1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

İlk Fener Volthoom Kimdir?

İlk Fener Volthoom Kimdir?
volthoom-green-lantern
3

DC Comics çizgi roman evreninde evrenin muhafızları tarafından kurulmuş Yeşil Fener isimli Kozmik güvenlik kuvvetleri var. Yeşil Fenerlerin Hikayesini Kronolojik sırayla daha önce yazmıştım. Bu yazıda fener teknolojisini ilk geliştiren kişinin Krona isimli bir koruyucu olduğu yazıyordu ve bu kısmen doğrudur.

Lakin tüm evrende ilk bulanlar ya da kullananlar Muhafızlar değildi. Yüzüklerin güç sağlamak için Duygusal spektruma erişmeye ihtiyacı vardır. Krona ilk Yeşil Kuvveti buldu. Bu çok uzun zaman önce başka bir boyutta, birileri duygusal spektruma ilk kez erişti. 15. Paralel evrende bulunan bir medeniyetin üyesi olan, bilimci bir kadın Duygusal spektruma ilk erişimi sağladı.

Not: Yeşil Fener Hikayesi isimli yazı da ki hikaye New 52 de Volthoom ise Rebith’de geçiyor. Bu sebepten mantıksal bazı kopukluklar olabilir.

Bu teknoloji ilk icat edildiğinde ATARCA isimli gizemli kozmik bir varlık bu gezegeni yok etti. Atarca‘nın niyetini ve amacını bilemeyiz ama gezegen yok olmadan önce bilim insanı olan kadın oğlunu kurtarmak için onu ilk icat edilen GEZGİN FENER ile birlikte boşluğa attı.

Bu bölüm biraz Superman hikayesine benzese de olaylar buradan sonra ilginçleşiyor. Gezgin Fener uzay, zaman ve boyutlarda hareket edebilmeyi sağlıyor. Bu sebepten Volthoom nereye gitmediğini bilmeden bu üç düzlemde de uzun bir zaman hareket etti. Evine dönüp gezegenini ve annesini kurtarabilmek için çeşitli dünyaları ziyaret edip çeşitli şekillerde bu gücü kullanmayı öğrenmeye çalıştı. Sonuç hep başarısızlıktı ta ki sonunda evrenin muhafızları ile tanışana kadar.

Volthoom tüm yüzüklerin kuvvetine ve Duygusal Spektruma tam erişime sahiptir. Gücü neredeyse sınırsızdır.

Muhafızlar, gezgin feneri inceleyerek zamanla Yeşil Fener teknolojisine kadar gidecek olan bir maceranın kapısını araladılar. Volthoom kontrolden çıkınca onula savaşıp bir odaya kilitlediler. Volthoom o odada 10 milyar yıl kaldı. Bu arada dışarıda da Yeşil Fenerlerin Hikayesini hikayesi gerçekleşiyordu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. En güçlü fenerdir. Evrenle aynı yaştadır.

  2. Çizgi romanını okudum gerçekten süperdi. Yani buna değerdi demek istiyorum. GL hikayesi ister istemez çok karışıyor.

    • Çok büyük bir evren ve bir sürü karakter var. Bazıları sistematik evrende işlenmezse olmaz. Sonucunda bu karışık sistem çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir