1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

İddiaya girerken neden serçe parmak kullanılır?

İddiaya girerken neden serçe parmak kullanılır?
serce-parmak-resim-iddia
0

Bir çok kez birilerinin iddaya girerken serçe parmaklarını birbirine doladığını görmüşsünüzdür. Hatta bir çok kez yapmış da olabilirsiniz. Peki böyle bir hareketin temelini ve kaynağını merak ettiniz mi?

Serçe parmağı elimizde ki en küçük parmaktır. Bu gün oldukça işlevsel olan ellerimizde ki yeri küçümsenemez. Lakin eskinden şimdi olduğundan çok daha önemliydi. Serçe parmak olmadan kılıç kullanabilmek mümkün değildi. Bu sepeden bahse girenler serçe parmaklarını dolar ve en önemli şeylerini ortaya koyduklarını ifade ederlerdi.

Bazı durumlarda iddianın kayıp edilmesi kayıp eden tarafın serçe parmağının kesilmesiyle sonuçlanabiliyormuş. Parmağı kesilen kişi bir daha kılıç kullanamayacağından bu iddia biçimi oldukça önemli ve ciddi bir durummuş. Şimdilerde kimse parmağı riski ile iddiaya girmese bile bu gelenek hayatımıza yerleşmiş durumadır.

İddianın kökeninin ne kadar eskiye dayandığı bilinmiyor ama bu eylem zamanında birisinin çok ciddi bir şekilde bir konuyu diretmesi ve ortaya vücut parçasını koyması sonucu ortaya çıkmış olabilir. Bu gibi durumlardan ötürü zamanında pek çok kişi uzuvlarını kayıp etmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. Vay iyiymiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir