1. Anasayfa
  2. Oyun
Trendlerdeki Yazı

Sevgiliyle Oynanabilecek Co-Op Oyunlar (En İyiler)

Sevgiliyle Oynanabilecek Co-Op Oyunlar (En İyiler)
0

Hepimiz sevdiklerimizle vakit geçirmeyi seviyoruz, ama sevdiğiniz bir arkadaşınız veya sevgilinizle yapacak bir şey bulamıyorsanız hiç üzülmeyin! Sizler için özel olarak seçtiğimiz sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlara bir bakın derim.

It Takes Two

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Zamanında çok ses getirmiş, popüler bir yapım olan A Way Out oyununu üreten stüdyonun başka bir oyunu olan It Takes Two, oynanışı, hikâyesi ve karakterleri ile tam olarak sevgililerin oynaması için yapılmış bir oyundur. Hikâyesinden bahsedecek olursak, bazı problemler yaşayan bir çiftin bu problemleri çözebilmesi için fantastik bir evrene gönderilmesini anlatıyor. Oyundaki çeşitli mekanikler ve birbirinden farklı mini oyunları oyuncuları iş birliği yaparak bölümleri geçmesi için oluşturulmuş. Çeşitli bulmacaları çözmek ve tatlı grafiklerle oynamak gerçekten eğlenceli diyebiliriz.

Overcooked 2

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar arasında en iyi yapımlardan biri olan Overcooked 2, genel olarak çeşitli zorluklar ile beraber bir şekilde yemek yetiştirmek için çabaladığımız bir oyundur. Sevgilinizle güzel vakitler geçirebileceğiniz bu oyun 4 kişiye kadar oynanabilmektedir. Seviyeleri geçtikçe bir yandan mutfak ve yaptığınız ürünler değişmeye devam eder. Ne kadar zor olsa da sevdiğiniz insanlarla oynayınca güzel vakitler geçirebileceğiniz bir oyun.

Stardew Valley

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

2016 yılında hayatımıza giren Stardew Valley tek bir kişi tarafından yapılmış bir oyundur. Ne kadar tek bir kişi yapmış olsa da tatlı grafik tasarımları, her bir karakterin ayrı ruh hali ve hikayesi olması gerçekten etkileyici. Oyundan genel olarak bahsedecek olursak, büyükbabamızdan bize kalan bir çiftliği işlettiğimiz, hayvancılık, madencilik, tarım ve toplayıcılık gibi bir sürü içerik bulunan bu oyunda ayrıca karakterlerle ilişki kurup arkadaş da olabilirsiniz. Sakin ve keyifli bir oynanış sunan Stardew Valley, sadece sevgili ile değil arkadaşlarınızla da güzel vakitler geçirebileceğiniz en iyi oyunlardan birisidir.

Minecraft

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olan Minecraft yıllardan beri kendini geliştirmeye devam ediyor. Eğlencesini hiçbir zaman kaybetmeyen ve çoğu kişinin dönem dönem oyunu tekrar oynaması ile en popüler oyunlardan birisi olmaya devam ediyor. Özellikle son güncellemelerden sonra Minecraft evreninde sıkılmak çok zor hâle geldi diyebiliriz. Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar arasında en güzel vakit geçirebileceğiniz yapım Minecraft olabilir. Kendi dünyanızı oluşturup sadece sevgilinizle değil bir çok arkadaşınızla birlikte oyunun eğlencesine kapılabilir ve uzun vakitler geçirebilirsiniz.

Önerilen içerik : Minecraft Nedir?

Push Me Pull You

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar arasında diğerlerinden farkı olarak, tuhaf mekanikleri ve rekabetin yüksek olduğu bu oyun keyifli vakit geçirebileceğiniz en uygun oyunlardan birisi. Oyundan bahsedecek olursak vücut uzunluğumuz ile topu kontrol ederek rakipten uzak tutmaya çalışırız. Oyunun yapısı gereği çok farklı stratejiler yapıp partneriniz ile tatlı çatışmalar yaşayabilirsiniz.

Cat Quest II

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Oyundaki tatlı karakterler ile farklı maceralara çıkabildiğimiz bir yapım olan Cat Quest II, The Gentlebros tarafından geliştirilen bir aksiyon-macera oyunudur. Partneriniz ile oyunun açık dünyasında farklı zindanlara girebilir, karakterinizin özel yetenekleri ile düşmanlar karşısında mücadele edebilirsiniz. Oyun ne kadar basit gözükse de bağımlılık yapabilecek eşsiz oyunlardan biridir.

Sackboy: A Big Adventure

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Oyun, oyuncuların Sackboy’u kontrol ederek farklı bulmacaları ve parkurları aştığı macera dolu bir dünyada geçer. Seviyeleri geçtikçe engellerin ve düşmanların değiştiği aksiyon dolu bir oynayış sizi bekliyor diyebiliriz. Ayrıca eğlenceli oynanışı ve rengarenk grafikleri ile oyunun evrenine ayrı bir tat kattığını söylemek yanlış olmaz.

Lovers in a Dangerous Spacetime

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar arasından oynanış olarak diğerlerinden farklı olan bu oyun, birlikte uzay gemisini kontrol etmeye çalışırken oyuncuyu aksiyon ve macera dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Maksimum 4 kişi ile oynanan bu oyunda sadece sevgiliniz ile değil arkadaşlarınızla da beraber oynayabileceğiniz bir oyun. Ayrıca herkesin oyundaki görevi farklı ve gemideki çeşitli aletleri kullanarak engelleri aşmaya çalıştığımız kooperatif bir oyun deneyimi sunuyor. Uzay macerasını sevenler için kesinlikle oynanması gereken oyunlardan biri.

A Way Out

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

2018 yılında çıkış yapmış ve Hazelight Studios tarafından geliştirilen oyun o zamanlardan bu yana hâlâ oldukça popüler. Maksimum 2 kişiyle oynanabilen A Way Out, hapishaneden kaçmaya çalışan 2 karakteri anlatır. Özgürlüklerine kavuşmaya çalışan karakterlerimiz birbirlerine hapishane içinde yardım eder ve iş birliği yapmak zorundadırlar. Ayrıca hem bölünmüş ekran hem de online eşli oyun olarak oynanabilmektedir. Aksiyon dolu sahneleri ve etkileyici hikâyesi ile sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlardan en iyisi olabilir.

Cuphead

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Diğer oyunlardan farklı olarak Cuphead, vintage grafiklerle oyuna ayrı bir tat katmış diyebiliriz. Oyun her bölümde farklı platformlar ve düşmanların olduğu dolu dolu bir aksiyon-macera serüveni içeriyor. Oynanış açısından biraz zor bölümler olsa da partneriniz ile oynamaya alıştıktan sonra zamanın nasıl geçtiğini fark edemeyeceğiniz bir oyun. Ayrıca oyun ne kadar zor olsa da sevdiğiniz insanla ufak atışmalar yaşamak da eğlenceli olabilir.

Don’t Starve Together

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Zorlu bir hayatta kalma simülasyonu olan Don’t Starve Together, tuhaf içerikleri ve hikayesi ile birlikte insanı oyunun atmosferine sokmayı başarıyor. Oyundan biraz bahsedecek olursak ışık ve yemeğin çok önemli olduğunu söyleyelim. Ayrıca ara ara değişik canavarların saldırısına da hazır olmanız gerekiyor. Oyundaki her bir karakterin ayrı özellikleri vardır, bu sayede çeşitli aletler, silahlar veya mekanizmalar üretip hayatta kalma şansınızı arttırabilirsiniz. Dünyası ve içerikleri ile dopdolu olan bu oyun, günümüzde hâlâ güncellemeler alıyor ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Kesinlikle partneriniz veya sevdiğiniz arkadaşlarla oynamaya en uygun oyunlardan biri.

Portal 2

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Adından da anlayabileceğiniz Portal 2 oyununda çeşitli engelleri aşmak için portal kullandığımız bir oyundur. Bölümleri geçebilmek için iş birliği yapmak en önemli noktalardan biridir. Özellikle fizik temasının öne çıktığı bu oyunda sadece düz bir şekilde belirlenmiş yerlerden geçip oyunu tamamlamak değil, bölümü kendi yöntemlerinizle geçmeye imkân veren bir oyundur.

Sea of Thieves

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Son zamanların en popüler oyunlarından biri olan Sea of Thieves, geniş ve açık dünyası ile sevgilinizle denizlere açılıp maceralara atılmanıza olanak tanıyor. Oyunda, adalardaki malzemeleri toplayıp geminizde stoklayabilir, yeni yerler keşfedip hazineleri toplayabilir veya diğer oyuncuların gemisine saldırıp onları yağmalayabilirsiniz. Yapabilecekleriniz sadece bunlarla sınırlı kalmıyor tâbi, ayrıca oyunda çeşitli yerlerden görev alıp bu görevleri tamamlayabilirsiniz veya oyunun hikâye modunu oynayabilirsiniz. Sonuç olarak çeşitli oynanışı ve korsan teması ile oyuncuyu atmosferin içine çeken bir yapısı var diyebiliriz.

Aragami

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Oyundan temel olarak bahsedecek olursak, genel teması gizlilik üzerine kuruludur. Bu sebeple düşmanları gizlice alt etmemiz gereklidir ve rakipleri alt etmek için oyunda temaya uygun çeşitli yöntemler sunulmuştur. Tek başınıza da oynayabileceğiniz bu oyun co-op oynandığında daha eğlenceli oluyor diyebiliriz. Co-op tarafından bahsedecek olursak, farklı yeteneklere sahip 2 Ninjanın bölümleri geçebilmesi için beraber çalışması gerekmektedir. Ninja temasını sevenler için aksiyon dolu ve heyecan verici bir deneyim edinebilirsiniz.

Grounded

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Xbox Game Studios tarafından geliştirilen Grounded, bahçenin içine hapsolmuş küçük karakterlerin hayatta kalmasını anlatır. Oynanıştan bahsedecek olursak, minik bir karınca bile karakterlerimiz için bir tehdit hâline gelmiştir ve çevrede buldukları çeşitli eşyaları birleştirerek bu tehditlere karşı hayatta kalmaya çalışırlar. Ayrıca oyunda yapmanız gereken görevler vardır ve hikaye bu şekilde ilerlemeye devam eder.

Project Zomboid

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar

Zombi kıyameti sonrasında hayatta kalmaya çalıştığımız bir oyun olan Project Zomboid, sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar arasından en zorlayıcı oyunlardan biri. Tek başınıza veya online çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz bu oyunda, yemek, su ve barınma gibi temel ihtiyaçlarınızı sağlamaya çalışırken bir yandan dünyanın her yerine yayılmış zombilerle mücadele ediyorsunuz. Zombileri öldürmek için sopa, kürek, balta gibi eşyalar kullanabilirsiniz, ayrıca oyunda tabanca, tüfek gibi ateşli silahlar da bulabilirsiniz fakat yüksek ses çıkardığı için zombileri üzerinize hızlı bir şekilde çekecektir, dikkatli olmakta fayda var. Yüksek ses çıkaran sadece silahlar değil, evlerin alarmlı güvenlik sistemleri de camdan veya zorla girmeye çalıştığınızda aktif olup zombilerin üstünüze gelmesine yol açabilir. Özet geçecek olursak açık dünyası ve detaylı oynanışı ile çok keyifli bir deneyim alabilirsiniz.

Sevgiliyle oynanabilecek co-op oyunlar listemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sevgiliniz veya arkadaşlarınız ile uzun ve keyifli vakit geçirebileceğiniz en iyi oyunların hepsinden bahsetmeye çalıştık. Sizin de partnerlerinizle severek oynadığınız oyunlar varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Ayrıca farklı içeriklerimizi takip etmek için Telegram kanalımızı takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir