1. Anasayfa
  2. Listeler

En İyi Romantik Manga Önerileri 2024

En İyi Romantik Manga Önerileri 2024
ROMANTİK MANGA ÖNERİLERİ
0

Manga türlerinden olmazsa olmaz romantizm… Aksiyon ve dram gibi farklı türlerin aksine her yaştan ve her cinsiyetten birçok kitle kendinden bir parça bulabileceği bir türdür. Tabi genel itibariyle gençler için daha popüler bir tür olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu türde geniş bir hayran kitlesinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden de en iyi romantik manga önerileri adlı listemizle karşınızdayız.

Japon kültürünün en iyi şekilde romantizmi aktardığı, iliklerinize kadar hissedebileceğiniz zaman zaman dram zaman zaman aksiyonla da sizi farklı duygulara itecek harika mangalar bulunmaktadır. Bu listede de romantik manga için en iyilerini sizlere sunmak istedik. Aynı zamanda bu manga serileri için Myanimelist ve Goodreads’in de puanlamalarına yer verdik. Her birine şans vermeniz dileğiyle…

Ao Haru Ride

2011-2015 yılları arasında yayınlanan romantik shoujo türündeki manga serisi olan Ao Haru Ride aynı zamanda film ve anime olarak da karşımıza çıkmaktadır. 13 cilt ve toplamda 49 bölümden oluşan seri manga severlerin içini ısıtacak kalitede güzel bir seyir zevki sunuyor.

Bir lise öğrencisi olan Futaba Yoshioka, ortaokulda hoşlandığı erkek olan Kou Mabuchi ile yolları yeniden kesişir. Ancak, Kou’nun babasının işi sebebiyle ani bir şekilde taşınması gerektiğinden, Futaba ve Kou’nun ilişkisi yarım kalır. Liseye başladıklarında, Kou’nun geri dönmesiyle birlikte, Futaba ve Kou’nun ilişkisi yeniden canlanır.

Bu ayrılıklarının ardından aralarındaki çekim devam ediyor olsa da Futaba’nın geçmişteki dışlanması ve travmalarının üstesinden gelmeye ve kadın arkadaşlarına uyum sağlamakla geçmektedir.

Ao Haru Ride Manga
Yayın Tarihi13 Ocak 2011
MyAnimeList8.14
Goodreads4.34/5
Yurl8.4/10

A Tropical Fish Yearns For Snow

A Tropical Fish Yearns for Snow, Makoto Hagino tarafından yazılıp çizilmiş ve manga severlerle buluşmuştur. Romantik manga türleri arasında önemli bir yere sahiptir. Akari Mizunashi, okulda tanıştığı Shiori Kitahara ile tanışması ve arkadaşlıklarını konu almaktadır. Shiori’nin hastalığı sebebiyle zamanı kısıtlı olması aralarındaki iletişimi ve arkadaşlıklarını zaman zaman farklı noktalara taşımaktadır. Shiori’nin hastalığı ve kısıtlı zamanı nedeniyle Akari, onunla daha fazla zaman geçirmek için çaba harcar.

en iyi romantik manga önerileri
Yayın Tarihi27 Haziran 2017
MyAnimeList7.60
Goodreads4.02/5
Yurl8.1/10

Uzun serilere başlayacak vaktiniz yoksa ve çerezlik, kısa sürede bitecek animeler arıyorsanız kısa anime önerileri listesine göz atabilirsiniz.

Horimiya

Horimiya adlı manga iki lise öğrencisi olan Hori Kyouko ve Miyamura Izumi konu alır. Hori ne kadar popüler, güzel ve sosyal bir kız olsa da bunun aksine Miya daha sessiz ve dışa kapalı bir karaktere sahiptir. Ansızın Hori ve Miya’nın aralarındaki iletişim biraz daha artıp aralarındaki arkadaşlıkların gelişmeis onların bu farklı yaşantılarını yavaş yavaş bir araya getirir.

Horimiya manga

Birbirlerine olan duygularını yeni yeni keşfetmeye başlıyor olsalar da zıt karakterlerini kabul ederler ve arkadaşlıklarını ilerletirler. Hikaye sadece bu ikili arasında geçmemektedir. Aynı zamanda Hori’nin kardeşi ve arkadaşları gibi farklı karakterlerde hikayede önemli rol oynamaktadır.

Yayın Tarihi27 Haziran 2017
MyAnimeList7.60
Goodreads4.02/5
Yurl8.1/10

Red-Haired Snow White

Red-Haired Snow White
Red-Haired Snow White

Shirayuki, kızıl saçları ve güzelliğiyle ünlü ve popüler bir kızdır. Ancak, bir gün prens Raji tarafından evlenmek için zorlanır. Shirayuki, prensin teklifini reddeder ve ülkesini terk etmek zorunda kalır. Yolda, Prens Zen ile tanışır ve onunla arkadaş olmasıyla birlikte sarayına getirir.

Shirayuki saç rengi ve güzelliği yüzünden yaşadıkları birçok kez onu zor duruma sokar. Bol bol Shirayuki’nin maceralarını ve aşk hikayesine tanıklık edeceğiz. Red-Haired Snow White, aşk, macera ve fantastik öğeleri bir araya getiren bir manga serisidir.

Yayın Tarihi10 Ağustos 2006
MyAnimeList8.23/10
Goodreads4.22/5
Yurl8.4/10

My Dress-Up Darling

My Dress-Up Darling

Romantik manga türünün bir diğer güzel örneklerinden My Dress-up Darling 2018 yılında yayımlanmaya başlamıştır. Marin Kitagawa isimli lise öğrencisi kız genel olarak cosplay yapmaktan hoşlanmaktadır. Ancak, Marin’in cosplay yaparken giydiği kostümler, genellikle cinsel içerikli olup, bu nedenle Marin, çevresindeki insanlar tarafından sık sık dışlanabilmektedir. Fazlasıyla yalnız hisseden Marin bir gün sınıf arkadaşı Hikari Hoshino ile tanışır. Hikari, Marin’in cosplay yapmasına ve kendi kostümlerini tasarlaması konusunda yardım eder. Zamanla bu ikili daha çok vakit geçirir ve yakınlaşırlar. Elbette her şey bu kadar kolay olmayacaktır. Marin ve Hikari’nin ilişkisi, çeşitli birtakım zorluklarla karşılaşacak.

Yayın Tarihi19 Ocak 2018
MyAnimeList8.0/10
Goodreads4.20/5
Yurl8.1/10

Kaguya-Sama: Love Is War

Romantizm manga türünün olmazsa olmazlarından Kaguya-Sama: Love is War. 2015 yılında Japonya’da yayın hayatına başlayan manga serisi, Shueisha’nın “Weekly Young Jump” dergisinde yayımlanmaktadır. Manga, romantik komedi türünün en sevilenleri arasında yer almaktadır. Lise öğrencileri olan Kaguya Shinomiya ve Miyuki Shirogane arasındaki romantik ilişkisi konumuz olduğu seri sizlere güzel vakitler geçirecektir.

Hikayemizin ana konusu ise; Kaguya Shinomiya ve Miyuki Shirogane ikilisi, birbirlerine aşık olmalarına rağmen, bir türlü gururlarına yedirip hislerini bir birlerine açıklayamazlar. Aynı zamanda her biri karşıdakinin hislerinin olup olmadığını öğrenmek için de birtakım taktikler kullanır. Bu taktikler sayesinde partnerini kandırarak ya da manipüle ederek onu bir nevi test etmektedir. Ne kadar bu iki karakter birbirlerine karşı olan hislerini açıklamak istese de bir türlü bu duyguyu yansıtamazlar.

Romantik manga: Kaguya Sama
Yayın Tarihi19 Mayıs 2015
MyAnimeList8.91/10
Goodreads4.19/5
Yurl8.75/10

En iyi romantik manga önerileri listemizin de sonuna geldik. Bu listemizde olmayıp sizin çok beğendiğiniz manga önerileriniz varsa

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir