1. Anasayfa
  2. Dizi ve Film

Dr. Strange Çoklu Evren Çılgınınlığında Fragmanının Göndermeleri

Dr. Strange Çoklu Evren Çılgınınlığında Fragmanının Göndermeleri
0

Dr. Strange filminin devamı için başta hiç ümitli değildim. Bunun ilk sebebi Marvel’in solo filmlerde diğer filmler ile pek karışmadan işlemesi. Bir açıdan güzel bir şey. Öncesini izlememiş kişiler de takip edebiliyor. Buna rağmen göndermeler ve gizemler görmek istiyoruz.

Fragmanı geç izledim çünkü beklentim yoktu. Sosyal medya da gördüğüm bir resim beni Fragmanı izlemeye itti. Bakalım neler oluyor.

Fragman:

Kötü Karakter:

İlk filmde KamarTaj dan ayrılan öğrenci kötü olarak döndü. Bu çok beklendikti ve öyle oldu. Bu işin sadece bir kısmı. Bu adamın önemli bir rolü olacak sonuçta dişili bir kötü olması lazım. Buna rağmen bu fimden önce geçen Spiderman-3 filminden dolayı haklı sebepleri de var.

Örümcek Adam-3:

Spiderman: No Way Home filminde Dr. Strange, Örümcek Adam’ın kimliğini gizlemek için çoklu evren kavramını Marvel’e resmen sokmuştu. Şimdi görüyoruz ki olaylar orada bitmemiş. Peter Parker normal hayatına devam ederken Dr. Strange bunun için bir bedel ödemek zorunda. Filmi izleyince zaten anlarsınız.

Çoklu Evren Oluşumu:

Marvel normalde çoklu evrenleri MCU ya dahil etmemişti. Lakin “LOKİ” dizisinde işlenen konun sonunda çoklu evren kavramı MCU ya eklenmiş oldu. Kang’ın ölümü ile çoklu evrenler MCU ya dahil oldu. Bu durumun sonucunda alternatif Marvel hikayeleri de MCU ya eklendi. Bu konuyu anlamak için LOKİ dizisini izlemeniz gerekebilir.

Wanda ve Vision:

Filmde Wanda ‘nın yani Scarlet Witch’in de olacağını biliyorduk. Nasıl ekleneceğinden emin değildik. Meğer Dr. Strange ondan yardım istiyormuş. Wanda “Benim için geleceğini biliyordum” dedi. Bunun sebebi “WANDA AND VISION” dizisidir. Wanda koca bir kasabayı bir gerçeklik alemine hapsetmişti. Bu konuya diziyi izleyerek vakıf olabilirsiniz.

What If?

Marvel bu sene bize bir kıyak geçip bir çizgi film serisi ile alternatif evrenleri tanıttı. Bu olay LOKİ dizisinden sonra gerçekleşti. Bu seride çok çok güçlü bir Dr Strange yani “Dr Strange Superme” ile tanıştık Bu kişi Dr. Stange’nin zamanla oynayıp kendi evreninin sonunu getirdiği bir gerçeklikte yaşamaktadır. Biraz daha bitkin biraz daha deli olan bu adamın kendi iyi hali ile dövüştüğüne şahit olduk.

Bu Dr. Strange içinde canavarlar barındırıyordu. Aynı kişi olabilecek içinde canavar barındıran versiyonunu ve iyi/kötü versiyonlarını görmeyi başardık.

Bu filmde çok şey olacak mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Kaçırdığım şeyler varsa yorumlarda yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir