1. Anasayfa
  2. Oyun

Rust Raid Rehberi 2024

Rust Raid Rehberi 2024
0

Rust, 2013 yılında erken erişime açılmış olup 2018 yılında da tam sürümüyle oyuncuların odak noktası olmayı başardı. İlk yayınlandığı tarihten bu yana grafik kalitesi, oyun mekanikleri, müzikleri ve onlarca farklı noktada büyük ilerlemeler kat etti. Rust’un kaçınılmaz en güzel ve en aksiyonlu anlarından biri de muhakkak raid’dir. Raid kavramına yabancıysanız düşmanlarınızın base’lerini ele geçirme anlamına gelmektedir. Rust raid rehberi, sizin Rust’ta daha iyi bir şekilde raid yapabilmenizde ve en az maliyetle hangi materyalleri nasıl raidleyebileceğiniz konusunda detaylı bilgi vermeyi amaç edinmektedir.

Önerilen İçerik: Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 Film İncelemesi

Rust Başarılı Raid Nasıl Atılır?

Rust’ta başarılı bir raid atabilmek zaman zaman çok zor olabilmektedir. Özellikle tek bir oyuncuysanız ve solo, duo sunucularında değilseniz aktif bir sunucuda bu intihar olabilmektedir. Bu gibi durumlarda hızlı ve doğru stratejide bir raid size beraberinde başarıyı da getirecektir.

Offline ya da online raid farketmeksizin planlama, strateji yapmadan kesinlikle kafalama bir eve raid’e gitmeyin. Bu çoğu zaman hüsranla sonuçlanacaktır. Buradaki ana amaç en ucuz maliyetle raid’i nasıl gerçekleştiririzdir. Hangi duvar TC’nin olduğu yer? Kapıdan mı ya da duvardan mı girmek daha ucuz olacak bunlar inceleyerek elde edebileceğiniz bilgilerdir.

Raidleyeceğiniz bir base büyükse raid base yapmaktan kaçınmayın. Raid base çoğu zaman hayat kurtarıcı rol oynamaktadır. Ölmeniz durumunda daha hızlı ayaklanmanızı ve counter raid atan oyuncularla tekrardan fight’laşabilmenize katkı sağlar. Burada 2 önemli nokta var. Hızlı yatak süresi için gelişmiş yatağı kullanmak ve bir taret kullanmak.

Oyundaki saatiniz arttıkça birçok base’in benzer yapılarda yapıldığını göreceksinizdir. Bu base’lerin yapım stillerine alışmanız durumunda da TC’nin yerini tahmin etmek ve en hızlı raid için yöntem belirlemek bir o kadar kolay olacaktır. Solo bir oyuncuysanız roketin yanı sıra C4 kullanmanız başarı şansınızı arttıracaktır. Bunun ana sebebi ise roket sesi duyulur duyulmaz rakipleriniz counter raid için size baskına gelecektir. Bu yüzden daha az sesle daha hızlı sonuçlar almanız gerekecektir. Bu da C4 anlamına geliyor.

Son bir dipnot ise raid yapabileceğiniz base’ler ararken özellikle açık garaj kapılarının olduğu base’leri arayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda raid atmak çok daha cazip olabilmektedir.

En Az Maliyetli Raid Nasıl Atılır?

Başlangıç rehberi olmadığı için buraları biraz daha hızlı geçiyor olacağım. Sülfür, Rust’ta elde etmesi ve bulundurması güç bir kaynaktır. Sülfür elde edebilmek için kükürt madenleri bulmanız ve onları fırınlarda yakarak sülfür elde etmeniz gerekmektedir. Sülfür bizim raid için gerekli en önemli ve zorunlu kaynağımızdır. Bir diğeri de kömürdür. Barut elde etmek için sülfür ve kömüre ihtiyaç duymaktayız. Bu yüzden sülfür ve kömürü en az maliyetle bir raid malzemesine dönüştürmemiz bizler için kritik öneme sahip.

Raid atabileceğiniz çeşitli birçok raid malzemesi bulunmaktadır.

  • Yanıcı Ok
  • Konserve Bombası
  • Satchel (Kese Torbası)
  • Patlayıcı Mermi
  • Roket
  • C4

Yukarıdakileri Raid malzemelerine örnek göstermemiz mümkün. Tahta kapı ya da metal kapıyı raidlerken hangi raid malzemesini kullanmalıyız? Taş duvara kaç C4 atılır? gibi sorularınız varsa işte bu soru işaretini giderebileceğiniz görsele aşağıda yer veriyoruz. Bu sayede hangi duvar, hangi kapıya hangi malzemelerle girebileceğinizi görebilirsiniz.

Rust Raid Tablosu

En az maliyetli raidin yanı sıra kendi stratejinizi oluşturup bir raid gerçekleştirebilmenizle birlikte raid malzemelerinin verdiği hasarı iyi bilmeniz atacağınız raidler için önemlidir. İşte raid malzemeleri ve vurdukları hasarlarıyla birlikte kaç adet gerektiği bilgisini gösteren raid tablosu;

Rust Raid Tablosu

Bu tarz rehberlerin devamının gelmesini istiyorsanız bizlere yorumlarda destek vermeyi unutmayın. Bu rehber güncel tutulacak olup yeni raid malzemelerinde devamlılığını koruyacaktır. O yüzden favorilerinize almaktan çekinmeyin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir