1. Anasayfa
  2. Anime

En İyi Yuri Webtoonlar

En İyi Yuri Webtoonlar
1

Günümüzde anime ve mangalar büyük bir takipçi kitlesi tarafından benimseniyor ve giderek popülerleşmeye devam ediyor. Tabi bu kültür ilerledikçe yeni içerikler de ortaya çıkıyor. 2000’lerin başında çıkan webtoonlar özellikle son zamanlarda çok popüler diyebiliriz. Mangalardan farklı olarak daha çok çizgi roman tadında içerikleri okuyucusuna sunuyor. Ayrıca webtoonlar, çeşitli platformlar üzerinden kolayca telefondan veya akıllı herhangi bir cihazdan okunabiliyor. En iyi Yuri webtoonlardan bahsetmeden önce, Yuri ne demek? sorusuna da bir cevap verelim.

Yuri ne Demek?

Yuri kelimesi Japon pop kültüründen gelen bir kelimedir. Çoğunlukla animelerde, mangalarda veya webtoonlarda karşılaşabileceğimiz bir temadır. Kısaca anlamından bahsedecek olursak, Yuri teması kadınlar arasında geçen romantik ilişkileri anlatır. Sizleri kısaca bilgilendirdiğimize göre en iyi Yuri webtoonlarına geçebiliriz.

Bad Thinking Diary

en iyi yuri webtoonlar

Webtoonun hikayesi, liseden beri çok yakın arkadaşlar olan Minji ve Yuna’nın hikayesini anlatıyor. Minji, aynı arkadaşı gibi güzel ve nazik biri ile çıkmak istiyor. Günlerden birinde rüyasında Yuna’yı görüyor ve arkadaşına aşık oluyor. Karşılıksız bir aşk ve sürükleyici hikayesi ile okuyucusunu meraklandırıyor. Sürekli rüyalarına giren Yuna, Minji’nin duygularını fark edecek mi?

Kill Me Now

en iyi yuri webtoonlar

Hikâyemiz bir suikastçının bir adamı kızının gözleri önünde vurması ile başlar. Bu durumdan sonra suikastçı Hae-Gu, kızı evlatlık edinir ve ona Korece anlamı üzgün olan “Mian” ismini koyar. Kıza kendisini öldürme fırsatı bulunca öldürmesini söyler. O günden sonra ana karakterimiz Mian, intikam alması gerekirken Hae-Gu ya bazı duygular beslemeye başlar.

Salieri & Mozart

en iyi yuri webtoonlar

Hikayeden bahsedecek olursak, hayali yüzmek olan bir kız var fakat hayatını tehlikeye atsa da kendini geliştiremiyor. Diğer bir kız ise hayatı sıkıcı olduğu için yüzmeye başlar ve yeteneğini keşfeder. Birbirleri ile bir şekilde tanışan kızların hikayesi bu şekilde başlamış olur. En iyi Yuri webtoonlarından olan Salieri & Mozart son zamanlarda çokça popülerlik kazanmıştır.

Bead Master

en iyi yuri webtoonlar

Hikayede ana karakterimiz gizemli bir dükkandan dilek taşı almak ister. Dilek taşını alır almasına fakat o taş aslında tilki boncuğudur. Bu şekilde dokuz kuyruklu tilki tarafından lanetlenen ana karakterimiz Lee Jinhwa, lanetli ruhlar ve çeşitli varlıkların kendisini hedef aldığını öğrenir. İşler gittikçe karmaşık hâle gelmektedir ve bu sorunu çözmek için Miho’nun, Jinhwa’yı öldürmesi veya öpmesi gerekmektedir.

Lilith

en iyi yuri webtoonlar

Utangaç ve çalışkan bir lise öğretmeni olan karakterimizin kapalı kapılar ardında farklı istekleri vardır. Okula yeni gelen öğretmen adayıyla farklı bağlar kuran karakterimizin kapıları aralanır ve hikaye böylece devam eder.

Relationship Guidelines

en iyi yuri webtoonlar

Ana karakterimiz çocukluk arkadaşı tarafından öpülür ve bundan çok etkilenir. Sürekli onun hakkında düşünür fakat karşı taraf görmezden gelmeye devam eder. Arkadaşların arasında bu gerginlik varken ilişkilerinin sınırını nasıl zorladığını izleyin.

Ring My Bell

en iyi yuri webtoonlar

En iyi Yuri webtoonlarından biri olan Ring My Bell hikayesinde, ilişkilerini konu alan bir webcomic yazmak isteyen bir yayıncıyı anlatıyor. Fakat kız arkadaşı aniden ana karakterimizi terk ediyor ve ilişkisi olmadığı için webcomic yazmaya devam edemiyor. Hemen yeni bir aşk bulup webcomic yazmaya devam etmek isteyen ana karakterimiz aşkını nerde bulacak acaba?

Pulse

en iyi yuri webtoonlar

Ana karakterimiz ünlü bir kalp cerrahıdır ve aşka olan bakışı pek de olumlu değildir. Günlerden birinde birisi ile tanışır ve hayatı o gün değişmiş olur. Aslında aşık olmayı pek düşünmeyen kaygısız karakterimiz bir kıza gönlünü kaptırmıştır. Birbirlerini çokça değiştiren karakterlerimizin hikayesi bu şekilde devam eder.

Getting To Know Grace

en iyi yuri webtoonlar

Çok sevilen ve en iyi Yuri webtoonları arasında ilk sıralarda Getting To Know Grace var diyebiliriz. Hikâyesinden bahsedecek olursak, tedavisi mümkün olmayan, ölümcül bir hastalığa sahip Andrew, ünlü Grace ailesinin tek kızıdır. Hiç arkadaşı olmadan büyüyen ana karakterimiz sadece günlük hayatında ona yardım eden hizmetçisi Herta ile arkadaşlık yapabilmektedir. Zamanla Herta’ya aşık olan Andrew gün geçtikçe ona daha fazla duygu beslemektedir. Herta’nın da Andrew’e karşı duygularının olduğunu söylemek yanlış olmaz. Böylece ikili arasında yasak aşk başlamış olur.

Chasing Lilies

en iyi yuri webtoonlar

Ana karakterimiz Hwa-won, iş çıkışında eve giderken yerde USB bellek görür ve içinde ne olduğunu çok merak eder. Bir yandan belleğin içindekilerine bakarken diğer yandan belleği sahibine ulaştırmayı çok ister. İçinde bir sürü yazı olan belleği inceledikçe bu yazıların en sevdiği GL yazarına ait olduğunu fark eder. Hikayelerin yazarı ise çok soğuk ve evinden çıkmayan bir insandır. Onunla nasıl buluşacağını çözmeye çalışan Hwa-won heyecan dolu bir maceraya çıkmış olur.

The Love Doctor

en iyi yuri webtoonlar

Ana karakterimiz Jung Erae, erkekler ilgisini çekmediği için onlarla bir ilişki kurmak istemez. Bu duruma rağmen yine de bir ilişki arayışında olan Erae yardım almak için aşk doktoru ile iletişime geçer. Aşk doktoru Cha Yoon ile konuştukça ana karakterimiz ona sırılsıklam aşık olur.

Dallae

en iyi yuri webtoonlar

Günlerden birinde çiçekli çalılıkların arasında utangaç ve tatlı bir sokak kedisi bulan Lee Boeun, kedinin ismini Dallae koydu. Ana karakterimiz tam da kediyi bulduğu gün tesadüfen Kang Seyoung ile tanıştır ve onun güzelliğine hayran kalır. Bu günden sonra Boeun’un en yakın arkadaşı Dallae olur ve tüm yaşadığı duygusal olayları kediye anlatır.

Her Pet

en iyi yuri webtoonlar

Webtoonun hikayesinden bahsedecek olursak, ana karakterimiz evine çok uzakta olmasına rağmen idolü olan Soha’ya yakın olabilmek için kendisini o liseye yazdırır. Soha’nın köpeğini kaybettiğini duyan ana karakterimiz köpeğin yerine geçmeye hazırdır. En iyi Yuri webtoonları arasından bu seri en değişik hikayeye sahip diyebiliriz.

The Chain of You

en iyi yuri webtoonlar

En iyi Yuri webtoonlara devam edecek olursak bu serinin hikayesi, orta halli bir kızın okulun idolü olan çok güzel birisine aşık olması ile başlar. Bu iki karakter arasında birçok fark vardır fakat aralarında bir şey yaşanacak mı acaba.

White Angels Have No Wings

en iyi yuri webtoonlar

Katolik okulunda okuyan ana karakterimiz Ayeon, çoğu zaman zorbalığa uğrar. Bir gün ana karakterimiz zorbalığa uğrarken birisi zorbaların karşısında durur ve Ayeon’a yardımcı olur. Ayeon kızın gülümsemesine aşık olmuştur ve hikayemiz böylece başlamış olur.

She’s a Keeper

en iyi yuri webtoonlar

Hikayede, son zamanlarda Filipinler’deki kaçırılma olayları ciddi bir şekilde artmıştır ve ana karakterimiz Clara del Samson, maddi durumu çok yüksek bir iş adamının kızıdır. Bu sırada zengin insanları korumakla ünlenmiş bir firmadan Clara’yı korumak için bir koruyucu alınır. Zaman geçtikçe koruyucu Elle ile yakınlaşan Clara acaba farklı şeyler mi düşünüyor?

Illicit

en iyi yuri webtoonlar

Maddi zorluklar çeken ana karakterimizin annesi son zamanlarda oldukça köşeye sıkışmıştır. Ana karakterimiz ise hiç yapmak istemediği fakat yapmak zorunda olduğu bir işe girer. VIP kulüplerinde kendisine en yüksek parayı teklif eden biriyle birlikte gitmeyi düşünür. Fakat bunu yaptığında hiç hoşuna gitmez ve düşündüğü gibi bir şey olmadığını öğrenir. Karakterimiz hayatında bir şeyler değiştirebilecek mi?

She Is Still Cute Today

en iyi yuri webtoonlar

En iyi Yuri webtoonlar arasında alışılmışın dışında bir konuyu işleyen She Is Still Cute Today’ın hikayesi, soğuk, sosyal ilişkilerden kaçınan ve ders çalışmaya odaklı fakat sevimli bir kızı anlatır. Fakat bu sevimli kızın bir sorunu var, çete üyesi olması. Günümüzde hâlâ yeni bölümleri çıkan bu webtoon serisi, serseri bir kıza aşık olan karakterimizin hikayesini anlatıyor.

Handsome Girl and Sheltered Girl

en iyi yuri webtoonlar

Ana karakterimiz Okuma Satomi, arkadaşının Crossdressing kafesi için erkek ararken bir arkadaş edinir. Yeni edindiği arkadaşı Kanda Mizuki, kafe konusunda yardım edeceğini fakat bir şartı olduğunu söyler. Şartı ise ikisinin bir randevuya çıkmasıdır. Böylesine yakışıklı bir erkeğin Satomi’ye randevu teklif etmesi hoşuna gider fakat karakterimizin fark etmediği bir şey var, Mizuki aslında erkek değildir.

Tankobu

en iyi yuri webtoonlar

Ana karakterimiz Kobushi Jun orta okuldaki basketbol maçında çarpıştığı kız ile birkaç yıl sonra trende karşılaşır. Bu kız biraz serseridir ve aslında Jun ile kişilikleri pek uyuşmaz fakat bu karşılaşmadan sonra birbirleri ile yakınlaşırlar. Birbirlerine çok zıt olan bu ikili beraber iyi anlaşabilecek mi acaba?

Sizler için önerdiğimiz en iyi Yuri webtoonlar burada sona eriyor, fakat webtoonlara ilginiz varsa diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

Önerilen içerik : Webtoon Nedir?

Bahsettiğimiz Yuri webtoonlarında her birinin farklı romantizm teması ve karakterler arasındaki karmaşık ilişkiler okuyucunun ilgisini çekmeyi başarıyor. Sizlerin de sevdiği Yuri temalı webtoonlar varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Ayrıca güncel içeriklerimizden haberdar olmak için Telegram kanalımızı takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Eşcinselliğe karşı ilginiz varsa bakın diğer türlü hiç bulaşmayın bile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir