1. Anasayfa
  2. Çizgi Film

Çizgi filmlerde baş kötüler (Bill Cipher, Anti Pops, Golb ve Heinz Doofenshmirtz)

Çizgi filmlerde baş kötüler (Bill Cipher, Anti Pops, Golb ve Heinz Doofenshmirtz)
2

Baş Kötü, Bir çizgi filmde kaç kötü adam ya da senaryo olursa olsun bir final kötüsü yani baş kötü gerekir. Bu listede CNW çizgi filmlerinden bazılarının baş kötülerini ele alacağız.

  1. Bill Cipher
  2. Anti Pops
  3. Golb
  4. Heinz Doofenshmirtz

1- Bill Cipher

image 6

Bill Cipher, gerçek dünyaya erişmeyi başarmadan önce yalnızca zihin ortamında var olan üçgen, boyutlar arası bir iblisti. Otuz yılı aşkın bir süre önce Stanford Pines tarafından çağrıldığından beri Esrarengiz kasaba, Oregon’da gözükmeye başlamıştı ve aynı zamanda gizemli tavrı ve sadist mizahıyla da tanınıyordu. Bill, Esrarengiz Kasaba’nın ana antagonistidir ve Sezon 1’de kapsayıcı düşman ve Sezon 2’de ana düşman olarak hizmet eder.

1 sezon bölüm 19, “Dreamscaperers” da ilk fiziksel görünümüne kadar dizide merkezi bir rol oynamıyor . Tek gözlü üçgeni olan gizemli kulübedeki halı ve “Turist Tuzağı”ndaki üçgen pencere gibi arka plan parçalarına sahiptir.

2- Anti Pops

image 7

Anti Pops, gerçek adı Malum Kranus, Sürekli Dizi’nin ana antagonistidir. Aynı zamanda son ve en güçlü kötü adamdır ve ilk çıkışını 8. Sezon “The Dream Warrior” bölümünde yaptı. Daha sonra “Space Escape” de tam olarak göründü. 

Yüzünde ve vücudunda tamamen siyah bir görünüm olması ve aynı zamanda şeytan olması dışında, Pops’a tıpatıp benziyor. O, Pops’un gayri meşru erkek kardeşidir ve her iki kardeş de ev gezegenleri Lolliland’da doğmuştur. tamamen farklı bir yetenekle doğması dışında, kardeşinin ölmesini istiyor. 

Mordecai ve Rigby, onu ilk gördüklerinde ona “Anti-Pops” lakabını verdiler. Finalde, kardeşi Pops ile birlikte ölür ve geçmişteki eylemleri için biraz pişmanlık gösterir.

Lolliland kroniklerine göre Anti Pops veya Malum Kranus, Lolliland’ın en güçlü varlığı olarak kabul edilen kardeşi Pops ile denge kurmak için doğmuştur. Kişilik farklılıkları ve güçleri nedeniyle her iki varlık da evreni kurtarmak isteyen Pops ve evreni yok etmek isteyen Anti-pops ile birbirleriyle savaşırlar. Kavga genellikle, evrenin bir kez daha sıfırlanması için birbirlerini yumrukladıkları bir çıkmazla sona erer. Bunun kaç kez olduğu bilinmiyor.

3- Golb

image

GOLB , kaos ve düzensizliğin vücut bulmuş hali olan kötü niyetli bir varlıktır. Bilinmeyen bir boyutta yaşıyor ve Adventure Time’ın son antagonisti olarak hizmet ediyor.

İlk olarak “Puhoy”un sonunda kısaca görülüyor . Yaşlı Finn Yastık Dünyasında öldükten ve kendi gerçekliğine geri döndürüldükten sonra, GOLB’nin dilinden sıçrar.

Daha sonra ” You Forgot Your Floaties ” bölümünde bahsedilmiştir. Magic Man (büyücü adam) zihnindeyken Betty onun ve Grob Gob Glob Grod’un geçmişte bilinmeyen bir tarihte GOLB’yi tartıştığına dair bir anıya tanık olur. GOLB’nin bir noktada Mars’a saldırdığı ve Magic Man’in karısı Margles’ı aldığı ortaya çıktı . Grob Gob Glob Grod, GOLB’nin geri döneceğine inanıyor ve Magic Man, GOLB tehdidini Mars’ta Margles şeklini alan bir güvenlik sistemi kurmak için bir bahane olarak kullanarak kabul ediyor. Daha sonra Magic Man, Grob Gob Glob Grod’un yanlış olduğunu ve GOLB’nin “muhtemelen geri dönmeyeceğini” iddia ederek fikrini değiştirir.

Lich “Fısıltılar”da kendisini “GOLB’nin son bilgini” olarak adlandırıyor .

“Mars Tapınağı”nda Betty, Magic Man’e (şimdi King Man olarak bilinir ) hem Simon’u bu tacından kurtarma hem de Margles’ı GOLB’den geri alma planı hakkında konuşur.

“Come Together With Me”de Betty, Maja ve Normal adam, GOLB’yi Ooo’ya çağırır ve o, düşman hayaletler yaratmak için şeker insan kitlesini birleştirerek ortalığı alt üst eder. Onu gördükten sonra, Buz Kralı geçmişte GOLB’yi Simon olarak araştırdığında belirsiz bir tarihe geri döner. 

Geri dönüşte Simon, GOLB’yi “kaosu bünyesinde barındıran gizemli bir varlık” olarak tanımlar ve “onun varlığının kaosun pusuya yattığı her çatlakta hissedildiğini” belirtir. GOLB geldiğinde Finn’i yutar, Betty ve Simon. Simon ve Finn, onları sindirmeden önce kaçmayı başarır, ancak Betty, GOLB’yi dünyalarından uzaklaştırmak için Buz Tacı’nı kullanmaya çalışmak için geride kalır. 

GOLB’yi yok etmek için ilk isteği başarısız olur, çünkü GOLB’nin gücü Kraliyet’inkinin yerini alır, ancak sonraki “Simon’u güvende tutma gücü” arzusu başarılı olur ve GOLB ile tek bir varlık halinde birleşmesine izin verir. Yeni oluşturulan Betty-GOLB, Buz Tacı’nı geride bırakarak Ooo’dan çıkar.

4- Heinz Doofenshmirtz

image 1

Heinz Doofenshmirtz , 47 yaşında kötü bir bilim adamıdır. Doofenshmirtz Evil Incorporated’ın başkanıdır ve geleneksel anlamda kötü olma eğilimindedir, aksine aşırı dramatik, eksantrik ve genellikle bilgisizdir. Her zamanki sığınağı, görünüşe göre sahibi olduğu bir ofis binasıdır, ancak planları için gerektiğinde başka yerlerden çalışmıştır.

Doofenshmirtz, genel olarak “kötü” bir yıkıma yol açmaya ve tüm Tri-State bölgesindeki kendi egemenliğini savunmaya çalışıyor . Bu göreve kendini adamış olmasına rağmen, neredeyse tüm planları düşmanı Ornitorenk Perry tarafından engellendi , ancak birkaçının doğada başarılı olduğu ortaya çıktı. Doofenshmirtz bu başarısızlığa o kadar alıştı ki, Perry’nin yoluna çıkmadığı birkaç durumda kendini boş veya üzgün hissetme eğiliminde.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Bence kesinlikle bill ölmedi çünkü stan geri döndü.

  2. Çok güzel bir liste olmuş eline sağlık. :-)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir