1. Anasayfa
  2. Anime

Akame ga Kill Nedir?

Akame ga Kill Nedir?
Akame-ga-Kill-Animesi
0

Akame ga Kill, aynı adlı mangadan uyarlama japon animesidir. 2014 yılı yapımı 24 bölümlük bir seridir. Anime yozlaşmış bir imparatorluğu devirmek üzerine kurulmuş fantastik bir maceradır.

Gece Avcıları isimli bir örgüt 42 kutsal hazineden bazılarını kullanarak yine benzer hazine kullanıcılarını ve pek çok düşmanı alt etmeye çalışır. Tatsumi isimli genç kendini bu savaşın ortasında bulur.

Genellikle animelerde ana karakteri bulmak zordur. Bu herkesçe kabul edilir. Fakat Akame ga Kill bu konuda çok ayrı bir yere sahiptir. Karakterlerden birsi dizinin adını taşıyor olmasa Tatsumi ‘nin ana karakter olduğuna yemin edebilirsiniz.

KONUSU:

Tatsumi isimli genç ve yetenekli bir çocuk iki arkadaşı ile birlikte başkente gitmeye karar verirler. Birlikte para kazanıp köylerini kurtarabileceklerdir. Bunun içinde orduya katılıp savaşta ki yeteneklerini gösterme niyetindedirler

Yola çıktıktan bir süre sonra üçü dağılır. Tatsumi tek başına Başkente gelir her şeyin çok kolay olacağını sanacak kadar tecrübesizdir. Orduya giremez ve bir dolandırıcı tüm parasını çalar. Sokakta kalmak zorunda kalır. Ta ki genç bir leydi onu evine davet edene kadar.

Zengin ailenin yanında bir gece kaldıktan sonra ertesi gece Gece Avcıları malikaneye saldırıp herkesi katlederler. Tatsumi kendisini davet eden genç leydiyi kurtarmak zorundadır. Taki gerçeği öğrenene kadar.

Bu şehir çürümüştür bazı zenginler diğer insanlara hiç değer vermemektedir. Tıpkı bu aile gibi. Sokakta bulduklarını davet edip işkence ederek öldürmektedirler. Tatsuminin yol arkadaşları da önceki eğlencenin kurbanlarıdır.

Bu olayın üzerine Tatsumi yanlış tarafta olduğunu anlar ve Gece Avcılarına katılır. Kendisini soyan dolandırıcı da bu ekibin bir üyesidir. Birlikte sistemi çürütenleri öldürüp yenisini kurmaya çalışırlar.

SONUÇ:

Spolier Uyarısı ——–

Büyük savaş neredeyse başkenti yerle bir ediyordu. Tatsumi hayatını ortaya koyup bu yıkımı engelledi. Sonra da kalan son gücü ile sivilleri kurtardı. Tabi ki bu durum hayatına mal oldu.

Akame ve imparatorluğun en güçlü savaşçısı olan Esdeath için 24. bölüm tek tek savaşla geçti. Esdeath sonunda öldürüldü ve imparatorluk sonunda huzura erdi.

Orijinal ekibin çok büyük bir kısmı öldü. Zafer uğruna Akeme bazı suçları üstendi ve kayıplara karıştı.

Karakterler:

Akame: Muhtemel ana karakter. Çok güçlü bir kılıç ustası. Kılıcı zehirlidir. Küçük bir kesik öldürmek için yeterlidir.

Leone: Tatsumiyi dolandıran ve sonra da ekibe katılmasını sağlayan dolandırıcıdır. Varolşlarda doğmuş ve finalde de aynı yerde ölmüştür. Ölmeden önce de çürümenin kaynağı olan başbakanı yumrukları ile öldürmüştür. Silahı ona aslan güçleri verir.

Mine: Başta Tatsumi den nefret etmiş ama sonra aşık olmuştur. Tatsumi ‘yi kurtarmak uğruna ölmüştür. Silahı duygusal enerjisine göre ateş eten bir suikastçidir.

Tatsumi: Köyünü kurtarmak için yola çıkmış bir savaşçıdır. Bu yolda herkesi kayıp etmiş ve sonunda kendisi de ölmüştür. Bulat isimli başka bir ekip arkadaşının silahını(zırhını) o ölünce devralmıştır.

Esdeath: Kuzeyde ki soğuk bir toprakta doğmuş ve sadece güçlünün yaşayabileceği fikri ile büyütülmüştür. Zevkine öldürür ve zevkine savaşır. Kutsal hazinesi ona buz güçleri verir. Odunun en önemli generalidir. En güçlü savaşçılardan birisidir. Tatsumi ‘ye aşıktır bu onun tek insani noktasıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir