1. Anasayfa
  2. Listeler
Trendlerdeki Yazı

Post-Apokaliptik Anime Önerileri 2024

Post-Apokaliptik Anime Önerileri 2024
0

Post-apokaliptik, felaket sonrası dünyayı veya toplumu tasvir eden ve genel olarak film, dizi, anime gibi birçok yapımlarda da kullanılan terimdir. Önemli sayılabilecek derecede bir kitleye de hitap etmektedir. Bilim-kurgu türünü sevenler için post-apokaliptik animeler fazlasıyla hoşunuza gidecek yapımların başında gelmektedir. Çünkü o fantastik havayı çok daha başarılı bir şekilde izleyici karşısına çıkarabilme şansına sahiptirler.

Anlamını da pekiştirdiğimize göre türünün bilim kurgu olduğu ve konusunun da post-apokaliptik bir dünyada geçen animelere geçebiliriz. Dünyanın ve insanlığın sonunun nasıl geleceği, neler yaşanabileceği her zaman merak konusu olmuştur. Bu konularda merakınız varsa ve bu boşluğu film, anime gibi yapımlarla da doldurmak istiyorsanız post-apokaliptik animeler tam aradığınız tür olabilir. İşte sizler için özenle hazırlanmış post-apokaliptik anime önerileri:

  • Gurren Lagann
  • Akira
  • The Promised Neverland
  • Sabikui Bisco
  • Ergo Proxy
  • Attack on Titan
  • Tengoku Daimakyou
  • Seraph of the End
  • Gargantia on the Verdurous Planet
  • Planetarian: Hoshi no Hito

Gelin bu listemizdeki animelerin detaylarına göz atalım.

Gurren Lagann

Gurren Lagan kıyamet sonrası dünya temasını iyi bir şekilde aktaran animelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hikaye ve konu ise ilginizi çekecek kadar özgün olduğunu da belirtebiliriz. Uzak bir gelecekte insanlar artık yer altı köylerinde yaşamaktadır. Bu köylerde o kadar uzun bir süre yaşam sürülmüştür ki yüzeyin ne olduğu hakkında bilgi sahibi çok azdır.

Kamina ve Simon uzun bir aranın ardından ilk defa gökyüzünü görürler ve insanlara savaş açmış canavar adamlara karşı bir maceraya girerler. Yüzey düşünüldüğü kadar güvenilir ve bereketli olmadığı düşünüldüğünde ise onları zorlu bir görev beklemektedir.

Akira

Akira bu listenin en eski animelerinden bir tanesidir. 1988 yapımı bu anime IMDB‘den 8.0 alarak başarılı bir yapım olduğunu da kanıtlıyor. Elbette bazı izleyiciler görüntü kalitesine ve yeni bir yapım olup olmadığına dikkat edebiliyor. Bu yüzden eski yapım izleyemeyenlere belirtmekte fayda var. Anime konusuna gelecek olursak Tokyo’da gerçekleşen bir nükleer bomba insan yaşamını baştan sona değiştirir. Hikaye bu nükleer bombanın 31 yıl sonrasını yani 2019 yılını konu almaktadır. Tokyo artık Neo-Tokyo ismiyle devam etmekte fakat bu süreçte de devlet ile devlet karşıtı örgütler sık sık karşı karşıya gelmektedir.

Motosiklet çete üyeleri olan Kaneda ve Tetsuo bir gün kaza geçirir. Bu kazada Tetsuo gizemli bir güç elde eder. Ancak bu gücü kontrol etmek düşünüldüğü kadar kolay olmayacak hatta Tetsuo’nun gücü onu kontrol edecektir. Neo-Tokyo’yu ve motosiklet çetesini birçok zorluk, macera beklemektedir. Anime filmi bilim kurgu, aksiyon ve psikolojik gerilim gibi birçok unsuru bünyesinde barındırmaktadır.

The Promised Neverland

Yakusoku no Neverland diğer ismiyle The Promised Neverland 2 sezondan oluşan ve toplamda 24 bölüme sahip iyi bir post-apokaliptik anime serisidir. IMDB’den 8.2 alan hikayemiz yetimhanede büyüyen, ailelerini hiç görmemiş ve birbirlerine bağlı bu arkadaşlık bizi sımsıcacık yapıyor.

Bu çocuklar yetimhanenin bahçesi haricinde dış dünyadan bihaberdirler. 12 yaşına gelen tüm çocuklar bir aileye verilir. Bu yüzden yetimhanede de yaşı 12’den büyük çocuk yoktur. Bir gün yetimhanede aileye verilmesi planlanan 6 yaşındaki Conny’nin oyuncağını unuttuğunu görüp arkadaşları onu arkalarından yetiştirmek ister. Peşinden giden Norman ve Emma birden kimsenin olmadığı sadece bir kamyonetin olduğu ve arkasında da Conny’nin ölü bedenini görürler. Gelen sesin ardından saklanır ve canavarlarla ilk tanışıklıklarını gerçekleştirirler.

Sabikui Bisco

2022 yılında yayınlanan 1 sezon, 12 bölümden oluşan anime dizisi ilginç konusuyla ön plana çıkan bir diğer seridir. Bisco Akaboshi adındaki genç adam bir Sabikui avcısıdır. Bu avcılığı gerçekleştirirken de özel bir silah kullanır. Köy sakini Kurobe ile yolları çakışır ve Bisco onun hayatını kurtarır. Kurobe’nin de artık bu yoldan devam etmek istediği ve bir Sabikui avcısı olmak istediğini görürüz.

Bisco ve Kurobe, birlikte Sabikui’yi yok etmek ve insalara yardımcı olmak için maceralara atılır. Bu macerayla birlikte Sabikui’nin kökenine ve gerçek amaçlarının ne olduğuna dair çok daha fazla bilgi elde etme şansı yakalarlar. Tüm bunların ardından dünyanın kaderini değiştirecek bir sırrı da keşfederler. Bu sır, şimdilik sır olarak kalmalı…

Ergo Proxy

Seri, post-apokaliptik bir dünyada geçmektedir ve insanlar, devasa bir şehirde yaşamaktadır. Ancak, bir gün şehirdeki robotlar saldırıya geçer ve insanlığın hayatta kalma mücadelesi başlar. Gerçekliğini sık sık sorgulayacağınız, mitolojinin de içerisinde yer aldığı zaman zaman sert eleştirilere de maruz kalan, Ergo Proxy konusuyla dikkat çekiyor.

Re-l, bir cinayeti araştırırken, robot Ergo Proxy ile tanışır. Ergo Proxy, insanların yaratıcısı olan Proxy’lerin bir parçasıdır ve insanların da düşmanıdır. Re-l, Ergo Proxy’nin peşine düşer ve onu yakalamaya çalışır. Bu sırada birçok zorlukla karşı karşıya gelen Re-l’in maceralarına tanıklık ediyor olacağız.

Attack on Titan

Bu listenin olmazsa olmazlarındandır. Aslına bakarsanız birçok listede yer almasıyla illaki ismini duymuş olduğunuzu düşündüğüm anime serisi, Attack on Titan. Bu serimiz de diğerlerinde olduğu gibi kıyamet sonrası dünya yaşantısını hikaye edinmektedir.

Hikayemizin ana karakteri olan Eren Yeager’ın annesinin Titan adı verilen güçlü yaratıklar tarafından öldürülmesine tanıklık eder. Bu trajediyle birlikte Eren bir yemin eder ve titanlara kafa tutar. Bu süreçte çok fazla ilginç bilgiler öğrense de tüm bunların sonucunda Eren, bir Titan’a da dönüşebilme yeteneğine sahip olduğunu öğrenir.

Zamanla Eren ve arkadaşları, Titanlarla olan savaşlarında aslında gerçek düşmanlarının Titanlar olmadığını daha çok insanlığın kendi içindeki ihanet ve bencilliğin düşmanları olduğunu görür.

Tengoku Daimakyou

Kıyamet sonrası dünya temalı en yeni animelerden biri Tengoku Daimakyou ile devam ediyoruz. 13 bölümden oluşan ve sezon finali yapmış bir seridir. Konusu ise, insan uygarlığının başına büyük bir felaket gelir ve insan yiyen canavarlar ortaya çıkar, büyük bir tehdit haline gelir. Çocukların bulunduğu bir tesiste çocukların bazıları duvarın ötesindeki dünyaya merak salar ve

On beş yıl önce, insan uygarlığına büyük bir felaket gelir. Bu felaket sonucunda tehlikeli insan yiyen canavarlar ortaya çıkarak, harap olmuş topraklarda hayatta kalan insanlar için büyük bir tehdit oluşturmaya başlamıştır. Bu kargaşanın ortasında, ıssız bir tesis çocukları barındırır ve onları huzur içinde besleyip eğitir. Ancak çocuklardan bazıları tesisin duvarlarının ötesindeki dünyayı keşfettikçe, merakları yavaş yavaş artar. Kendi evrenindeki yıkılmış medeniyetin beraberinde getirdiği çeşit çeşit insan toplulukları ve bu insanların karanlık, aydınlık yönlerini çok başarılı bir şekilde biz izleyicilere aktarıyor.

Post-apokaliptik animelerin yer aldığı listemizin sonuna geldik. Bu listemizde olmayıp sizin çok beğendiğiniz yapımlar varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir