1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Fernweh Ne Demektir?

Fernweh  Ne Demektir?
Fernweh-Ne-Demektir
0

Almancadan gelen ve bazı dillerde yer etmiş bir sözcüktür. En yakın anlamı bilmediğiniz bir yere duyulan hasrettir. Çok duygusal bir terim olarak bir çok şair ve yazar tarafından benimsenmiş ve kendi edebi eserleri aracılığıyla diğer dillere aktarılmıştır. Daha çok uzaklara gitme isteğinden kaynaklanır. Gitmek ve görmek için yanan tutuşan insanlar gitmediği ve bilmediği bir yerin özlemini duyarlar. Böyle bir şey kulağa mantıksız gelse de Almanlar bu durumu çok yaşıyor olacaklar ki bunun için özel kelimeleri bile var.

Almanlar gibi tarihi şiddetli bir halkın niye böyle bir kelimesi olduğunu anlamak zor değildir. Tarihlerinin yarısından fazlasında komşularıyla diğer yarısında da dünyanın kalanıyla savaşmışlardır. Anlaşılan o ki biraz yalnız kalmak da istiyorlar.

Fernweh durumu yaşamak günümüzde giderek yaygınlaşan bir tutumdur. Başlangıçtan beri insanlar sürekli merak içinde olsa da şimdi ulaşım ve imkanların çok olması ve diğer yerlerde ki güzelliklerin internet ve diğer araçlar ile kolayca aktarılması ile oralara gitme isteği de artmaktadır. Rus ve İngiliz hatta Japonca eserlerde görmek mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir