1. Anasayfa
  2. Anime

Fire Force Severlerinin Bayılarak İzleyeceği 5 Anime

Fire Force Severlerinin Bayılarak İzleyeceği 5 Anime
0

Bilim kurgu ve fantastik türünü sevenlerin bayıldığı bir anime olan Fire Force, aksiyon dolu sahneleri ve büyüleyici hikâyesi ile güncel animeler arasında iyi bir yere sahip diyebiliriz. Fire Force animesindeki gibi insanların özel güçleri olduğu, kaotik ortamlarda geçen animeleri seviyorsanız fakat izleyecek bir şey bulamıyorsanız işte sizler için seçtiğimiz, bilim kurgu ve fantastik tarzındaki 5 anime sizlerle!

5 – Soul Eater

fire force

Gotik bir atmosfere sahip olan Soul Eater isimli anime, aksiyon ve fantastik türünü diğer animelere nazaran daha değişik bir şekilde işlendiği söylenebilir. Ölüm, dostluk, aile ve güç yarışlarının döndüğü bu seride Fire Force severlerin hoşlanabileceği bir hikâyenin işlendiğini söyleyebiliriz.

Konusu: Anime insanları Ölüm Meleği (Shinigami) tarafından kullanılmak için hazırlamayı amaçlayan bir okulda geçer. Ana karakterimizden birisi olan Maka Albarn Death’in oğludur ve babasının yerini almak ister. Diğer karakterimiz Soul Eater Evans insan ve şeytan ruhlarını yutarak ölüm tırpanı olmayı amaçlar. Bu yolculuk boyunca diğer savaşçılar ile tanışırlar ve Shinigami düşmanı olanlarda mücadele ederler.

4 – Black Clover

fire force

Fantastik kurgusu ve karakter gelişimi ile başarılı bir hikâye anlatan Black Clover, neredeyse herkesin özel yeteneklere sahip olduğu büyülü bir evrende geçer. Bu büyüler özel bir kitap yardımıyla kullanılmaktadır ve herkesin doğuştan gelen yeteneklerine göre sahip olduğu büyülü kitap değişmektedir.

Konusu: Kilisenin önüne bırakılan 2 yetim çocuğun hayali ilerde Büyücüler Kralı olmaktır. Fakat kardeşlerden biri çok yetenekli iken diğerinin hiçbir özelliği yoktur. Bu zayıflığını fark eden karakterimiz kendisini fiziksel olarak güçlendirmek için her gün ağır antrenmanlar yapar ve gerçekten de güçlenir. Fakat ne kadar güçlü olursa olsun büyülerle savaşmak için fiziksel yetenekler yeterli değildir. Hikâyenin ilerleyen kısmında karakterimiz amacına ulaşabilecek mi?

3 – Bleach

fire force

Naruto’dan sonra en sevdiğim animelerden biri olan Bleach, hem hikâyesi hem de yan karakterleri ile çok başarılı olan animelerden birisidir. Genel olarak temasından bahsedecek olursak, kötü ruhani varlıklar ve bu varlıkları olması gereken yere göndermeye çalışan Shinigami’lerin mücadelesini anlatır.

Konusu: Kötü amaçları olmayan ölü insanların ruhları ile konuşabilen ana karakterimiz Ichigo Kurosaki, diğer insanlardan bu özelliği ile biraz daha farklıdır denilebilir. Günlerden birinde evine kötü bir varlığın saldırması sırasında yaşanan olaylar sonucunda Shinigami güçleri edinir ve macera dolu bir serüven başlamış olur.

2 – Jujutsu Kaisen

fire force

Havalı karakterin sıklıkla bulunduğu bir anime olan Jujutsu Kaisen, ilginç özel yetenekler ve karakter gelişiminin ön planda olduğu, son zamanların en popüler animelerinden birisidir. Lanetlerin üzerimize doğru geldiği bu evrende bu lanetlerle mücadele etmek için yiğit Jujutsucular ortaya çıkmıştır. Böylece aksiyon dolu sahneler ve sürükleyici bir hikâyeyi izleyicisine sunar.

Konusu: Koşma konusunda oldukça becerili olan ana karakterimiz Yuji Itadori normal bir lisede okumaktadır. Günlerden birinde ortalık karışır ve lanetli yaratıklar Itadori’nin okuduğu liseye saldırır. Bu saldırı sonucunda ana karakterimiz arkadaşlarını korumak için Sukuna Ryoumen’in lanetli parmaklarından birini yutar. En güçlü lanetlerden biri olan Sukuna Ryoumen, artık Itadori ile aynı vücudu paylaşmaktadır.

1 – My Hero Academia

fire force

Aksiyon ve macera bakımından en sevilen animelerden biri olan My Hero Academia, dostluk, kahramanlık, ekipçe hareket etmenin önemi gibi birçok içeriği anlatır. Fantastik bir evrende neredeyse tüm insanların özel güçlere sahip olması ve ilgi çekici yan karakterler animeye oldukça eğlenceli bir hava katıyor. Fire Force tarzında anime severlerin yeni favori serisi olmaya oldukça uygun bir anime.

Konusu: Güçleri olmayan fakat televizyondan izlediği kahramanlara özenen ana karakterimiz Midoriya Izuku her gün süper kahraman olma hayalleri ile hayatına devam etmektedir. Günlerden birinde All Might ile tanışan Midoriya bir şekilde All Might’ten özel güçlerini devralır ve hayallerine ulaşmak için UA Lisesi’ne kaydını yaptırır. Böylece ana karakterimizin macera dolu hikâyesi başlamış olur.

Önerilen içerik : En iyi 10 Superhero Anime

Sizler için özenle seçtiğimiz Fire Force severlerin ilgisini çekebilecek anime önerilerinin burada sonuna geldik. Önerilerimiz arasından sevdiğiniz veya sevmediğiniz animeler varsa yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Ayrıca Telegram kanalımıza katılıp güncel içeriklerimizi daha kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir