirtebiliriz. Öldürdüğü Titanların genelini Titan formunda daha fazla öldürmüştür. Attack Titan’ın varisi olmak Eren’e aynı zamanda özel bir de yetenek vermiştir. Bu da geleceği görme yeteneğidir. Eren’in Kurucu Titan’la ilgili sırları keşfetmesinde birçok zorlukla bahşetmesindeki önemli bir etmende bu yeteneği oluyor

Sadece bunlar değil daha onlarca farklı arkadaşlarını kurtarma girişimi olduğunu belirtebiliriz. Karakterin yaşadığı travmalardan ve birtakım olaylardan dolayı zaman zaman istenmeyen olaylar da gerçekleşmiştir bu da bazılarının Eren Yeager kötü bir karakter mi sorusuna itebilir. Fakat yaşanmışlıklar göz önüne alındığındaysa bu soruya cevap vermesi o kadar da kolay olmuyor. Harika bir kalbi olduğunu bilmemiz yeterli.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir