1. Anasayfa
  2. Oyun

PS Plus Mart Ayı Oyunları 2024

PS Plus Mart Ayı Oyunları 2024
PS Plus Mart Ayı Oyunları 2024
0

Oyun severler, PS Plus Mart ayı 2024 yılında yeni gelecek ücretsiz aylık oyunları bekliyordu ve nihayet bu oyunlar açıklandı. PS Plus mart ayı oyunları arasında bizleri bekleyen 3 farklı güzel oyun mevcut. Aynı zamanda Mart ayında PS Plus’tan ayrılacak oyunlarda belirlendi.

PS Plus ücretsiz aylık oyunları, PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarında ve genellikle her ayın ilk haftası oynanabilir olur. Fakat bu sefer oyuncular oyunları oynayabileceği tarih epey bir geç olduğunu bahsedebiliriz. Bir sonraki PS Plus katalog rotasyonu 19 Mart’ta gerçekleşecek.

PS Plus Mart Ayı Oyunları 2024

PS Plus Mart Ayında Ayrılacak Oyunlar Açıklandı!

Her ay olduğu gibi Mart ayında da kütüphaneye eklenen oyunların yanı sıra kütüphaneden bazı oyunlar ayrılıyor. Bu Mart ayıyla birlikte artık PS Plus kütüphanesinden ücretsiz bir şekilde indirilip oynanamayacağı anlamına geliyor. Hadi gelin bu oyunların ne olduğuna ve ne zaman PS Plus kütüphanesinden ayrılacağına göz atalım.

Oyun İsmiPlatformKütüphaneden Ayrılma Tarihi
Foamstars (Aylık Ücretsiz Oyun)PS5, PS4Pazartesi, 4 Mart 2024
Rollerdrome (Aylık Ücretsiz Oyun)PS5, PS4Pazartesi, 4 Mart 2024
Steelrising (Aylık Ücretsiz Oyun)PS5Pazartesi, 4 Mart 2024
TchiaPS5, PS4Salı, 19 Mart 2024
Sid Meier’s Civilization VIPS4Salı, 19 Mart 2024
Ghostwire TokyoPS5Salı, 19 Mart 2024
Neo The World Ends With YouPS4Salı, 19 Mart 2024
HavenPS5, PS4Salı, 19 Mart 2024
Code VeinPS4Salı, 19 Mart 2024
Outer WildsPS5, PS4Salı, 19 Mart 2024
PS Plus Mart Ayında Ayrılacak Oyunlar
PS Plus Mart Ayı Oyunları 2024

Listede birçok popüler oyun mevcut. Bu oyunların bir kısmını hala kütüphanenize ekleyip oynayabilme, bitirebilme fırsatınız mevcut. İşte PS Plus bünyesinde Mart ayında ayrılacak oyunlar:

  • Outer Wilds Trophies
  • Foamstars
  • Ghostwire Tokyo
  • Sid Meier’s Civilization VI
  • Tchia

Her zamanki gibi bu rotasyonda da yeni eklenen oyunlara ek olarak Mart ayında ayrılacak oyunlar da mevcut. Önceki rotasyonlara göre oyuncuların biraz daha zamanı olacak ve bu oyunların tadına bakabilecek. Outer Wilds, Sid Meier’s Civilization VI ve Tchia gibi güzel birkaç oyunun Mart ayında PS Plus Extra ve Premium’a veda ettiğini düşünürsek toplamda 7 oyun kütüphaneden ayrılıyor.

PS Plus Mart 2024 Ücretsiz Oyunları Belli Oldu (28.02.2024)

  • Sifu
  • Sonic Frontiers
  • Forspoken

Geçtiğimiz günlerde bu listeden ilki olan Sifu’nun sızdırıldığını belirtmiştik. Şimdi de diğer 2 oyun olan Sonic Frontiers ve Forspoken olarak 2 güzel oyun ps plus abonelerine ücretsiz olarak sunulacağı belli oldu.

1. Sifu

Sifu, Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun, kurgusal bir Çin şehrinde geçiyor ve ailesinin öldürülmesinin intikamını almak isteyen genç bir dövüş sanatçısının hikayesini konu alıyor. Her öldürüldüğünde biraz daha yaşlanan fakat bununla beraber daha fazla deneyim elde eden karakterimiz farklı bölümlerde zorluklara kafa germesi gerekiyor.

Aynı zamanda Sifu’nun bu listenin en iyi oyunu olduğunu ve kesinlikle bir şans vermeniz gerektiğini de belirtebiliriz.

sifu

2. Sonic Frontiers

Sonic Frontiers, Sega tarafından yayınlanan, yakında çıkacak bir açık dünya aksiyon-macera video oyunudur. Oyunun yönetmenliğini, önceki Sonic the Hedgehog oyunlarında çalışmış olan Takashi Iizuka yapıyor ve Sonic the Hedgehog adında yeni bir karakter içeriyor.

Sonic the Hedgehog’un en yeni yüksek hızlı maceralarıyla nefesinizi kesecek. Yüksek tempolu aksiyon, macera ve gizem dünyasını keşfederken, güçlü düşman sürüleriyle de karşılaşacaksınız.

sonic frontiers

3. Forspoken

Beklediği çıkışı yapamayan ama çok fazla beğeni toplayan Forspoken yüksek bütçeli bir oyun olduğunu da belirtmemizde fayda var. Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından da yayınlanan aksiyon rol yapma türündeki oyundur. Oyun, Athia’nın büyülü dünyasına gönderilen ve kendi dünyasına geri dönmenin bir yolunu ararken bu dünyanın bin bir türlü tehlikeleriyle yüzleşmesi gereken Frey Holland adında genç bir kadını ve onun güçlerini konu alıyor.

forspoken

PS Plus Mart 2024 Oyunlarından İlki Sızdırıldı (27.02.2024)

İçeriğimizi güncel tutmaya devam ediyoruz. PS Plus mart ayında verilecek oyunlar yarın hepsi açıklanacak fakat bunlardan ilki 27 Şubat itibariyle açıklanmış durumda. Bu oyunumuz Sifu oluyor.

Billbil-kun’un yapmış olduğu açıklamayla popüler dövüş sanatları oyunu olan ve ilk çıkış yaptığı tarihten itibaren de büyük beğeni toplayan Sifu, Mart 2024’teki ücretsiz PS Plus oyunlarının ilki olarak karşımızda yer aldığı belirtildi. Sifu haricindeki diğer iki oyun için 28 Şubat’ı beklememiz gerekecek. Tüm oyunlar açıklandığında içeriğimiz de güncellenecektir.

PS Plus Mart 2024 Ücretsiz Oyunların Açıklanma Tarihi

Çoğu zaman olduğu gibi PS Plus Mart ayında getireceği yeni oyunları 28 Şubat 2024 tarihinde açıklayacağı beklenmektedir. Bu oyunların belirlenmesiyle birlikte de yazımız hemen güncellenecek ve kesinleşen oyunlar hakkında bilgi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bazı Mart ayı ücretsiz oyun tahminleri ve sızıntıları da her ay olduğu gibi mevcut. Ek olarak PS Plus abonelerinin Mart ayında elde edeceği bu ücretsiz oyunların yılın en iyi rotasyonları olabileceği konuşulmaktadır. PS Plus aboneleri her ay çok daha kaliteli oyunlara sahip olmakta, fiyat politikaları daha da artmadığı sürece Playstation kullanıcıları için hala çok cazip bir tercih olduğu aşikâr.

En güncel anime, oyun, film ve dizi gibi içeriklerden haberdar olmak ve bizleri desteklemek için yeni Telegram adresimizi takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir