1. Anasayfa
  2. Anime

Tate no Yuusha no Nariagari Nedir?

Tate no Yuusha no Nariagari Nedir?
tate-no-yuusha-no-nariagari
1

Tate no Yuusha no Nariagari, Aynı adılı mangadan uyarlanan japon anime filmidir. Türkçe olarak “Kalkan Kahramanının Yükselişi” demektir. Iwatani Naofumi isimli bir gencin paralel bir dünya da ki maceralarını anlatır. Isakai tarzı bir filmdir. Fantastik, Macera, Aksiyon sitilinde bir yapımdır.

24 ‘er dakikadan oluşan 25 bölümdür. İzleyici yaş aralığı PG 13- 13 ‘dür. Yayına başlama ve bitme tarihi 2019 ‘dur.

Konusu:

Iwatani Naofumi, üniversite öğrencisi bir otakudur. Sadece manga ve ya animelerle değil kitaplarla da arası iyidir. Kütüphaneye gittiği bir gün “Dört Kardinal Kahramanı” isimli bir kitaba denk gelir. İçine baktığı anda ise kendini yeni bir dünyada bulur.

Bu yeni dünya, Ayda bir defa gelen DALGA isimli felaketler ile yüzleşmektedir. Ejder saatleri ile zamanı hesaplanan dalganın oluştuğu bölgelerde, gökyüzünde açılan geçitlerden çeşitli canavarlar belli bir süre içeri akıp yıkıma sebep olmaktadır.

Bu yıkıma engel olmak isteyen krallıklar “Dört Kardinal Kahramanını” çağırırlar. Her biri başka bir dünya da ki Japonya ‘dan olan dört kahraman çağrılır. Bunlardan bir tanesi de Iwatani ‘dir. Bu kahramanlar dünya ya kendi efsanevi silahları ile gelirler.

  1. Kalkan Kahramanı – Iwatani Naofumi
  2. Yay Kahramanı – Kawasumi Itsuki
  3. Kılık Kahramanı – Amaki Ren
  4. Mızrak Kahramanı – Kitamura Motoyasu

Kahramanların ve bu dünyada ki bazı kişilerin görebildiği kontrol paneli vardır. Tıpkı bir MMO oyunu gibi Cesaret, Tecrübe ve Yetenek Puanı biriktirip bir çok işlemi bu panelden yönelebilmektedirler.

Bazı sebeplerden bu dünyada ki herkes Kalkan Kahramanından nefret etmektedir. Bu olaya sonradan prenses olduğu anlaşılan Malty S’nin iftirası da eklenince Iwatani Naofumi yalnız ve zor bir hayatın içine düşer.

Zamanla kendini kanıtlayan Iwatani Naofumi en güçlü kahraman olarak tek başına dünyayı savunmuştur. Bu yolculuğunda da bir çok dost ve müttefik elde etmiştir.

Karakerler

– Kahramanlar

  1. Kalkan Kahramanı – Iwatani Naofumi
  2. Yay Kahramanı – Kawasumi Itsuki
  3. Kılık Kahramanı – Amaki Ren
  4. Mızrak Kahramanı – Kitamura Motoyasu

Kalkan Kahramanının Müttefikleri

Raptalia: Iwatani Naofumi onu bir köle olarak almıştır. Aldığında hasta, zayıf ve küçük bir kızdı. Iwatani Naofumi ‘nin iyileştirme yetenekleri ile iyileşen ve savaş eğitimi alan Raphtalia kalkan kahramanına bağlanmanın bir yan etkisi olarak kısa bir sürede olağan üstü büyümüştür. Iwatani asal ona köle gibi davranmaz ve Raphtalia ‘da Iwatani ‘ye aşıktır.

Filo: Bir oyundan kazanılan bir yumurtadan çıkmış bir kuştur. Bu dünyada arabaları kuşlar, atlar ve ejderler çekmektedir. Hayatına Kuş olarak başlayan Filo, Kalkan kahramanına bağlanmanın sonucu olarak olağan üstü seviyede büyümüş ve sonunda insan formuna bürünmüştür. İnsan formu çocuk gibidir. 1000 yılda bir Filolial ırkından birisi bu yeteneği kazanıp kraliçe olmaktadır. Filolial ‘lerin gelecekte ki kraliçesi de Filo’dur.

Melty Q: Ekibin çıktığı bir yolculukta bulduğu bir karkterdir. Filolial ‘leri aşırı sever ve Filo ile çok iyi anlaşır. Daha sonra dan da Veliyaht Prenses olduğu anlaşılır. Ablası olan Malty S ne kadar kötü ise Melty Q da o kadar iyidir. Annesi Mirelia Q ise Melty Q gibi iyi bir karakterdir. Bu ülke Anaerkildir. Yani ülkenin resmi yöneticisi Kraliçe ve veliaht’ı da prensestir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 26 Şubat 2023

    Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir