1. Anasayfa
  2. Teknoloji

C++ Programlama Dili Nedir?

C++ Programlama Dili Nedir?
c++ dili
0

C++ genel amaçlı ve nesneye yönelik bir programlama dilidir. Temel olarak C dilinin geliştirilmiş halidir. C dilinin barındırdığı tüm özellikleri kendisinde toplamıştır. Çıktığı ilk yıllarda özel bir isim almamıştır. C dili ile olan benzerliğinden dolayı ilk C++ standartlarının geliştirilmesi ile birlikte C kelimesinin sonuna ++ operatörü eklenerek C++ dili ve ismi yaratılmış oldu. Programlamada kullanılan ++ bu dilin C dilinin devamı olduğunu ifade etmek için zekice bir yöntemle isme yerleştirilmiştir.

Önce C daha sonra C++ ‘nın başarılarından dolayı daha sonra Microsoft özellikle .net platformu için C# dilini geliştirmiştir. C# ve C++ arasında ki benzerlik ve mantık aynen C ile C++ arasındakinin aynısıdır. C++ diline tekrar ++ ekleniş daha sonra ++’lar üst üste konmuş ve # şekline benzetilerek yine bir kelime oyunu ile C# dili yaratılmıştır.

C++ dilinin yaratıcısı Bjame Stroustrup’dur. Bjame C++ dilini Bell laboratuvarlarında geliştirmiştir. 1979 yılında yaratılmış ve 1983 yılında standartlaştırılıp yeni ismini almıştır.

C++ dili hızlı, güvenli, ekonomik bir dildir. Nesneye yönelik ve genel amaçlı bir dildir. İfadeleri kısadır bu sebepten yazılması ve okunması kolaydır. C++ dili normal yazı gibi Soldan sağa ve yukarıdan aşağıya doğru okunur ve derlenir. Kodlarını anlamak diğer birçok dile göre görece daha kolaydır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir